زندگی و اقامت در کشور کانادا، رویای بسیاری از افراد است. افراد زیادی علاقه دارند که برای ادامه زندگی به کشوری مانند کانادا مهاجرت کنند. روشهای مهاجرتی زیادی مانند مهاجرت کاری (work immigration)، مهاجرت تحصیلی (Educational immigration) و غیره وجود دارد که میتوان از طریق آنها برای دریافت ویزای کانادا اقدام کرد. یکی از بهترین روشهای مهاجرت به این کشور، دریافت ویزای استارتاپ کانادا (Canadian startup visa) است. اگر موفق شوید از طریق ویزای استارتاپ به کشور کانادا مهاجرت کنید بسیار عالی خواهد بود؛ زیرا این ویزا مزایای زیادی دارد. ,وکیل مهاجرت به کانادا، سپهر فلاحتی همراه شما در پروسههای مهاجرتی خواهد بود.
افرادی که درگیر پروسه مهاجرت از طریق دریافت ویزای استارتاپ هستند، بهخوبی میدانند که یکی از مهمترین چالشها، دریافت نامه حمایتی (Letter of support) از یک سازمان مورد تأیید دولت کانادا است. یکی از این سازمانها انکوباتورها (Incubators) هستند. آشنایی با این سازمانها، شرکتهای زیرمجموعه آنها و شرایط سرمایهگذاری آنها برای افرادی که میخواهند نامه حمایتی دریافت کنند، یک امر ضروری است.
فهرست مطالب
Toggleویزای استارتاپ کانادا چیست؟
اگر به کلمه استارتاپ (Startup) و معنای آن دقت کنید، میبینید که از واژه شروع و آغاز برگرفته شده است. هدف و مفهوم ویزای استارتاپ کانادا هم به همین موضوع مرتبط است. هدف صدور این ویزا حمایت از کسبوکارهایی است که بر پایه یک ایده خلاقانه و درعینحال یک ایده سودآور بنا شده باشند. این کسبوکارها از طرف دولت کانادا مورد حمایت قرار میگیرند و فعالیت خود را در این کشور آغاز میکنند. برای اینکه کسبوکار راهاندازی شود، لازم است شخص صاحب کسبوکار و در صورت تمایل خانواده او در کشور کانادا مستقر باشند.
به همین دلیل ویزایی تحت عنوان ویزای استارتاپ برای این افراد و خانوادههای آنها صادر شده که به آنها اجازه کار و زندگی در کانادا را میدهد؛ بنابراین اگر یک ایده نوآورانه و همچنین چکشکاری شده دارید، میتوانید به دریافت ویزا کانادا امیدوار باشید.
شرایط و مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا
امروزه باتوجهبه محبوبیت ایجاد کسبوکار نوآورانه در میان مردم، متقاضیان دریافت این ویزا هم بیشتر از قبل شدهاند. دریافت این ویزا اگرچه بسیار خوب و باارزش است؛ اما به همان نسبت شرایط سختی هم دارد. در واقع بهجای هفتخوان رستم باید هفتخوان استارتاپ را طی کنید. در ادامه این مقاله سعی میکنیم در قالب جدول بهصورت کامل 7 شرط موردنیاز برای اخذ این ویزا را توضیح دهیم.
ردیف | شرط موردنیاز برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا | توضیحات |
---|---|---|
1 | داشتن یک مدرک زبان انگلیسی | حداقل CLB5 برای زبان انگلیسی و حداقل NCLC5 برای زبان فرانسوی |
2 | داشتن ایده نوآورانه، خلاقانه و قابل پیادهسازی | این ایده باید بتواند در سطح داخلی و بینالمللی با دیگران رقابت کند. |
3 | اثبات توانمندی ایده در ایجاد شغل برای شهروندان کانادا | این ایده باید حداقل بتواند برای یک شهروند کانادایی شغل ایجاد کند. |
4 | اثبات توانایی تقبل تمکن مالی (Financial Ability ) | میزان تمکن مالی باتوجهبه شرایط افراد متفاوت است. اما در حالت کلی برای سال 2022 مبالغ زیر برای اثبات تمکن مالی درنظر گرفته شده است. • تمکن مالی موردنیاز برای یک نفر: 13 هزار دلار کانادا • تمکن مالی موردنیاز برای متقاضی و همسر: 17 هزار دلار کانادا • تمکن مالی موردنیاز برای یک خانواده 3 نفره: 21 هزار دلار کانادا • تمکن مالی موردنیاز برای یک خانواده 4 نفره: 25 هزار دلار کانادا • تمکن مالی موردنیاز برای یک خانواده 5 نفره: 27 هزار دلار کانادا |
5 | گواهی سلامت و گواهی سوءپیشینه در ایران | این گواهیها را میتوان از پزشکان معتمد و سازمانهای مربوطه دریافت کرد. |
6 | داشتن نامه حمایتی | نامه حمایتی پس از ارتباط با یکی از شرکتهای مورد تأیید دولت کانادا، بر حسب نوع ایده و میزان مبلغی که قرار است روی ایده شما سرمایهگذاری شود، به شما داده میشود. |
7 | مالکیت یک شرکت با توانمندی کافی که دو شرط مقابل را برای اثبات توانمندی برآورده کند. | حداقل ۱۰ درصد از حق رأی مرتبط با همه سهام شرکت باید توسط شما انجام شود. شما و سازمان موردنظر باید حداقل ۵۰ درصد از حق رأی مرتبط با همه سهام شرکت را در اختیار داشته باشید. |
جدول 1- شرایط دریافت ویزای استارتاپ کانادا 2023
برای دریافت این ویزا علاوه بر شرایط بالا، لازم است مدارک مربوط به آنها را هم برای ارائه به اداره مهاجرت در دست داشته باشید.
فرمهای موردنیاز برای مهاجرت و مدارک شناسایی موردنیاز مانند پاسپورت و شناسنامه و مدارک مربوط به ازدواج، در صورت تأهل، را باید برای ارائه به اداره مهاجرت در دست داشته باشید. مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی، نامه حمایت، مدرک سوءپیشینه در ایران از جمله مدارکی است که باید قبل از مراجعه به اداره مهاجرت آماده کرده باشید. رسید پرداخت هزینههای موردنیاز و اعلام شده از سمت اداره مهاجرت و نامه تأیید پزشک پس از معاینه جسمی از دیگر مدارکی است که باید به همراه داشته باشید.
مزایای زندگی در کانادا از طریق ویزای استارتاپ کانادا
شاید برایتان سوال باشد چرا ویزای کانادا برای بسیاری از افراد جذاب است و علاقه دارند که در این کشور زندگی کنند؛ افراد با دریافت ویزای استارتاپ کانادا مزایای زیادی برای اقامت و کار در کانادا دریافت خواهند کرد. علاوه بر آن هم زندگی و اقامت در کانادا و هم راهاندازی کسبوکار در این کشور شرایط بسیار عالی دارد. در ادامه برخی از مزایای زندگی در کانادا و نقاط قوت این کشور را با هم مرور خواهیم کرد.
کانادا؛ کشوری با اقتصاد عالی
اقتصاد کشور کانادا و سیستم اقتصادی آن در حالت کلی یکی از برترین و بهترین سیستمهای اقتصادی است. تولید ناخالص داخلی (Gross Domestic Product) یا بهاختصار GDP یک شاخص عالی برای تعیین وضعیت کلی اقتصاد هر کشور و ارزیابی کلی وضعیت اقتصادی آن است. در کشور کانادا این شاخص در حدود 1/64 میلیون تریلیون دلار در سال 2020 برآورد شده که بسیار عالی است و نشان میدهد که اقتصاد کانادا در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. همین امر باعث شده تا کشور کانادا نهمین اقتصاد قدرتمند در جهان باشد.
این مسئله برای بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند جذاب است. از طرفی نرخ تورم در کشور کانادا در حدود 4/4 درصد بوده که به نسبت بسیاری از کشورها مطلوب است؛ البته این نرخ تورم همیشگی نبوده و در بالاترین حالت و در یک بازه زمانی معین و کوتاه کشور کانادا این تورم را به خود دیده است. در بقیه ماههای سال تورم در حد 3 درصد است. جالب است بدانید که نرخ بیکاری در این کشور تنها در حدود 6 درصد بوده و نرخ وام بانکی حدوداً 2 درصد است. این آمار و ارقام نشان میدهد که اقتصاد کشور کانادا هم قدرتمند بوده و هم باثبات است. به همین دلیل این کشور مقصدی جذاب برای افرادی است که قصد مهاجرت دارند.
حمایت عالی از کسبوکارهای نوپا توسط دولت کانادا
راهاندازی یک کسبوکار جدید در کشور کانادا با وجود حمایتهای عالی و بینظیر دولت این کشور از آنها امری بسیار وسوسهانگیز است. یکی از این حمایتها، ارائه اقامت به فردی است که قصد راهاندازی کسبوکار در این کشور را دارد. شخص متقاضی همچنین میتواند خانواده خود را هم بهعنوان همراه با خود به این کشور ببرد و حتی خانواده وی حق کار و تحصیل در این کشور را دارند. همین مسئله خود باعث شده تا افراد بیشتری به ایجاد کسبوکار در این کشور فکر کنند و بهنوعی میتواند مشوقی برای آنها باشد.
افرادی که در کانادا کسبوکاری را راهاندازی میکنند میتوانند از سیستم بانکداری عالی و وامهای آنها هم بهرهمند شوند.
معرفی سازمانهای مورد تأیید دولت کانادا برای دریافت نامه حمایتی
در حالت کلی سه دسته سازمان وجود دارند که مورد تأیید دولت کانادا بوده و افرادی که قصد بنا کردن یک کسبوکار نوآورانه دارند باید از این سازمانها نامه حمایتی دریافت کنند. دسته اول سرمایهگذاران آنجل یا فرشته (Angel Investor) هستند. دسته دوم سرمایهگذاران خطرپذیر (Venture Capital Fund) بوده و دسته سوم مراکز رشد (Incubators) هستند. هرکدام از این سه دسته سرمایهگذار، شرکتهای زیرمجموعه خاص خود را دارند که در زمینههای مختلف کار میکنند و آمادگی حمایت از طرح و ایدههایی که سودآور باشد را دارند.
گروه سرمایهگذاران خطرپذیر
سرمایهگذاران خطرپذیر معمولاً به دنبال ایدههای پیادهسازی نشده نیستند. این سرمایهگذاران مبلغهای زیاد و چشمگیری را روی پروژههایی سرمایهگذاری میکنند که سودآوری بسیار بالا و در حد چند میلیوندلاری داشته باشند. درواقع حمایت این سازمان از طرحهای نوپا نیست و معمولاً از کسبوکارهایی حمایت میکنند که تجربه پیادهسازی داشتهاند و اکنون به فکر انتقال آن به کانادا و گسترش کسبوکار هستند؛ بنابراین اگر کسبوکار شما نوپا بوده و میدانید که نمیتوانید به سودآوری بسیار بالا برسید، بهتر است دور این سرمایهگذاران را خط بکشید!
گروه سرمایهگذاران آنجل یا فرشته
نسبت به گروه سرمایهگذاران خطرپذیر، راحتتر از کسبوکارها حمایت میکنند و مبلغ سرمایهگذاری آنها پایینتر است. این گروه درصدی از سهام شرکت را دریافت کرده و در ازای آن مبالغی را برای سرمایهگذاری روی پروژه آنها پیشنهاد میکنند. در حالت کلی گرفتن پذیرش از این گروه سرمایهگذاری سخت است؛ اما نه بهسختی گروه سرمایهگذاری خطرپذیر.
گروه سرمایهگذاری انکوباتور
این گروه نسبت به دیگر گروههای سرمایهگذاری در مقابل ایدههای نوپا منعطفتر بوده و راحتتر روی این ایدهها سرمایهگذاری میکنند. این سازمانها علاوه بر حمایت مادی، برای رشد و پیشرفت کسبوکار مشاورههای مختلفی هم به آنها میدهند. در ادامه بیشتر با این گروههای سرمایهگذاری آشنا خواهیم شد.
انکوباتور چیست؟
همانطور که میدانید راهاندازی کسبوکار آنچنان راحت نیست و نیاز به سرمایهگذار دارد. اگر یکی از این سه دسته سازمان سرمایهگذاری روی طرح و ایده شما سرمایهگذاری کنند به این معناست که ایده شما این پتانسیل را دارد که تبدیل به یک ایده سودآور و اشتغالزا شود.
این سه دسته گروههای سرمایهگذاری که قبلاً آنها را معرفی کردیم، دارای شرکتهای زیرمجموعه زیادی هستند که فرد متقاضی برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا لازم است با یکی از این شرکتها ارتباط گرفته و با دفاع و توجیه از طرح پیشنهادی خود، از یکی از آنها نامه حمایتی دریافت کند. هرکدام از این گروههای سرمایهگذاری شرایط خاص خود را دارند؛ برای مثال در رقم سرمایهگذاری، سرمایهگذاران گروه آنجل و خطرپذیر هرکدام یک مبلغ را بهعنوان حداقل مبلغ سرمایهگذاری در نظر گرفتهاند. این در حالی است که گروه سرمایهگذاری انکوباتور حداقل رقمی را برای سرمایهگذاری تعیین نکرده است.
لیست شرکتهای زیرمجموعه گروه سرمایهگذاری انکوباتور
در ادامه لیستی از شرکتهای زیرمجموعه مراکز رشد یا انکوباتورها قرار داده میشود.
- Launch Academy – Vancouver
- Empowered Startups Ltd
- Extreme Innovations
- Highline BETA Inc
- Innovacorp
- Platform Calgary
- Waterloo Accelerator Centre
- Innovation Factory
- Agrivalue Processing Business Incubator
- TSRV Canada Inc. (operating as Techstars Canada)
- LaunchPad PEI Inc
- Alacrity Foundation
- Food Processing Development Centre
- Biomedical Commercialization Canada Inc. (operating as Manitoba Technology Accelerator)
- Brilliant Catalyst
- Creative Destruction Lab
- Genesis Centre
- Innovation Cluster – Peterborough and the Kawarthas
- Interactive Niagara Media Cluster o/a Innovate Niagara
- Invest Ottawa
- Knowledge Park o/a Planet Hatch
- LatAm Startups
- Millworks Centre for Entrepreneurship
- NEXT Canada
- North Forge East Ltd
- North Forge Technology Exchange
- Pacific Technology Ventures
- Pycap Inc (o/a Pycap Venture Partners)
- Real Investment Fund III L.P. o/a FounderFuel
- Ryerson Futures Inc
- Spark Commercialization and Innovation Centre
- Spring Activator
- The DMZ at Ryerson University
- Toronto Business Development Centre (TBDC)
- University of Toronto Entrepreneurship Hatchery
- VIATEC
- York Entrepreneurship Development Institute
دریافت ویزا با سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی
مهاجرت و فرایند آن طبیعتاً امری بسیار پیچیده است. در این مسیر داشتن اطلاعات بهروز و کامل بسیار ضروری است. همانطور که میدانید قوانین مهاجرت به کشورهای مختلف ممکن است دستخوش تغییر شوند؛ یا قوانین هر ایالت هرچند کم اما دچار تغییراتی شوند. مثلا پاسخ به سوال مهمی مانند چه استارتاپ هایی شانس ویزای استارتاپ کانادا را دارند؟ میتواند با پیچیدگی و اما اگرهای بسیار همراه باشد. قطعاً کسب آگاهی از تمام این قوانین و شرایط امری زمانبر است و ممکن است تمام افراد نتوانند این زمان را برای کسب اطلاعات و اقدامات مربوط به مهاجرت صرف کنند. در این شرایط کمکگرفتن از یک مؤسسه مهاجرتی میتواند بسیار راهگشا باشد. با این کار دیگر نیازی نیست که تمام مراحل مهاجرت را خودتان انجام دهید؛ بلکه کارشناسانی مجرب با اطلاعات بهروز این مراحل را بهجای شما طی خواهند کرد.
پاسخ به چند سوال مهم
تفاوت انکوباتورها با گروه سرمایهگذاران فرشته و گروه سرمایهگذاران خطرپذیر چیست؟
گروه سرمایهگذاران فرشته و خطرپذیر معمولاً بیشتر حمایت مالی از طرح را برعهده دارند؛ اما انکوباتورها یا مراکز رشد، علاوه بر حمایت مالی، از نظر پیشرفت طرح و بسیاری جنبههای دیگر در کنار شما خواهند بود. انکوباتورها در مواردی مانندی رهبری تیم، مسئولیتپذیری افراد، برطرفکردن چالشهای احتمالی در کسبوکار و غیره هم به شما مشورت خواهند داد.
در خصوص میزان سرمایهگذاری هم هرکدام از این گروههای سرمایهگذاری با یکدیگر متفاوت هستند. انکوباتورها معمولاً زیر نظر دانشگاهها و سازمانهای دولتی اداره میشوند.
حداقل میزان سرمایهگذاری در سه گروه سرمایهگذاران کشور کانادا چقدر است؟
حداقل میزان سرمایهگذاری در گروه سرمایهگذاران آنجل یا فرشته، 70 هزار دلار کانادا است. این مبلغ در گروه سرمایهگذاری خطرپذیر به 200 هزار دلار کانادا میرسد. اما در گروه سرمایهگذاری انکوباتورها حداقل مبلغی برای سرمایهگذاری تعیین نشده است. شاید در نگاه اول هرچه حداقل مبلغ سرمایهگذاری بیشتر باشد، بهتر به نظر برسد؛ اما اینطور نیست.
هرچه حداقل مبلغ سرمایهگذاری بیشتر باشد، باید طرح شما بهتر و قویتر بوده و به فکر نیروی کار ماهر و غیره باشید. به همین دلیل اگرچه حداقل مبلغ سرمایهگذاری بالاتر جذابتر است؛ اما مسئولیت و چالش بیشتری نیز به همراه دارد. همچنین مجاب کردن این شرکتها به سرمایهگذاری، کار سختتری است.
هزینه راهاندازی کسبوکار همراه با دریافت حمایت از گروه سرمایهگذاری انکوباتور چقدر است؟
این مسئله برای تمام کسبوکارها یکسان نیست. قطعاً یکی از اولین مسائلی که ذهن هر شخص متقاضی مهاجرت را درگیر میکند هزینههای مربوط به راهاندازی کسبوکار است. اما باید بدانید که جدا از هزینههای ثابتی مانند تمکن مالی که قبلاً در مقاله به آن اشاره شد، شما نیاز دارید که یک بیزینس پلن برای خود طراحی کرده و باتوجهبه آن میزان هزینه کلی را برآورد کنید. این مسئله به پارامترهای زیادی بستگی دارد و نیازمند مشورت با افرادی است که در این زمینه تخصص دارند. بهمرورزمان و با درک هزینههای کلی و جزئی در این پروسه، میتوانید یک برآورد کلی از هزینهها داشته باشید.
در سازمان مهاجرتی SEP Immigration تمامی خدمات و سرویسهای مربوط به ویزا، اقامت، سیتیزنشیپ، پناهندگی و دادگاه های تجدیدنظر به صورت کاملا حرفهای ارائه میشود.
مطمئنا بزرگترین دغدغهی افراد قبل از شروع کار با هر دفتر و سازمان مهاجرتی، اطمینان از رسمی بودن و مجوز دار بودن آن سازمان است. ما با افتخار دارای مجوز رسمی از شورای سیاست گذاری و نظارت بر مشاورین مهاجرت کانادا هستیم.
تمامی سعی ما در تیم SEP Immigration دادن اطلاعات دقیق، به روز و تخصصی به شما عزیزان میباشد. ما در این سازمان مهاجرتی سعی خواهیم کرد تمام شرایط شما را بررسی کرده و سپس بر اساس آن روشهای مهاجرتی مناسب را اعلام کنیم. سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی از پلهی اول مهاجرت، همراه شما خواهد بود!
وکیل رسمی مهاجرت، آقای سپهر فلاحتی با شماره وکالت RCIC# R533959 از انجمن وکلای رسمی کانادا و سالها تجربه و پروندههای موفق مهاجرتی در دادگاههای مهاجرتی، شما را در همهی مراحل مهاجرت به کانادا همراهی میکنند.
در کل مسیر مهاجرت، سفر و بعد از ورودتان به کانادا همراه شما هستیم. فقط کافی است برای مشاوره مهاجرت به کانادا کلیک کنید تا کارشناسان ما در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در سریعترین زمان با شما ارتباط بر قرار کنند.