کانادا یکی از کشورهایی است که هر ساله افراد زیادی به آنجا مهاجرت میکنند. ایرانیان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. انواع ویزاهای مهاجرتی وجود دارند که از آن طریق میتواند اقامت دائم یا موقت کشور کانادا را اخذ نمود. یکی از این انواع ویزا، ویزای کارآفرینی کانادا است که افراد زیادی متقاضی دریافت این ویزا هستند. امروزه با توجه به شرایط اجتماعی و اقتصادی موجود، بسیاری از افراد ترجیح میدهند برای ادامه فعالیت کاری خود و کارآفرینی در حوزه مورد نظرشان، به کشور کانادا مهاجرت کنند. از این رو با کمک گرفتن از وکیل مهاجرت به کانادا اقدام به مهاجرت کارآفرینی کانادا میکنند.
به طور کلی کشور کانادا از استارتاپهایی که توانایی راه اندازی کسب و کارهای جدید را در این کشور دارند، استقبال میکند. این مسئله به آن دلیل است که این کشور به اشتغال زایی و بهبود محیط کاری و کاهش نرخ بیکاری در آینده از این طریق امید دارد. از این رو به شرکت هایی که قصد سرمایه گذاری در کانادا و اشتغال زایی را در این کشور دارند، ویزای کارآفرینی اعطا میکند. این مسئله میتواند باعث ایجاد رقابت و در نتیجه رشد بیشتر در بین شرکتها و کارآفرینان مختلف گردد.
فهرست مطالب
Toggleچطور با کارآفرینی به کانادا مهاجرت کنیم؟
مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری در کانادا یکی از بهترین روشهای مهاجرت به این کشور است. این ویزا در ارتباط با استان های مختلف کشور کانادا است و به همین علت به آن مهاجرت استانی یا PNP گفته میشود. افراد برای گرفتن این نوع ویزا باید از طریق استان موردنظر خود پرونده تشکیل دهند. این نوع ویزا در مقایسه با برخی دیگر، مزایای قابل توجهی دارد. از جمله این که فرد می تواند اقامت دائم کشور کانادا را دریافت نماید. بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا خانواده خود را همراه با خود داشته باشند. مهاجرت کارآفرینی کانادا به شما اجازه میدهد تا همسر و فرزندانتان را نیز با خود به همراه ببرید. البته باید به این نکته نیز اشاره نمود که فرزندان شما باید زیر سن قانونی باشند.
برای اخذ ویزای موقت کشور کانادا نیاز به مراجعه حضوری نیست و میتوانید به صورت آنلاین اقدام نمایید. برای مهاجرت کارآفرینی کانادا نیازی نیست که بصورت حضوری به کنسول گری مراجعه کنید. برای انجام مراحل قانونی کار خود میتوانید به دفاتر ذیصلاح کارآفرینی برای برنامههای استانی مراجعه نمایید. به این ترتیب پرونده شما برای بررسیهای بعدی به استان موردنظر فرستاده می شود و مراحل اخذ ویزا مرحله به مرحله پیش می رود.
برای اخذ این نوع ویزا، باید ایده خلاقانه و خوبی داشته باشید که از طریق آن بتوانید در این کشور اشتغال زایی کنید وبه کسب درآمد نیز بپردازید. پس از آن که از سمت دولت کانادا تایید شدید، میتوانید با شرکت های خصوصی که در این کشور مشغول به کار هستند، همکاری داشته باشید و از وام های دولتی و سایر وام ها در این کشور بهره مند گردید. در این مسیر نیز میتوانید از مشاوران و کارشناسان مجرب نیز کمک بگیرید تا در مسیر درست خود گام بردارید.
برای آن که بتوانید ویزای کارآفرینی را دریافت نمایید و در آن کشور به اشتغال زایی بپردازید، باید سرمایه کافی داشته باشید و با توجه به شرایطی که با آن مواجه میشوید قدرت ریسک داشته باشید. همچنین باید مهارت و تجربه کافی را در امور مدیریتی و مدیریت کسب وکار داشته باشید تا بتوانید در کنار مشکلات احتمالی به بهترین شکل ممکن پیش بروید.
دولت کانادا میزان سرمایه و مهارت شما را بررسی خواهد کرد. همچنین ایده و طرح شما را مورد ارزیابی قرار میدهد تا بتواند با اطمینان بیشتری این ویزا را به شما اعطا کند. پس از آن که موارد گفته شده توسط دولت کانادا تایید شد، ویزا و اقامت دائم کشور کانادا در اختیار شما قرار خواهد گرفت. می توانید پیش از آن که برای سرمایه گذاری در کانادا و گرفتن ویزا اقدام کنید، ایده و طرح کارآفرینی و استارتاپ خود را با مشاوران دیگر مطرح کنید و تا جایی که نیاز به اصلاح دارد، آن را بررسی کنید تا احتمال اخذ ویزا بالاتر رود.
مراحل اخذ ویزای کارآفرینی چگونه است؟
برای دریافت ویزای کارآفرینی کانادا مراحل زیر میبایست انجام شود:
- انتخاب استان مناسب برای اقامت و انجام تحقیقات لازم
- آماده کردن بیزینس پلن و ارائه آن به مقامات مربوطه
- ارائه مدارک مالی و اثبات تمکن مالی
سرمایه موردنیاز برنامه کارآفرینی در کانادا چقدر است؟
کارآفرینی و ایجاد کسبوکار در کانادا با سرمایهگذاری همراه است. یعنی کارآفرینانی که تمایل به مهاجرت به کانادا دارند ناگزیرند سرمایه لازم برای ایجاد کسبوکارشان را با خود همراه داشته باشند. میزان سرمایهگذاری در هر استان و در هر پلن بیزینسی یکسان نیست و بستگی به فعالیت اقتصادی مدنظر متقاضی دارد.
حداقل مبلغ سرمایهگذاری برای دریافت ویزای کارآفرینی در کانادا استان به استان تفاوت میکند. این موضوع محدود به مبلغ سرمایهگذاری نیست و شرایط پذیرش هر استان کانادا نیز طبق سیاستهای استان تفاوتهایی دارد. در ادامه درباره شرایط برنامه کارآفرینی استانی کانادا صحبت میکنیم
تفاوت کارآفرینی کانادا با کاریابی کانادا چیست؟
شاید دغدغه و سوال شما هم این باشد که کارآفرینی بهتر است یا پیدا کردن کار در کانادا؛ تفاوتهای زیادی بین این دو برنامه شغلی وجود دارد.
طبیعتا کارآفرینی ریسک دارد. اگر برنامه کارآفرینی به درستی برنامه ریزی نشود، ممکن است تمام سرمایه خود را از دست دهید. در صورتی که پیدا کردن شغل خطرات نسبتا کمی دارند. به عبارت دیگر حتی اگر شغل خود را از دست بدهید، از دست دادن سرمایه را قرار نیست تجربه کنید.
اینکه برنامه مهاجرتی شما Work Permit (کاریابی کانادا) باشد یا Entrepreneur Program (کارآفرینی کانادا) بسته به تصمیم شما بر اساس شرایطتان دارد. اطلاعات بیشتر در مورد کاریابی در کانادا را در مطالب دیگر سایت توضیح دادیم و در ادامه این مقاله شرایط برنامه کارآفرینی در کانادا شرح داده شده است:
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در کانادا
پیش از هر چیز باید اشاره کنیم که مهم ترین چیز برای اخذ این ویزا، داشتن طرح و ایده خلاقانه و خوب است. پس از آن باید مدرک زبان داشته باشید و حداقل نمره 5 را در آن کسب نمایید که این نمره در مقایسه با ویزای تحصیلی کانادا، نمرهی پایین تری است. شرط دوم آن است که بتوانید نامه ساپورت بگیرید. در کنار این موارد باید حداقل یک سال در دانشگاه تحصیل کرده باشید.
سوء پیشینه و مشکلات پزشکی شما نیز پیش از اخذ ویزا بررسی میگردد تا در صورت بروز مشکل پیگیری شود. یکی از مهم ترین شرط های اخذ ویزا کارآفرینی یا ویزای استارتاپ کانادا این است که شما از تمکن مالی خوبی برخوردار باشید. بسیاری از افراد به همراه خانواده خود به این کشور مهاجرت می کنند. پس باید بتوانند زندگی خود را مدیریت نمایند و از خانواده خود حمایت مالی بکنند. معمولاً گفته میشود که افراد باید توانایی آن را داشته باشند که 6 ماه اول از زندگی خود و خانواده شان بتوانند حمایت مالی داشته باشند.
الزامات اولیه ویزا کارآفرینی کانادا
برای آن که بتوانید از طریق این نوع ویزا یا ویزای استارتاپی به کانادا مهاجرت کنید، ابتدا باید صاحب سهام یک بیزینس یا مالک آن باشید. در زمان اخذ این ویزا سابقه کاری و بیزینسی شما بسیار اهمیت دارد. فعالیت و مدیریت در زمینه کسب و کار و کارهای مدیریتی یکی از الزاماتی است که برای درخواست ویزای کارآفرینی باید به آن توجه داشته باشید. هدف از اعطای این ویزا از سوی دولت کانادا این است که شما بتوانید برای عده ای از شهروندان کانادایی موقعیت شغلی ایجاد کنید. پس طرح و بیزینس شما باید به نحوی باشد که از طریق آن بتوانید شهروندان کانادایی را استخدام نمایید.
استاندارد های کارآفرینی در کانادا
کانادا مکانی جذاب برای شروع کسب و کار است، چرا که وضعیت کارآفرینی در کانادا به طور کلی قانونمند است و در مقایسه با سایر اقتصادهای توسعه یافته مطلوب است. اما مطابق با آمار روز اقتصاد کانادا تعداد کسب و کارهای جدید کمتر از قبل شده است و بیشتر صاحبان مشاغل کوچک و متوسط در حال پیر شدن هستند. کارآفرینی در خاک کانادا بیشتر به مثابه برنامهای پس از بازنشستگی افراد ثروتمند با میانگین سنی 50 تا 65 سال است.
در نظر داشته باشید که قانونمند بودن کانادا بر پایه استانداردهایاقتصادهای توسعه یافته استوار است که داشتن آگاهی از این موراد میتواند بر دقت تصمیمتان بیفزاید. دو مورد از مهم ترین استانداردهای مربوط به اقتصاد جهانی عبارتند از مصادره شدن اموال در صورت تخطی از قانون و کنترل فساد به منظور جلوگیری از منفعت طلبیهای شخصی است که به اقتصاد کشور آسیب وارد میکند. بهتر است پیش از سرمایه گذاری نرخ این دو معیار را در کشور مدنظرتان بررسی کنید، آمار و اطلاعات کانادا نشان میدهد که این کشور با نرخ یک از هفت در مصادره اموال و 1.97 + از 2.5 در کنترل فساد گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری محسوب میشود.
شرایط مهاجرت کارآفرینی کانادا
در مرحله اول باید گواهی سلامت و عدم سوء پیشینه خود را به استان موردنظر ارائه نمایید. هر استان متناسب با وضعیتی که در آن وجود دارد، شرایط خاصی را تعریف می کند که فرد متقاضی باید آنها را در نظر گیرد. فرد باید از سوابق مدیریتی که استان موردنظر او تعریف میکند، برخوردار باشد و سابقه کاری کافی را داشته باشد. سرمایه کافی با توجه به هر استان متفاوت است و فرد باید حداقل سرمایه مورد نیاز برای استان انتخاب خود را دارا باشد. فرد باید بر اساس سیستم امتیازدهی استانی حداقل امتیاز موردنظر استان مربوطه را دارا باشد تا بتواند ویزای کارآفرینی استان مدنظر را اخذ نماید.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای کارآفرینی کانادا
چک لیست مدارک شما برای دریافت ویزای کارآفرینی آمادست:
ردیف | مدارک لازم برای ویزای کارآفرینی کانادا |
1 | گواهی عدم سوپیشینه |
2 | مدرک زبان دارای اعتبار |
3 | مدارک تحصیلی |
4 | مدرک اثبات تمکن مالی و بیزینس پلن |
5 | رزومه جهت اثبات سابقه مدیریتی |
6 | پاسپورت و شناسنامه |
7 | سند ازدواج(در صورت تاهل) |
8 | گواهی معاینات پزشکی |
نوشتن بیزینس پلن قوی
اگر متقاضی مهاجرت کاری به کانادا هستید باید مطمئن باشید که یک طرح تجاری یا بیزینس پلن قوی برای مهاجرت به کانادا نوشته و ارائه میکنید. بیزینس پلن یکی از مهم ترین مدارک در درخواستتان برای مهاجرت کاری است. هرگونه اشتباه یا اطلاعات نادرست در بیزینس پلن میتواند منجر به رد درخواست شما شود. شما باید فرآیند را مجدداً تکرار کنید که منجر به از دست دادن زمان، پول و فرصت میشود. طرح کسب و کار یا همان بیزینس پلن باید شامل پیش بینیهایی برای آینده باشد. بیزینس پلن قوی به نشان دادن تواناییتان کمک میکند. در این طرح باید بر روی آنچه قصد دارید انجام دهید و اینکه چگونه قرار است به اقتصاد کانادا کمک و برای کاناداییها و ساکنان دائمی اشتغال ایجاد کنید، تمرکز کنید.
هیچ الگوی کاملی برای بیزینس پلن برای مهاجرت به کانادا وجود ندارد، اما ما در این قسمت لیستی از مواردی که لازمه هر بیزینس پلن است را آوردهایم:
توصیف مدل کسب و کار برای کسب و کار پیشنهادی |
شرحی از محصولات یا خدمات |
استراتژی بازاریابی برای ارتقای کسب و کار |
برنامه استخدام کارکنان |
تجزیه و تحلیل جامع سود و ضرر |
تحقیقات بازار که روندهای صنعت و نیازهای بازار را در کانادا نشان میدهد |
تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها (SWOT). |
پیش بینی چند ساله امور مالی کسب و کار |
تجزیه و تحلیل چشم انداز رقابتی |
ذکر ارزش پیشنهادی: توضیح مزیت کسب و کارتان نسبت به کسب و کارهای موجود در کانادا |
توضیح استراتژی کسب درآمدتان |
شرح استراتژی راه اندازی و شروع کسب و کار |
چشم انداز بلند مدت کسب و کار |
مراحل اخذ ویزای کارآفرینی کانادا
برای آن که بتوانید این ویزا را اخذ نمایید ابتدا لازم است تا ایده های خلاقانه متناسب با تکنولوژی و نیاز مردم داشته باشید و بیزینس پلن خود را بنویسید. پس از آن باید سازمان ها و شرکت هایی که برای حمایت از ایده و استارتاپ شما مناسب هستند را پیدا کنید.
پس از آن که مراحل ثبت و پذیرش ایده و طرح موردنظر خود را طی کردید، پس از آن باید از سازمانی که قصد حمایت از شما را دارد، نامه ی ساپورت بگیرید. سازمان مربوطه همزمان با این که نامه ساپورت را برای شما فرستاد، نامه های تحت عنوان نامه تعهد را برای اداره مهاجرت کانادا ارسال میکند. پس از این مرحله زمان آن میرسد که سایر مراحل را که در ارتباط با اداره مهاجرت کانادا است، انجام دهید. پس از دریافت نامه ها باید برای اقامت و اخذ ویزا، به اداره مهاجرت کانادا درخواست دهید.
معمولاً بین 3 تا 6 ماه طول می کشد که این مرحله به سرانجام برسد و اداره مهاجرت کانادا به درخواست شما پاسخ دهد. در کنار بررسی این مسئله، اقدامات لازم برای دریافت اقامت دائم شما نیز در حال انجام است و روند خود را از طریق این اداره طی می نماید. در ادامه ممکن است سازمان ها و مراکز دیگری نیز بر روند کار شما نظارت داشته باشند یا نیاز باشد تا طرح و پروژه شما را بررسی نماید. پس از به پایان رساندن این مراحل می توانید ویزای کارآفرینی یا ویزای استارتاپ خود را دریافت کنید و اقامت دائم خود و اعضای خانواده تان را دریافت نمایید.
فرآیند ویزای کارآفرینی چقدر طول میکشد؟
درنظر داشته باشید که ممکن است حدود یک سال تا 16 ماه پروسه درخواست ویزای کارآفرینی زمان ببرد. معیارهای تاثیرگذار بر کوتاه و برعکس طولانی تر شدن این بازه شامل استان انتخابیتان، نوع و زمان ثبت درخواستتان و کامل بودن یات نبودن مدارکتتان است.
هزینه دریافت ویزای کارآفرینی کانادا
هزینههای اخذ ویزای کارآفرینی را میتوان به هزینههای دولتی شامل هزینه بررسی پرونده مهاجرت به همراه هزینه حق اقامت دائم، بررسی پرونده مهاجرت همسر به همراه هزینه حق اقامت همسر و بررسی پرونده مهاجرت فرزند و هزینههای شخصی مانند آماده سازی و ترجمه مدارک، هزینههای درخواست وکیل و مشاوره تقسیم کرد.
هزینهها | به دلار کانادا |
بررسی پرونده مهاجرت+ هزینه حق اقامت دائم | 2140 |
بررسی پرونده مهاجرت | 1625 |
بررسی پرونده مهاجرت همسر+ هزینه حق اقامت دائم همسر | 1365 |
بررسی پرونده مهاجرت همسر | 850 |
بررسی پرونده مهاجرت 1 فرزند | 230 |
چه کسی میتواند ویزای کارآفرینی کانادا بگیرد؟
پیش از هر چیزی بهتر است بدانید که ویزای کارآفرینی کانادا مناسب کسانی است که:
- نوآور باشند
- بتوانند برای شهروندان کانادایی ایجاد شغل کنند
- بتوانند در سطح بینالمللی رقابت کنند
اغلب افرادی که برای سرمایه گذاری در کانادا تلاش میکنند، شرایط اخذ این ویزا را پیش از آغاز کار بررسی می کنند و با توجه به آنها اقدام می کنند. این افراد معمولاً از ایده و طرح خود اطمینان دارند و در آن راستا اقدام به اخذ ویزا می نمایند. در صورتی که ایده و پروژه آنها به اندازه کافی مفید و مناسب نباشد، این ایده از سوی کارشناسان رد خواهد شد و آنها نمی توانند ویزا کارآفرینی و ویزای استارتاپی کانادا را اخذ کنند و در نتیجه نمی توانند اقامت دائم این کشور را نیز داشته باشند.
شما می توانید برای اصلاح طرح و ایده خود با مشاوران و کارشناسان مجرب کمک بگیرید و خود را برای مصاحبه پیش رو آماده نمایید. در این مصاحبه ابتدا در مورد انگیزه و هدف شما از کارآفرینی در کانادا پرسیده میشود و شما باید دلایل خود را در این زمینه به خوبی شرح دهید. باید در ارتباط با ایده کارآفرینی خود به طور کامل اشراف داشته باشید و بتوانید حوزهای که میخواهید در آن به فعالیت بپردازید را به درستی شرح دهید. در آخر نیز در ارتباط با سرمایه گذاری و میزان سرمایه شما سوال پرسیده میشود. شما در ادامه بیزینس پلن و طرح کارآفرینی خود باید بدانید که چه میزان می خواهید در این کشور سرمایه گذاری کنید و درمورد آن به کارشناسان اداره مهاجرت کانادا توصیح دهید.
همانطور که پیش از این گفته شد، شرط اخذ این ویزا، ایجاد و تاسیس یک بیزینش جدید در این کشور است. از آن جایی که شرایط کاری و بیزینسی در استانهای مختلف کانادا با یکدیگر متفاوت است، کارآفرینی نیز با توجه به شرایط مختلف در هر استان متفاوت است. عوامل مختلفی مثل نوع ویزایی که ارائه میشود، میزانی که فرد میخواهد سرمایه گذاری کند و شرایط و مدارکی که برای این کار به آن نیاز دارید، موجب میشود تا شرایط اخذ ویزای کارآفرینی یا ویزای استارتاپی در استان های مختلف کشور کانادا با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
بنابراین، باید ایدهای برای کسبوکار موردنظرتان در کانادا پیشنهاد بدهید که توسط سازمانهای ازپیشتعیینشده در کانادا (Designated Organizations) مورد قبول واقع شود. این سازمانها گروههایی تجاری بوده که برای سرمایهگذاری یا حمایت از استارتآپهایی که با استفاده از Start-up Visa Program به کانادا مهاجرت میکنند، تأیید شدهاند.
به این سازمانها صلاحیت بررسی طرحهای کسبوکار شما داده شده است و به انتخاب آنها پیشنهادهای تجاری بررسی خواهد شد. البته هر سازمان فرآیند پذیرش خاصی خودش را برای ایدههای کاری شما دارد و برای ارزیابی طرحهای تجاری از معیارهای مشخص خود استفاده میکند.
بهعنوانمثال ممکن است از شما بهعنوان کارآفرین بخواهند تا مفهوم کسبوکار پیشنهادیتان را ارائه دهید یا بیزینس پلن مشخصی از آن ارسال کنید. پس از اینکه ایده تجاری شما مورد تأیید سازمان قرار بگیرد برای شما یک نامه پشتیبان (Letter of Support) ارسال میشود. در صفحه Designated Organizations – Start Up Visa، میتوانید به فهرست کاملی از سازمانهای یادشده دسترسی داشته باشید.
گفتیم برای مهاجرت به کانادا از طریق ویزای کارآفرینی باید الزامات مشخصی را رعایت کنید. کانادا ۱۱ استان دارد و هر استان قوانین مشخصی را در چارچوب برای اعطای ویزای کارآفرینی وضع میکند. البته یکسری قوانین به طور حتم یکسان بوده و برخی از قوانین میتوانند استان به استان تفاوتهایی داشته باشد.
نکته جالب درباره روند اخذ ویزای کارآفرینی کانادا این است که برای همه ایالتهای کانادا به جز یکی، باید ابتدا نامه پشتیبان دریافت کنید. ایالت استثنای کانادا استان کبک است که مهاجرت کارآفرینان به این استان تنها از طریق وبسایت خود کبک به آدرس Immigrate to Québec to do business صورت میگیرد.
هدف از ویزای کارآفرینی اشتغال زایی و کاهش نرخ بیکاری در کشور کانادا است. از این رو شخصی که برای این ویزا اقدام می کند، باید بتواند بیزینس خود را مدیریت کند یا بیزینس جدیدی را ارائه دهد. همچنین این فرد می تواند بیزینس دیگری را خریداری کرده و در این کشور به اشتغال زایی بپردازد. بسیاری از استان های معروف کانادا همچون انتاریو، بریتیش کلمبیا، ساسکاچوان، نوا اسکوشیا و پرنس ادوارد قوانین ویزا را اجرا می کنند و باید متناسب با استان موردنظر خود، اقدامات لازم را برای دریافت ویزای کارآفرینی یا ویزای استارتاپی را انجام دهید.
سوابق مدیریتی و بیزینسی فرد برای این نوع مهاجرت بسیار اهمیت دارد. استان های مختلفی با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر آنها، برنامه ها و شرایط مختلفی را تعریف می کنند و با توجه به آن به متقاضیان مهاجرت کارآفرینی کانادا ویزا و اقامت دائم اعطا میدارند. دارایی خالص شخص متقاضی در انتخاب استان موردنظر بسیار مهم و تعیین کننده است. بسیاری از استان ها به دارایی خالص بیشتری برای شروع یک کسب و کار و اشتغال زایی نیاز دارند. البته باید به این نکته نیز اشاره نمود که به طور کلی، مراکز استان ها نسبت به سایر شهرها، به دارایی خالص بیشتری نیاز دارند.
پس از آن که بیزینس فرد راه اندازی شد و مدت زمانی که برای آن تعیین شده است سپری شد، وابستگان درجه یک فرد می تواند از طریق برنامه فدرال، برای دریافت اقامت دائم اقدام نمایند. البته این مسئله برای افرادی که برای زندگی در کبک اقدام می کنند، صادق نیست. افرادی که برای مهاجرت از طریق کارآفرینی، کشور کانادا را انتخاب می کنند، می توانند به وسیله برنامه کارآفرینی با تکمیل فرم EOI یا علاقه مندی، درخواست خود را برای اخد کارآفرینی و اقامت در این کشور اعلام کنند.
در کشور کانادا برای پذیرش افراد متقاضی یک سیستم امتیازدهی تعریف شده است که بر طبق این سیستم افراد مختلف با توجه به خصوصیات و ویژگی هایی که دارند امتیاز دریافت می کنند. افرادی که در نهایت امتیاز بالاتری را در این سیستم اخذ نمایند، در اولویت بالاتری قرار می گیرند و در زمان کمتری می توانند از طریق سرمایه گذاری در کانادا به این کشور مهاجرت کنند.
برای ثبت شرکت خود در برنامه استارتاپی چه شرایطی باید داشته باشید؟
کسب و کاری که شما قصد شروع آن را دارید باید در کانادا تاسیس شده باشد و در این کشور نیز عملیاتی و اجرا شود. فرد متقاضی باید حداقل 10 درصد حق داشته باشد تا در موارد مختلف در شرکت رای بدهد و در تصمیم گیریها مشارکت داشته باشد. همچنین هیچ کس دیگری در این شرکت نباید باشد که بیش از 50 درصد حق رای و تصمیم گیری داشته باشد.
راه اندازی استارتاپ ها در کانادا حتمی است؟
بطور کلی استارتاپ یکی از مسیرهای شغلی است که با ریسک زیادی روبه رو است. بسیاری از استارتاپ ها حتی با ایده های بسیار خوب ممکن است در ادامه راه شکست بخورند و نتوانند طرح خود را به خوبی عملی کنند. به همین دلیل است که بیزینس پلن بیش از هر چیزی در ابتدای مسیر میتواند اهمیت داشته باشد.
پس از مهاجرت فرد و راه اندازی کسب و کار جدید در کشور کانادا، روند فعالیت های او توسط اداره مهاجرت مورد بررسی قرار می گیرد. اگر اداره مهاجرت این مسئله را متوجه شود که از این استارتاپ فقط برای مهاجرت استفاده شده و مسیر رو به رشدی ندارد، ممکن است اقامت دائم فرد و اعضای خانواده او در خطر قرار گیرد. از این رو باید تلاش نمایید تا استارتاپ و به طور کلی کسب و کار شما در منطقه رکورد و عدم رشد قرار نگیرد و بیزینس پلن شما عملی شود.
ویزای همراهان متقاضی ویزای کارآفرینی چگونه است؟
به طور کلی فرزندان و همسر فرد متقاضی این امکان را دارند که برای ویزا و اقامت در کشور کانادا درخواست دهند. فرزندان کمتر از 22 سال می تواند در کنار پدر و مادر خود و همراه با آنها ویزا و اقامت کشور کانادا را دریافت نمایند. همسر و فرزندان می توانند به صورت همزمان درخواست ویزای خود را ارائه نمایند.
اگر فرد متقاضی یکی از اعضا کلیدی و مهم این استارتاپ باشد، همسر او میتواند برای ویزای کاری اقدام کند و در این کشور مشغول به کار شود. همچنین فرزندان فرد متقاضی می توانند از مزایای تحصیل در کانادا با هزینه کانادایی بهره مند شوند و هزینه های بین المللی شامل حال آنها نشود.
مزایای مهاجرت کارآفرینی به کانادا
در ارتباط با سرمایه گذاری در کانادا و مهاجرت به این کشور باید این نکته را در نظر بگیرید که کانادا به عنوان یک کشور ثروتمند در جهان شناخته میشود و به دلیل ثبات اقتصادی و سیاسی که در آن وجود دارد، نرخ تورم در آن بسیار پایین است. از این رو یکی از بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری های بزرگ و راه اندازی کسب و کار جدید شناخته میشود.
کانادا کشوری مهاجرپذیر است؛ از همین رو افراد مختلف با نژادها و ملیت های گوناگون در این کشور وجود دارند. این مسئله باعث میشود تا افراد به دور از تعصبات و رفتارهای نژاد پرستانه بتوانند زندگی کنند و به کار و فعالیت مشغول باشند. برای مهاجرت به این کشور نیاز به نمره زبان انگلیسی یا فرانسوی بالایی نیست و میتوان با سطح زبان پایین تر نیز با ویزای کارآفرینی به این کشور مهاجرت کرد.
برای مهاجرت کاری به این کشور نیازی نیست تحصیلات عالیه داشته باشید و چیزی که بیش از تحصیلات اهمیت دارد، سابقه کاری و مدیریتی است. از این رو نیاز است تا بیش از پیش به تقویت رزومه و مهارت ها خود بپردازید. کانادا یکی از کشورهای است که شرایط رفاهی بسیار خوبی برای شهروندان خود فراهم میآورد. از این رو افراد با مهاجرت به این کشور می توانند در رفاه مالی و اجتماعی خوبی زندگی کنند. در کنار این مسئله افراد می توانند از ویزای همراه استفاده کنند و فرزندان آنها نیز می توانند از امکانات تحصیل در مدارس و دانشگاه های کانادا استفاده کنند.
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در کانادا
گفتیم شرایط اخذ ویزای کارآفرینی کانادا استان به استان فرق میکند. در ادامه شرایط عمومی هر استان کانادا را برای اعطای ویزای کارآفرینی را ذکر میکنیم.
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در بریتیش کلمبیا کانادا
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در بریتیش کلمبیا کانادا عبارتاند از:
- سرمایهگذاری حداقل ۲۰۰ هزار دلار کانادا در بیزینسی در استان بریتیش کلمبیا
- حداقل سه سال تجربه بیزینس یا چهار سال سابقه مدیریت یک بیزینس
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۶۰۰ هزاردلاری
- ارائه بیزینس پلن
- ایجاد حداقل یک شغل برای شهروند کانادایی
- ارائه مدرک زبان (حداقل CLB4)
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در انتاریو کانادا
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در انتاریو کانادا به شرح زیر است:
- سرمایهگذاری حداقل ۶۰۰ هزار دلار کانادا در بیزینسی در شهر تورنتو یا سرمایهگذاری حداقل ۲۰۰ هزار دلار کانادا غیر از تورنتو
- حداقل ۲ سال تجربه بیزینس در ۵ سال گذشته
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۸۰۰ هزاردلاری کانادا در شهر تورنتو یا ۴۰۰ هزاردلاری کانادا غیر از تورنتو
- ارائه بیزینس پلن
- ایجاد حداقل ۲ شغل برای شهروندان کانادایی
- ارائه مدرک زبان (حداقل CLB5)
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در نوا اسکوشیا کانادا
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در نوا اسکوشیا کانادا عبارت است از:
- سرمایهگذاری حداقل ۱۵۰ هزار دلار کانادا در بیزینسی در استان نوا اسکوشیا
- حداقل سه سال تجربه بیزینس
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۶۰۰ هزاردلاری
- حداقل ۲۱ساله
- ارائه بیزینس پلن
- ایجاد حداقل یک شغل برای شهروند کانادایی
- ارائه مدرک زبان (حداقل CLB5)
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در نیوبرانزویک کانادا
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در نیوبرانزویک کانادا شامل موارد زیر است:
- سرمایهگذاری حداقل ۲۵۰ هزار دلار کانادا در بیزینسی در استان نیوبرانزویک
- حداقل سه سال تجربه بیزینس یا پنج سال سابقه مدیریت یک بیزینس
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۶۰۰ هزاردلاری (۳۰۰ هزار دلار دیپوزیت باید باشد)
- حداقل سن ۲۲ تا حداکثر ۵۵ساله
- ارائه بیزینس پلن
- ایجاد حداقل یک شغل برای شهروند کانادایی
- ارائه مدرک زبان (حداقل CLB5)
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در ساسکاچوان کانادا
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در ساسکاچوان کانادا شامل موارد زیر است:
- سرمایهگذاری حداقل ۳۰۰ هزار دلار کانادا در بیزینسی در شهرهای رجینا یا ساسکاتون یا سرمایهگذاری حداقل ۲۰۰ هزار دلار کانادا در دیگر شهرهای استان ساسکاچوان
- حداقل سه سال تجربه بیزینس در ۱۰ سال گذشته
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۵۰۰ هزاردلاری
- ارائه بیزینس پلن
- ایجاد حداقل ۲ شغل برای شهروند کانادایی
- ارائه مدرک زبان (حداقل CLB5)
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در آلبرتا کانادا
کارآفرینی در آلبرتا ۴ زیرگروه کارآفرینی دارد که هرکدام باهدف خاصی برای مهاجران و کارآفرینان تدوین شدهاند. این ۴ زیرگروه عبارتاند از:
- برنامه کارآفرینی فارغالتحصیلان آلبرتا
- برنامه کارآفرینی فارغالتحصیلان خارجی
- برنامه کارآفرینی مزرعهداری
- برنامه کارآفرینی مناطق روستایی
در ادامه شرایط اخذ ویزا برای هر ۴ زیرگروه کارآفرینی را در استان آلبرتا بررسی میکنیم:
برنامه کارآفرینی فارغالتحصیلان آلبرتا
- ارائه بیزینس پلن یا خرید یکسوم از یک بیزینس
- ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (معادل حداقل CLB7)
- تحصیلات: حداقل دو سال تماموقت در استان آلبرتا تحصیل کرده و موفق به کسب مدرک شده باشد.
- مدرک اجازه کار بعد از تحصیل (PGWP) داشته باشد.
برنامه کارآفرینی فارغالتحصیلان خارجی
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (معادل حداقل CLB5)
- ارائه مدرک تحصیلی مورد پذیرش استان
- ارائه حداقل ۶ ماه سابقه کار تماموقت در مدیریت بیزینس
- سرمایهگذاری حداقل ۱۰۰ هزار دلار کانادا در شهرهای آلبرتا و حداقل ۵۰ هزار دلار در مناطق خارج از شهر
برنامه کارآفرینی مزرعهداری
- دارای مهارت و سابقه کار در حیطه مدیریت مزارع
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (معادل حداقل CLB5)
- سرمایهگذاری حداقل ۵۰۰ هزار دلار کانادا
- حداقل دارایی خالص (تمکن مالی) ۵۰۰ هزار دلار کانادا
برنامه کارآفرینی مناطق روستایی
- دارای مهارت و حداقل ۳ سال تجربه بیزینس و مدیریت
- حداقل مدرک تحصیلی: دیپلم
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (معادل حداقل CLB4)
- سرمایهگذاری حداقل ۲۰۰ هزار دلار کانادا
- حداقل دارایی خالص (تمکن مالی) ۳۰۰ هزار دلار کانادا
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در مانیتوبا کانادا
کارآفرینی در مانیتوبا ۲ زیرگروه کارآفرینی دارد که هرکدام باهدف خاصی برای مهاجران و کارآفرینان تدوین شدهاند. این ۲ زیرگروه عبارتاند از:
- برنامه کارآفرینی منیتوبا
- برنامه کشاورزی منیتوبا
شرایط اخذ ویزای برنامه کارآفرینی در مانیتوبا کانادا به شرح زیر است:
- حداقل ۳ساله سابقه کاری
- سرمایهگذاری حداقل ۲۵۰ هزار دلار کانادا در بیزینسی در وینیپگ یا ۱۵۰ هزار دلار غیر از وینیپگ
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۵۰۰ هزاردلاری کانادا
- ارائه بیزینس پلن
- حداقل مدرک تحصیلی: دیپلم
- ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (معادل حداقل CLB4)
- ایجاد حداقل ۱ شغل برای یک شهروند کانادایی
شرایط اخذ ویزای برنامه کشاورزی در مانیتوبا کانادا نیز بهصورت زیر است:
- حداقل ۳ساله سابقه مدیریت و مالکیت یک مزرعه موردنیاز مانیتوبا
- سرمایهگذاری حداقل ۳۰۰ هزار دلار کانادا در بیزینسی در مانیتوبا
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۵۰۰ هزاردلاری کانادا
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (معادل حداقل CLB4)
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در نیوفاندلند و لابرادور کانادا
کارآفرینی در نیوفاندلند و لابرادور، ۲ زیرگروه کارآفرینی دارد که هرکدام باهدف خاصی برای مهاجران و کارآفرینان تدوین شدهاند. این ۲ زیرگروه عبارتاند از:
- برنامه کارآفرینی نیوفاندلند و لابرادور برای کارآفرینان بینالمللی
- برنامه کشاورزی نیوفاندلند و لابرادور برای کارآفرینان فارغالتحصیل بینالمللی
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی نیوفاندلند و لابرادور برای کارآفرینان بینالمللی بهصورت زیر است:
- سرمایهگذاری حداقل ۲۰۰ هزار دلار کانادا
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه مدرک زبان (حداقل CLB5)
- حداقل سن ۲۱ تا حداکثر ۵۹ساله
- حداقل ۲ سال تجربه مدیریت بیزینس
- حداقل مدرک تحصیلی: دیپلم مورد تأیید استان
- ایجاد حداقل یک شغل برای یک شهروند کانادایی
شرایط اخذ ویزای برنامه کشاورزی نیوفاندلند و لابرادور برای کارآفرینان فارغالتحصیل بینالمللی شامل موارد زیر است:
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه مدرک زبان (حداقل CLB7)
- حداقل ۲۱ساله
- حداقل ۲ سال تجربه مدیریت بیزینس
- دارای مجوز کار بعد از فارغالتحصیلی (PGWP) داشته باشد
- دارای حداقل یک سال سابقه مدیریت یا مالکیت یک کسبوکار در استان نیوفاندلند و لابرادور
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در پرنس ادوارد کانادا
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در پرنس ادوارد کانادا بهصورت زیر است:
- سرمایهگذاری حداقل ۱۵۰ هزار دلار کانادا در بیزینسی در جزیره پرنس ادوارد
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۶۰۰ هزاردلاری کانادا
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه مدرک زبان (حداقل CLB4)
- حداقل سن ۲۱ تا حداکثر ۵۹ساله
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در یوکان کانادا
- سرمایهگذاری حداقل ۳۰۰ هزار دلار کانادا
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۶۰۰ هزاردلاری کانادا
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه مدرک زبان حداقل ۶ آیلتس جنرال یا حداقل ۴ از آزمون تف (TEF) فرانسه
- حداقل مدرک: دیپلم دبیرستان
- حداقل ۳ سال تجربه کارآفرینی یا مدیریت بیزینس
- تمکن مالی (دارایی خالص) حداقل ۵۰۰ هزاردلاری کانادا
شرایط اخذ ویزای کارآفرینی در کبک کانادا
ویزای کارآفرینی در استان کبک کانادا دو گروه اصلی دارد که در حال حاضر هیچ یک فعال نیستند. البته فرانسویزبانها میتوانند نهایت تا دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ دی ۱۴۰۱) درخواست ویزای کارآفرینی خود را ارسال کنند. شرایط عمومی اخذ ویزای کارآفرینی گروه اول فرانسویزبانها در کبک کانادا بهصورت زیر است:
- دارای حداقل ۲ سال سابقه مدیریت بیزینس
- دارای سلامت جسمانی و عدم سوءپیشینه
- دارای تحصیلات دانشگاهی
- دارای قصد سکونت در کبک
- ارائه بیزینس پلن
- ارائه تمکن مالی
- حداقل مبلغ سرمایهگذاری: ۳۰۰ هزار دلار
سودآورترین حوزه های کارآفرینی در کانادا
درنظر داشته باشید که حضور کسب و کار شما در کانادا باید توجیه اقتصادی داشته باشد. این مزیت و توجیه اقتصادی همان نکته ایست که پیشتر در چگونگی نوشتن بیزینیس پلن در مورد آن توضیح دادیم. شما میتوانید با هر ایده کسب و کاری با پررنگ کردن مزیت و سود اقتصادی آن شانس دریافت ویزای کارآفرینی داشته باشید. اما میتوانید با در نظر گرفتن شرایط و موقعیت کشور مقصدتان شانس خود را بیشتر کنید. به طور مثال در کانادا کسب و کارهایی که محوریتشان فناوری اطلاعات، برنامه نویسی، دیجیتال مارکتینگ، صادرات، تجارت الکترونیک، توانبخشی و مراقبت از سالمندان و به طور کلی مراقبتهای درمانی مجازی هم مورد نیاز کاناداست هم برای شما میتواند سودآور باشد.
شانس شما برای اخذ ویزای کارآفرینی کانادا چه قدر است؟
همانطور که پیش از این اشاره شد، کشور کانادا با توجه به مزایایی که دارد، به عنوان یکی از مقاصد اصلی برای مهاجرت کارآفرینی کانادا محسوب میشود. در این کشور با توجه به تنوع شرایط در استان های مختلف، فرصت رشد مناسبی وجود دارد؛ از این رو طبیعی است که میزان تقاضاها برای این کشور نسبت به سایر کشورها بالا باشد.
بطور کلی ظرفیت ویزای استارتاپی در کشور کانادا محدود است و بر اساس قوانین و چارچوب هایی که در سال 2012 موردبررسی قرار گرفت، پرونده های بیزینسی و استارتاپی که در این کشور بهصورت سالانه در جریان است به بیش از 2750 تا نمیرسد. ظرفیت برنامه های استارتاپی و برنامه های مرتبط با خوداشتغالی در این کشور در سال 2020 چیزی در حدود 2000 مورد بوده است که این میزان در سال 2021 به 1000 متقاضی کاهش پیدا کرده است. اما باید به این نکته توجه نمود که این 1000 متقاضی و پرونده تنها برای 2 جایگاه استارتاپی هستند.
پس از آنکه طی ساله ای پیشین برنامه های مهاجرتی سرمایه گذاری فدرال بسته شد و برنامه های سرمایه گذاری کبک محدود شد، بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کشور کانادا و بسیاری از وکلای مهاجرتی، مهاجرت از طریق کارآفرینی و استارتاپ را به افراد متقاضی پیشنهاد دادند. اما باید این مسئله را در نظر گرفت که برنامه استارتاپی کانادا بسیار محدود است و متقاضیان زیادی دارد. از این رو اگر قصد ماجرت از این طریق را دارید، باید ایده و طرح کاربردی و مناسبی داشته باشید تا بتوانید تاییدیه های لازم را دریافت نمایید و در این مسیر موفق شوید.
سخن آخر
کشور کانادا یکی از ثروتمندترین کشورها است که افراد زیادی آن را به عنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب می کنند. یکی از راه هایی که میتوان به این کشور مهاجرت نمود، مهاجرت از طریق ویزای کارآفرینی یا ویزای استارتاپی است. دولت کانادا از ایده های کسب وکارهای جدید به منظور اشتغال زایی و کاهش نرخ بیکاری استقبال میکند. برخلاف ویزای تحصیلی برای ویزای کارآفرینی برای بسیاری از استان ها نیازی به داشتن مدرک زبان ندارید. اما یکی از مهم ترین نکات داشتن سرمایه اولیه است که بر اساس استان مقصد شما، این مبلغ متفاوت است. شرایط این ویزا در استانه ای مختلف کانادا متفاوت است و باید این استان ها را پیش از درخواست اخذ ویزا و اقامت بررسی نمود. برای این کار می توانید از وکلای مهاجرتی کمک نیز کمک بگیرید.
در کل مسیر مهاجرت و سفر به کانادا همراه شما هستیم. فقط کافی است روی مشاوره مهاجرت به کانادا کلیک کنید تا کارشناسان ما در SEP Immigration فرم شما را بررسی کنند و نتیجه را خیلی سریع به شما اطلاع دهند.
با ویزای کارآفرینی امکان دریافت اقامت دائم کانادا وجود دارد؟
متقاضی با داشتن مجوز کار میتواند وارد کانادا شود و پس از گذراندن مراحل سرمایهگذاری میتواند وارد پروسه اقامت دائم شود. برای اقدام از طریق کارآفرینی داشتن سابقهی کار نیاز است؟
در برنامههای سرمایهگذاری و کارآفرینی متقاضی باید سابقهی مدیریت یک بیزینس یا کسب و کاری را ثابت نماید.
2 نظرات
ایا برای خرید سوپر مارکت در کانادا نیاز به سابقه مدیریتی است؟
سلام دوست عزیز
خیر. برای خرید بیزینس نیاز به سابقه مدیریتی نیست ولی برای پروسه مهاجرتی شما بهتر هست که مشاورهای داشته باشید.