مهاجرت از طریق راهاندازی یک کسبوکار، یکی از پرطرفدارترین راههای مهاجرت است. فرصت ویژهای که برای دریافت اقامت دائم پیدا میشود، از اصلیترین دلایل پذیرش ویزای کسبوکار است. کانادا کشوری توسعهیافته است و استارتاپهایی که در این کشور راهاندازی میشوند، مورد استقبال دولت قرار میگیرند. کافی است که ایدهای ناب در ذهن خود داشته باشد، آن را بپرورانید، ارزیابی اقتصادی کنید و سپس راهی کانادا شوید. وکیل مهاجرت به کانادا در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در این مسیر همراه شما خواهد بود.
در کانادا میتوانید کسبوکار خود را گسترش دهید و از سرمایهای اندک به سود کلان برسید. همه این موارد قابلدسترسی است و فقط باید با مطالعه و تحقیق، در مسیر درست دریافت ویزای استارتاپ کانادا قرار گیرید. مزایای ویزای استارتاپ کانادا زیاد است؛ ولی نمیتوان از معایب آن هم چشمپوشی کرد. در کنار تمام این مزایا، معایبی نیز وجود دارد که ما در این مقاله قصد داریم آنها را بیان کنیم.
فهرست مطالب
Toggleویزای استارتاپ کانادا چه چالشها و معایبی دارد؟
برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا، افراد را میتوان به ۲ گروه تقسیمبندی کرد. گروه اول افرادی هستند که ایده مناسبی دارند و تجربه کافی را در فضای استارتاپی کسب کردهاند. این افراد به دلیل پیشرفته بودن کانادا و زیرساختهای مناسبی که دارد قصد مهاجرت به این کشور و راهانداختن کسبوکار خودشان را دارند. این گروه از افراد معمولاً سرمایه زیادی ندارند و توان مالی آنها کم است. این گروه قصد دارند تنها از طریق ایده و کسبوکار خود ویزای کانادا را دریافت کنند و نمیتوانند هزینههای زیادی در مراحل مختلف مهاجرت پرداخت کنند.
گروه دوم افرادی هستند که راههای دیگر مهاجرت برای آنها مناسب نیست و در پی گرفتن اقامت دائم کانادا هستند. این گروه ویزای استارتاپ کانادا را به دلیل شرایط آسان آن برای دریافت اقامت انتخاب کردهاند. این گروه معمولاً به هزینهها اهمیتی نمیدهند و تمکن مالی کافی را دارند.
میتوان گفت که یکی از معایب ویزای استارتاپ کانادا وجود این دو گروه متمایز است. در گروه اول افرادی وجود دارند که امکان پرداخت هزینههای مختلف فرایند راهاندازی کسبوکار و دریافت ویزا را ندارند. این افراد توانایی خوبی در زمینه استارتاپ دارند و شخصیت آنها مناسب این فضا است. بااینحال در برآورده کردن هزینهها به مشکل برمیخورند. در مقابل گروه دوم توانایی پرداخت هزینهها را دارند؛ ولی روحیه و شناخت کافی از فضای استارتاپی ندارند. بااینحال نگران مشکلات پیشرو نباید باشید. اگر فردی جوان، پویا و باانگیزه هستید، مسیر پیش روی شما آسانتر خواهد بود. بهعنوانمثال توسعهدهندگان وب، متخصصان داده، و افرادی که در زمینه تکنولوژی فعالیت میکنند با داشتن یک ایده مناسب میتوانند نظر سرمایهگذاران را به خود جلب کنند. مشکلات پیش روی این دسته از افراد عبارتاند از:
- هزینه زیاد وکالت
- هزینه سهام برای سرمایهگذاری در یک استارتاپ
- هزینه ۱۶ ماهه اول زندگی در کانادا (تمکن مالی)
دسته دوم افراد که به دنبال اخذ اقامت دائم هستند نیز ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند که عبارتاند از:
- کسب نمره مناسب در آزمون زبان
- نداشتن زمان و توجه کافی برای درک فضای استارتاپ
- نداشتن مهارت برای برقراری ارتباط و انجام کارهای تیمی
- برای کسب اقامت دائم، فرد باید حداقل ۲ سال در کانادا بماند که این موضوع هم میتواند برای او مشکلساز باشد
علاوه بر مطالب بالا میتوان معایب دیگری را نیز برای ویزای استارتاپ کانادا در مقایسه با سایر کشورها بیان کرد. بهطورکلی تنها کشورهایی که توان رقابت در زمینه ویزای استارتاپ با کانادا را دارند، انگلیس و فرانسه هستند. اخذ ویزای استارتاپ در انگلیس و فرانسه ارزانتر است. همچنین اکوسیستم استارتاپی انگلستان بزرگتر، معتبرتر و محبوبتر از فضای استارتاپی کانادا است. در کانادا ابتدا باید روی یک شغل سرمایهگذاری کنید؛ ولی در انگلستان میتوانید ابتدا ویزا بگیرید و سپس اقدام به سرمایهگذاری کنید. در کانادا ابتدا اجازه کار برای اقامت دائم ندارید؛ ولی در انگلستان شما و همراهتان از همان ابتدا اجازه کار خواهید داشت. کشورهای فرانسه و انگلستان نسبت به کانادا فاصله کمتری از ایران دارند و رفت آمد به آنها راحتتر است. از طرفی باید به مالیاتهای سنگینی که در کشور کانادا وجود دارد هم توجه کنید. این کشور نسبت به برخی کشورها نرخ مالیات بیشتری داشته که این موضوع برای کسبوکارهای نوپا و افرادی که قصد دارند در این کشور کار کنند بسیار مهم است. یکی دیگر از چالشها و معایب دریافت ویزای کانادا این است که شما ممکن است بهصورت اتفاقی درگیر پروسهای طولانی که با نام Peer Review شوید.
Peer Review چیست؟
برای اینکه بتوانید اقامت کانادا از طریق استارتاپ را کسب کنید، لازم است ایده شما بهصورت کامل بررسی شود. پس از بررسی ایده، ممکن است در بعضی موارد یکسری سازمانهای زیرمجموعه دولت کانادا که با نامهای اختصاری NACO و CVCA شناخته میشوند، اقدام به بررسی کامل طرح و مدارک شما کنند. این سازمانها امکان وجود پولشویی و فساد در بیزینس شما را بررسی خواهند کرد. همچنین یکی دیگر از اهداف این کار، بررسی مطابقت کامل بیزینس با قوانین و استانداردهای کشور کانادا است. درصورتیکه بیزینس و طرح شما از این نظرها مشکلی نداشته باشد ادامه فرایند دریافت ویزا انجام میگیرد، در غیر این صورت بار حقوقی تخلف بر عهده شما خواهد بود؛ البته باید دقت داشت که این مورد برای تمام کسبوکارها اتفاق نمیافتد و بهصورت رندوم ممکن است یک بیزینس درگیر این پروسه شود. بیزینسهایی که وارد این پروسه میشوند طبیعتاً زمان بیشتری برای بررسی آنها صرف شده و در نتیجه دیرتر از سایرین ویزا را دریافت میکنند.
ویزای استارتاپ کانادا
ویزای استارتاپ کانادا، مجوزی است که به صاحبان ایدههای نو و کسبوکارهای آیندهدار داده میشود تا بیزینس خود را در کانادا راهاندازی کنند و به توسعه آن بپردازند. مهاجرت با کانادا از طریق استارتاپ یکی از بهترین روشهای اخذ اقامت دائم کانادا است. در سالهای اخیر دولت کانادا برای رشد اقتصادی خود توجه ویژهای نسبت به استارتاپها داشته و شرایط مناسبی را برای پیشرفت آنها فراهم کرده است. در واقع شما با داشتن ۳ شرط اصلی و مهم واجد شرایط دریافت ویزای استارتاپ کانادا خواهید شد. این ۳ شرط عبارتاند از:
- داشتن برنامه تجاری خلاقانه به صورتی که توانایی رقابت در بازار جهانی را داشته باشد
- ایجاد شغل برای شهروندان کانادا
- دریافت نامه حمایتی (Letter Of Support) از یکی از سازمانهای سرمایهگذاری در کانادا
از ۳ شرط بالا، شرط سوم مهمترین بخش آن است. نامه حمایتی، نامهای است که از یکی از سازمانهای حمایتی کانادا دریافت میکنید. شما ایده، طرح و کسبوکار نوپای خود را به آنها معرفی میکنید و این سازمانها با ارسال نامهای موافقت خود را برای سرمایهگذاری در طرح شما اعلام میکنند. دقت داشته باشید که اعتبار این نامه و سازمانی که روی طرح شما سرمایهگذاری میکند توسط دولت کانادا بررسی میشود. در این حوزه کلاهبرداریهایی میتواند صورت گیرد که با آگاهی بیشتر از فرایند دریافت سرمایهگذار میتوانید جلوی این کلاهبرداریها را بگیرید. همین موضوع هم میتواند یکی از چالشهای دریافت ویزای استارتاپ کانادا باشد. شما باید با افراد قابلاعتماد و متخصص در این زمینه مشورت کرده و از یک شرکت معتبر که زیرمجموعه سازمانهای حمایتپذیر مورد تأیید دولت کانادا است، نامه حمایتی دریافت کنید. در ادامه با این سازمانهای سرمایهگذاری آشنا میشویم. شما طبق شرایط خود، یکی از این سه دسته سازمان را پیدا کرده و برای دریافت نامه حمایتی با آنها ارتباط بگیرید.
انواع سازمانهای سرمایهگذاری در کانادا
درصورتیکه نامه حمایتی از یک سازمان سرمایهگذاری در کانادا را نداشته باشید، درخواست شما برای دریافت ویزای استارتاپ ناقص خواهد بود و در همان مرحله اول ریجکت میشود. سرمایهگذاران مورد تأیید در کانادا به ۳ دسته تقسیمبندی میشوند:
- سرمایهگذاران فرشته (Angel Investor Groups)
- مراکز رشد (Business Incubators)
- سرمایهگذاران ریسکپذیر (Venture Capital Funds)
هرکدام از این سرمایهگذاران شرایط خاص خود را دارند و مقدار سرمایهای که برای کسبوکارها در نظر میگیرند متفاوت است. در ادامه به بررسی این سازمانها میپردازیم.
سرمایهگذاران فرشته
سرمایهگذاران فرشته بهنوعی فرشتههای نجات هستند که شما را در بدو شروع کسبوکارتان حمایت میکنند. این سرمایهگذاران معمولاً کارآفرینان، مدیران بازنشسته و بهطورکلی افرادی هستند که تمایل دارند سرمایه شخصی خود به سیستم استارتاپی تزریق کنند. البته این سرمایهگذاران بهازای سرمایهای که وارد یک استارتاپ میکنند بخشی از سهام آن را دریافت میکنند و سرمایهگذاری آنها رایگان نیست. تعداد سرمایهگذاران فرشته به طور دقیق مشخص نیست ولی بر اساس تخمینها ۲۰ تا ۵۰ هزار سرمایهگذار فرشته در کانادا وجود دارد. نکته بسیار مهمی که باید به آن دقت داشته باشید، تأیید شدن سرمایهگذار فرشته از سوی دولت کانادا است. ۹ گروه سرمایهگذاری فرشته در کانادا وجود دارد که مورد تأیید دولت کانادا است و میتوانید لیست آنها را در سایت اداره مهاجرت کانادا مشاهده کنید.
مراکز رشد
مراکز رشد یا انکوباتورها، سازمانهایی هستند که در راهاندازی و کسبوکارها فعالیت میکنند. سرمایهگذاری اولیه، حمایت و ارائه طرحهای مختلف جهت رشد یک استارتاپ و بهطورکلی کمک به توسعه یک کسبوکار از جمله فعالیتهای انکوباتورها است. در حال حاضر تعداد ۳۷ انکوباتور مورد تأیید دولت کانادا در این کشور فعالیت میکنند و با سرمایهگذاریهای خود استارتاپها را توسعه میدهند. داشتن یک ایده اولیه برای راهاندازی یک استارتاپ کافی نیست و این ایده باید پخته شود تا بتواند جایگاه خود را در دنیای تجارت پیدا کند. یکی از فعالیتهایی که انکوباتورها انجام میدهند، برگزاری دورههای آموزشی مدیریت سرمایه، منابع و نیروی انسانی یک کسبوکار است. این سازمانها به شما آموزش میدهند که چگونه میتوان یک کسبوکار را رشد داد و بهدرستی مدیریت کرد. آموزش کارکنان، فراهمکردن مکان برای آغاز به کار، ایجاد ارتباطات مفید برای رشد شرکت و کمک به شناختهشدن آن از مهمترین حمایتهای انکوباتورها از کسبوکارهای استارتاپی است. میتوان گفت که تفاوت بارز مراکز رشد با سرمایهگذاران فرشته و ریسکپذیر، حمایتهای جانبی آنها در زمینه آموزش، مدیریت و رهبری است. علاوه بر این، در این سازمانها محدودهای برای حداقل سرمایهگذاری تعریف نشده است. در واقع داشتن نامه حمایتی از انکوباتورها برای دریافت ویزای استارتاپی کافی است.
سرمایهگذاران ریسکپذیر
این نوع سرمایهگذاری در استارتاپهای با پتانسیل رشد زیاد و درعینحال دارای ریسک زیاد انجام میشود. استارتاپها و شرکتها در مراحل رشد اولیه خود از سرمایهگذاران ریسکپذیر کمک میگیرند. تعداد سرمایهگذاران ریسکپذیر مورد تأیید دولت کانادا در حال حاضر ۲۲ مورد است. کسبوکارهای نوپا و ایدههای جدید برای شکلگیری و توسعه نیاز به سرمایه مطمئن دارند. ولی ریسک سرمایهگذاری در این نوع کسبوکارها بسیار است و به همین دلیل معمولاً بانکها و بنگاههای اقتصادی از آنها حمایت نمیکنند. سرمایهگذاران ریسکپذیر که به VC Firms نیز معروف هستند در این استارتاپها سرمایهگذاری میکنند. تاریخچه این نوع سرمایهگذاریها نیز به بعد از جنگ جهانی دوم و رشد یکباره تکنولوژی برمیگردد. بهعنوان مثالی معروف میتوان گفت که توسعه دره سیلیکون (Silicon Valley) بهعنوان مرکز انفورماتیک دنیا بهوسیله همین صندوقهای سرمایهگذاری شکل گرفت.
مهاجرت آسان با سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی
فرایند مهاجرت و پروسه طولانی آن، صفهای طولانی ادارات مهاجرت و غیره از عواملی هستند که ممکن است بسیاری از افراد را هنگام مهاجرت دلسرد و خسته کند. از طرفی در کشوری مانند کانادا که بهصورت استانی و ایالتی اداره میشود، کسب آگاهی از قوانین کمی چالشبرانگیز است؛ زیرا هر استان قوانین خاص خود را دارد و به نحوی مشخص اداره میشود. بسیاری از افراد هنگام مهاجرت به کشور کانادا با این سؤال روبرو میشوند که به کدام قسمت از این کشور مهاجرت کنند؟ یا ممکن است زمان لازم برای پیگیری تمام امورات مربوط به مهاجرت را نداشته باشند و ازاینرو برخی مدارک را ناقص تحویل بدهند. این موضوعات شانس پذیرش ویزای شما را کاهش خواهند داد. میتوانید برای راحتتر شدن و کمشدن ریسک ریجکتی از کمک یک مشاور متخصص در این حوزه کمک بگیرید. سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی آمادگی دارد که به شما این خدمات را ارائه دهد. کادر مجرب و حرفهای این سازمان به شما کمک میکند که پروسه مهاجرت راحتتری داشته باشید.
در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی تمامی خدمات و سرویسهای مربوط به ویزا، اقامت، سیتیزنشیپ، پناهندگی و دادگاه های تجدیدنظر به صورت کاملا حرفهای ارائه میشود.
مطمئنا بزرگترین دغدغهی افراد قبل از شروع کار با هر دفتر و سازمان مهاجرتی، اطمینان از رسمی بودن و مجوز دار بودن آن سازمان است. ما با افتخار دارای مجوز رسمی از شورای سیاست گذاری و نظارت بر مشاورین مهاجرت کانادا هستیم.
تمامی سعی ما در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی دادن اطلاعات دقیق، به روز و تخصصی به شما عزیزان میباشد. ما در این سازمان مهاجرتی سعی خواهیم کرد تمام شرایط شما را بررسی کرده و سپس بر اساس آن روشهای مهاجرتی مناسب را اعلام کنیم. سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی از پلهی اول مهاجرت، همراه شما خواهد بود!
وکیل رسمی مهاجرت، آقای سپهر فلاحتی با شماره وکالت RCIC# R533959 از انجمن وکلای رسمی کانادا و سالها تجربه و پروندههای موفق مهاجرتی در دادگاههای مهاجرتی، شما را در همهی مراحل مهاجرت به کانادا همراهی میکنند.
در کل مسیر مهاجرت، سفر و بعد از ورودتان به کانادا همراه شما هستیم. فقط کافی است برای مشاوره مهاجرت به کانادا کلیک کنید تا کارشناسان ما در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در سریعترین زمان با شما ارتباط بر قرار کنند.