کانادا به همراه استرالیا و آمریکا از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان است و همه ساله به تعداد زیادی از مهاجران تحت عنوان نیروی متخصص کار، سرمایهگذار، کارآفرین و … اقامت دائم میدهد. در مقایسه با سایر کشورهای جهان کانادا در لیست ده کشور اول با پاسپورت معتبر است. از طرف دیگر رفاه اقتصادی بالا، وسعت کشور و امکان زندگی در استانهای مختلف، منابع طبیعی وسیع و طبیعت زیبا، استاندارد بالای آموزشی و تأمین آینده فرزندان، امکان تجارت آزاد با سایر کشورها و … همگی باعث شده تا بسیاری از ایرانیان متقاضی مهاجرت به این کشور باشند.
دوستانی که در حال حاضر ساکن ایران هستند، از طریق برنامههای مختلفی مانند سرمایهگذاری، برنامه کارآفرینی و استارتاپ، مهاجرت کاری، اسپانسرشیپ خانوادگی، اکسپرس اینتری و برنامه استانی و دهها روش دیگر میتوانند درخواست اقامت دائم کانادا داده و راهی این کشور شوند تا بعد از مدت زمانی مشخص مجاز به شرکت در آزمون شهروندی citizenship شده و برای پاسپورت درخواست دهند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با سپهر فلاحتی، وکیل مهاجرت به کانادا در ارتباط باشید.
فهرست مطالب
Toggleمزایای مهاجرت به کانادا
احتمالاً بسیاری از شما مهمترین دلیل مهاجرت به کانادا را رفاه بالای زندگی، اقتصاد سالم و پویا، سیستم آموزشی استاندارد و امنیت میدانید، اما مهاجرت به این کشور زیبای آمریکای شمالی مزایای دیگری هم دارد.
از مهمترین مزایای مهاجرت به کانادا این است که شما به همراه خانواده بعد از چند سال کار و زندگی در کانادا مجاز به دریافت پاسپورت هستید و میتوانید در آزمون شهروندی یا همان citizenship شرکت کنید. علاوه بر این کانادا کشوری امن با نرخ جرم بسیار پایین است که در میان ده کشور برتر دنیا از لحاظ امنیت قرار داد. اقتصاد پویا و فعال؛ نرخ پایین تورم؛ آزادی اجتماعی، رفاه نسبی شهروندان و برخورداری از حقوق برابر، تامین سیستم آموزشی برای تمام شهروندان بهصورت برابر از دیگر مزایای مهاجرت و زندگی در کانادا است.
برای مهاجرت به کانادا باید چه شرایطی داشته باشم؟
برا مهاجرت به کانادا شما میتوانید از میان چندین روش مختلف اقدام کنید که ما در ادامه برایتان آوردیم. در عین حال با اخذ ویزای تحصیلی یا ویزای کار کانادا هم میتوانید بعد از چند سال برای اخذ اقامت دائم درخواست دهید. به همین خاطر اگر قرار است که از طریق هرکدام از روشهای زیر برای مهاجرت به کانادا اقدام کنید یادتان باشد که بهصورت کلی باید شرایطی از جمله را داشته باشید:
- گواهی عدم سوپیشینه
- گواهی تائید و سلامت پزشکی
- تمکن مالی برای هزینه یک سال زندگی در کانادا ( با توجه به اینکه کار پیدا نکرده و حقوق نگرید)
- منشا مشخص برای تمکن مالی مانند سند فروش خانه یا زمین، فاکتور فروش طلا یا بورس
- تسلط به زبان انگلیسی (زبان فرانسه برای استان کبک) که از طریق امتحان رسمی مانند آیلتس مشخص میشود
- تکمیل و ارائه مدارکی که بعد از ساخت حساب کاربری در سایت به شما اعلام میشود
مهاجرت تحصیلی به کانادا
کانادا به عنوان یک کشور مهاجرپذیر سالانه دانشجویان زیادی را از سراسر جهان می پذیرد که درصد قابل توجهی از آنها را دانشجویان ایرانی تشکیل میدهند. پس از دریافت نامه پذیرش از دانشگاه یا کالج مورد نظر خود، باید برای ویزای تحصیلی به دولت کانادا درخواست دهید. نکته مهم اینکه برای واجد شرایط بودن برای ویزای تحصیلی باید مدرکی(سند تمکن مالی) ارائه دهید که نشان دهد از نظر مالی توانایی پرداخت هزینه های تحصیل و حمایت از خود در کانادا را دارید.
هزینههای ویزای تحصیلی کانادا نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر به صرفه است. این به آن معنی است که با شرایط ارزی کنونی نیز می توان به تحصیل در این کشور فکر کرد. از سویی دیگر دانشگاهها، کالجها و مدارس به اندازه کافی تنوع دارند و فرد میتواند از بین آنها مناسب ترین گزینه را برای ادامه تحصیل انتخاب کند. کشور کانادا برای کمک هزینههای تحصیلی نیز طرحهای مختلفی دارد که میتوان به فاند(fund) و اسکالرشیپ(scholarship) اشاره نمود.
مهاجرت از طریق ویزای توریستی
ویزای توریستی کانادا یک نوع ویزای اقامت موقت است که از محبوب ترین انواع ویزای کانادا محسوب میشود. شما به عنوان دارنده ویزای توریستی میتوانید وارد کشور کانادا شوید و با توجه به اینکه ویزای توریستی شما سینگل، مولتی و یا سوپر ویزای کانادا باشد در هر بار سفرتان تا حداکثر 6 ماه مهمان این کشور باشید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که میتوانید ویزای توریستی خود را به تحصیلی یا کاری نیز تغییر دهید و به اقامت دائم در کانادا نزدیک شوید.
مهم ترین دلایل رد شدن ویزای توریستی شامل مشخص نبودن هدف از سفر، نداشتن تمکن مالی، نداشتن سابقه سفر و نداشتن وابستگی به کشور مبدا است.
مهاجرت کاری به کانادا
بسیاری از متقاضیان ایرانی علاقهمند دریافت ویزای کار یا همان work permit کانادا هستند که چندان روش آسانی نیست؛ زیرا در این برنامه شما باید حتماً یک پیشنهاد شغلی معتبر از یک شرکت یا کارفرمای رسمی در کانادا داشته باشید. به این پیشنهاد کار job offer میگویند که بعد از دریافت آن میتوانید درخواست ویزای کار دهید و برای مدتی مشخص یعنی بهصورت موقت در کانادا مشغول به کار شوید.
تبدیل این ویزای موقت به اقامت دائم، تمدید قرارداد کاری با چهارچوب و حقوق مشخص، برنامههای کاری کانادا و نیاز بازار در مشاغل مختلف و … بستگی دارد. به همین خاطر اگر سنتان زیر 35 است و تسلط خوبی به زبان انگلیسی دارید، بهتر است که سراغ روش اکسپرس اینتری بروید.
مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری Express Entry
روش اکسپرس اینتری کانادا برای جذب نیروی کار متخصص که تسلط خوبی به زبان دارد و تحصیلات دانشگاهی را گذرانده، طراحی شده است. اگر در این روش امتیازات کافی را به دست آورید برای شما دعوتنامهای صادر میشود که از طریق آن میتوانید وارد کانادا شده و بهصورت قانونی به کار، زندگی و تحصیل ادامه دهید.
واجدین شرایط برنامه اکسپرس اینتری از داخل کانادا یا باید سابقه کار و تحصیل کانادایی داشته باشند؛ یعنی در کانادا درس خوانده و کار کرده باشند یا اگر از داخل ایرانی اقدام میکنند سابقه کاری کافی و مدرک دانشگاهی معتبر داشته باشند تا بتوانند وارد رقابت با سایرین شوند. در کنار این شرایط، متقاضی باید از ویژگیهای دیگری مانند:
- سن (هرچقدر سن کمتر باشد، امتیاز بیشتر است)
- تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی بر اساس نمره آیلتس جنرال و آزمون استاندار زبان فرانسوی
- تحصیلات دانشگاهی (هرچقدر تحصیلات بیشتری داشته باشید، امتیازتان بیشتر خواهد بود)
- سابقه کار در سطوح مختلف از کارشناس جونیور تا سطوح مدیریتی (سابقه کار بیشتر امتیاز بیشتری هم دارد)
- تخصص کاری بر اساس سیستم طبقهبندی مشاغل کانادا که به آن NOC میگویند
امتیاز مشخصی را به دست آورده و اگر امتیازش به حدنصاب رسید، وارد سیستم اکسپرس اینتری شود.
در صورتی که در هرکدام از این موارد بالا امتیاز خوبی ندارید، مثلاً به جای فوقلیسانس مدرک دیپلم دارید یا نتوانستید نمره زبان خوبی بگیرید (آیلتس زیر 7) شانس زیادی برای ورود به کانادا از این مسیر نخواهید داشت و بهتر است سراغ برنامه مهاجرتی دیگری بروید.
بعد از ورود به سیستم اکسپرس اینتری که به آن استخر یا اصطلاحاً پول Pool گفته میشود، بر اساس سطح امتیازات و در صورتی که نمره قابلقبولی کسب کنید، دعوتنامهای برای ورود به کانادا برایتان صادر میشود.
برنامه استانی کانادا، راه مطمئن مهاجرت
مشابه برنامه اکسپرس اینتری برای مهاجرت به کانادا برنامه دیگری تحت عنوان برنامه استانی وجود دارد که شامل تمام ایالتهای کانادا یعنی:
- اسکیل ورکر ساسکاچوان
- اسکیل ورکر بریتیش کلمبیا
- اسکیل ورکر انتاریو
- اسکیل ورکر نیوبرانزویک
- اسکیل ورکر آلبرتا
- اسکیل ورکر مانیتوبا
- اسکیل ورکر جزیره پرنس ادوارد
- اسکیل ورکر نوا اسکوشیا
- اسکیل ورکر نیوفاندلند
- اسکیل ورکر یوکان
- اسکیل ورکر مناطق شمال غربی
میشود. این روش یعنی برنامههای استانی کانادا معروف به PNP برای کسانی مناسب است که سابقه شغلی، مدرک تحصیلی یا نمره زبانشان مناسب امتیازهای اکسپرس اینتری نیست. به این ترتیب این افراد میتوانند بر اساس بازار شغلی موردنیاز این استانها و بر اساس تخصص خودشان برای اقامت یکی از استانها درخواست داده و اجازه اقامت در این کشور را دریافت کنند. در واقع این افراد مجاز به رود و زندگی در همه استانها نیستند و باید بر اساس بازار کار استانی اقدام کنند که به تخصص شغلیشان نیاز دارد.
سرمایهگذاری در کانادا، راهی آسان برای مهاجرت
یکی از قدیمیترین برنامههای مهاجرت به کانادا روش سرمایهگذاری است که شامل تمام متقاضیان نشده و نیازمند سرمایه کافی برای راهاندازی یک کسب کار از طریق:
- ثبت شرکت در کانادا
- خرید بیزینس در کانادا
- خرید فرانچایز در کانادا
- برنامه ICT کانادا
میشود. در این روش قاعدتاً هرچقدر بیزینس بزرگتر و وسیعتری داشته باشید به هزینه بیشتری هم نیاز خواهید داشت. بر همین اساس سرمایه لازم برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری از مبلغ 100 هزار دلار تا 500 هزار دلار برآورد شده است. در ضمن برای اینکه بتوانید از این طریق برای مهاجرت به کانادا اقدام کنید باید حتماً در رزومه کاری سابقه مدیریت در سطوح بالا (مانند مدیر پروژه، مدیر ارشد و …) و یا سابقه مالکیت کسبوکاری مشخص در کشور خودتان را داشته باشید.
این روش هزینه بسیار زیادی دارد که شاید برای هرکسی مناسب نباشد به همین خاطر برای عدهای از متخصصین و مدیران که مشتاق مهاجرت به کانادا هستند، روش کارآفرینی استانی پیشنهاد میشود.
مهاجرت از طریق کارآفرینی استانی
در روش کارآفرینی استانی برای مهاجرت به کانادا باید کسبوکاری جدید را در یکی از استانهای کانادا تأسیس کرده و از طریق کارآفرینی در کانادا برای مهاجرت اقدام کنید. در این روش هم مانند سرمایهگذاری باید سابقه مدیریت ارشد یا مالکیت یک کسبوکار را در رزومه داشته باشید. البته در مقایسه با سرمایهگذاری این روش هزینه کمتری نیاز دارد.
در برنامه کارآفرینی استانی هم یک سیستم امتیازبندی جامع و اصولی وجود دارد تا کارآفرینان با کسب بیشتری امتیاز بتوانند وارد کانادا شوند.
اخذ ویزای استارتاپ کانادا
بسیاری از دوستان کارآفرینی استانی را با ویزای استارتاپ کانادا اشتباه میگیرند که در این قسمت با توضیح برنامه استارتاپ برای مهاجرت به کانادا جواب تمام سؤالهایشان را پیدا خواهند کرد.
دوستانی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند؛ ولی سابقه مالکیت کسبوکار یا سرمایه حداقل 100 هزاردلاری ندارند، میتوانند با راهاندازی یک کسبوکار در کانادا برای اخذ ویزای استارتاپ درخواست دهند.
متقاضی ایرانی در این برنامه اول از همه باید در امتحان آیلتس شرکت کرده و بتواند حداقل نمره 5 را بگیرد. در ضمن باید حتماً سابقه تحصیلات دانشگاهی یعنی لیسانس یا فوقلیسانس داشته باشد.
در مرحله بعدی ایده مشخصی از کسبوکارش داشته و آن را برای سازمانهای حمایتی و تأیید شده استارتاپهای کانادا فرستاده و از این سازمانها، نامه حمایت support بگیرد. بعد از دریافت نامه باید بتواند سرمایه کافی برای راهاندازی استارتاپ و هزینههای لازم یعنی حداقل 6 ماه زندگی را در کانادا را در حسابش داشته باشد تا در صورت تأییدیه پزشکی و نامه عدم سوءپیشینه وارد برنامه اخذ ویزای استارتاپ شود.
البته یادتان هم باشد که هر ایده و پیشنهادی برای مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ مناسب نیست و شخص باید حتماً طرحی نوآورانه و مبتنی بر تکنولوژی را ارائه دهد که هم بتواند برای کاناداییها شغل ایجاد کرده و وارد چرخه اقتصادی شود و هم اینکه امکان درآمدزایی و رقابت در بازار را داشته باشد.
در صورتی که طرحتان تا اینجا موفق باشد بهراحتی میتوانید از سازمانهای حمایتی مورد تأیید تأمین مالی شده و از دریافت ویزایتان مطمئن شوید. البته بهعنوان آخرین نکته مهم هم یادتان باشد که پذیرش ویزای استارتاپ در طول سال نسبتاً محدود است و تعداد مشخص در ابتدای هرسال نوی میلادی مشخص میشود. مثلاً در سال 2021 فقط 150 مورد پذیرش شد و برای سال 2023 باید منتظر اعلام رسمی سایت دولت کانادا باشیم.
در ضمن در این برنامه میتوانید همراه با همسر و فرزندانتان اقدام کرده و تیمی 5 نفره برای اداره استارتاپ موردنظرتان داشته باشید تا اعضای تیم هم بتواند ابتدا برای خودشان درخواست ویزا کرده و سپس خانواده یعنی همسرانشان را نیز همراهشان ببرند.
برنامه خود اشتغالی کانادا، ویژه مهاجرت ورزشکاران و هنرمندان
روش دیگری که برای مهاجرت به کانادا البته به هنرمندان و ورزشکاران پیشنهاد میشود ویزای خود اشتغالی است که شرایط خاص خودش را دارد. در واقع شخصی مجاز به درخواست ویزای خود اشتغالی است که در حوزه ورزشی یا هنریاش:
- سابقه دو سال فعالیت کاری بهصورت خوداشتغالی
- سابقه دو سال شرکت در فعالیتهایی در سطح جهانی مانند دریافت مدال یا مربیگری و …
داشته باشد. در ضمن این شخص باید کارش را در حوزه هنر یا ورزش در کانادا ادامه داده و بهصورت خود اشتغال یک هنرمند یا ورزشکار بماند، تجربیات و تخصصش را در حوزه فرهنگ و یا ورزش کانادا وارد کند، بدون سوءسابقه باشد، توانایی مالی برای حداقل زندگی خود و همسرش را در چند ماه ابتدایی نیز داشته باشد.
بعد از بررسی این شرایط فرد خود اشتغال در صورت قرار داشتن در بازه سنی مناسب، تسلط کافی به زبان انگلیسی یا فرانسه، سابقه کار، میزان تحصیلات و انطباقپذیریاش در یک سیستم امتیازبندی که از 100 محاسبه میشود، شرکت میکند. امتیاز قابلقبول برای این برنامه حداقل 35 است تا فرد بتواند موفق به مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی شود.
نکته: برنامه خوداشتغالی کانادا تا اطلاع ثانوی بسته میباشد
ویزای اسپانسرشیپ برای مهاجرت اعضای خانواده
احتمالاً شنیده باشید که دولت کانادا ویزایی تحت عنوان اسپانسرشیپ دارد و یا شاید اطرافیان شما از این طریق موفق شدند تا به کانادا مهاجرت کنند.
این برنامه شرایط و قواعد خاص خودش دارد؛ یعنی باید همسر، فرزند یا نوه شخصی که شهروند دائم کانادا است، باشید تا او بعد از رسیدن به سن قانونی و در صورت تمکن مالی بتواند از طریق ویزای اسپانسرشیپ یکی از اعضای خانوادهاش را برای مهاجرت به کانادا اسپانسر کند.
این روش برای مهاجرت همسر، والدین، پدربزرگ یا مادربزرگ پیشنهاد شده و عامل مهم و تعیینکنندۀ آن میزان درآمد فرد است؛ یعنی شخص اسپانسر باید حداقلی از درآمد را داشته باشد که بتواند برای اسپانسرشیپ اعضای خانوادهاش اقدام کند. علاوه بر این فرد نباید هیچ بدهی به دولت داشته باشد و حتماً تعهد کتبی دهد که تا 20% حمایت مالی والدین یا پدربزرگ و مادربزرگش را برعهده میگیرد. از آن طرف شخصی هم که میخواهد از طریق همسر، فرزند یا نوهاش درخواست ویزا دهد، باید:
- از کانادا به مدت یک سال بیمه درمانی بگیرد
- حتماً سالم باشد و این سلامت از طریق تست پزشکی در کانادا مشخص شود
شرایط اسپانسرشیپ برای همسر کمی فرق دارد. در این روش اگر همسر شما اقامت دائم کانادا را داشته باشد، باید به بدون سوءسابقه باشد و تعهد رسمی دهد که به مدت سه سال شما یعنی همسرش را حمایت کامل مالی خواهد کرد. این فرد در صورتی که به دولت بدهکار نباشد و تا حالا اسپانسر شخص دیگری نشده باشد؛ میتواند شما را به کانادا بیاورد.
البته یادتان باشد که در این روش باید واقعی بودن ازدواج و رابطه، عدم سوءپیشینه همسر، سلامت جسمی کامل و انجام معاینات پزشکی به سفارت ثابت شود تا شخص بتواند از طریق ازدواج و اسپانسرشیپ برای مهاجرت همسرش به کانادا اقدام کند.
مهاجرت از طریق برنامه آتلانتیک
روش دیگری که برای مهاجرت به کانادا مناسب متقاضیان ایرانی است، برنامه مهاجرتی آتلانتیک است. اول از همه ببینیم که آتلانتیک کجاست.
آتلانتیک شامل 4 استان:
- پرنس ادوارد
- نیوبرانزویک
- نیوفاندلند و لابرادور
- نوااسکوشیا
میشود. در این برنامه هم نیروی کار متخصص و نیمه متخصص و هم دانشجوی خارجی که از دانشگاههای حوزه آتلانتیک فارغاتحصیل شده، میتوانید برای مهاجرت اقدام کند. در واقع این دو گروه یعنی نیروی کار و دانشجوی فارغالتحصیل شده باید از طریق:
- نمره زبان
- سابقه تحصیلی و مدرک دانشگاهی
- سابقه کار
درخواست مهاجرت داده و اگر شغلشان در سیستم طبقهبندی مشاغل کانادا یا همان ناک NOC باشد، با درخواستشان موافقت میشود. به این ترتیب این افراد میتوانند شهروند دائم کانادا شده و بعد از چند سال درخواست پاسپورت دهند.
اگرچه روش آتلانتیک مانند اکسپرس اینتری بر پایه امتیازبندی نیست اما متقاضیان برای موفق شدن در این روش باید حتما جاب آفر رسمی از کارفرمایی در آتلانتیک (به مدت حداقل 12 ماه) داشته و بتوانند نمره زبانی ارائه دهند که معادل CLB 5 باشد. برای تبدیل نمره زبان به CLB هم میتوانید از سایت رسمی دولت استفاده کنید.
در ضمن سابقه کار فرد و پیشنهاد شغلی باید متناسب با میزان تحصیلات و رشته دانشگاهی متقاضی باشد. آزمایشات پزشکی و عدم سوپیشینه هم ارائه دهد.
مهاجرت روستایی به استانهای شمالی کانادا
روش دیگری که در چند سال اخیر مورد توجه متقاضیان مهاجرت به کانادا قرار گرفته و در حال حاضر هم بهصورت آزمایشی اجرا میشود، روش مهاجرت به مناطق روستایی در شمال کانادا است. در این برنامه که با روش driven community اجرا میشود؛ دولت کانادا این برنامه آزمایشی را برای منفعت و رشد اقتصادی جوامع کوچک روستایی اجرا میکند تا نیروی کار خارجی که قصد مهاجرت به کانادا را دارد، برای کار و زندگی به یکی از این نواحی روستایی در استانهای شمالی برود و بتواند از این روش درخواست اقامت دائم دهد.
جوامع محلی این برنامه شامل:
- نورث بی در استان انتاریو
- سودبری در استان انتاریو
- تیمینس در استان انتاریو
- سو سنت ماری در استان انتاریو
- ثاندربی در استان انتاریو
- برندن در استان مانیتوبا
- آلتونا در استان مانیتوبا
- موس جاو در استان ساسکاچوان
- کلارشلم در استان آلبرتا
- ورنن در استان بریتیش کلمبیا
- وست کوتنی در استان بریتیش کلمبیا
میشوند. متقاضی برای اینکه بتواند مجاز به درخواست این برنامه باشد باید تا زمان درخواست سه سال سابقه کاری پیوسته داشته باشد و حتما از مقاطع تحصیلی بالا (یعنی بعد از دیپلم) فارغالتحصیل شده باشد. بتواند از یکی از جوامع بالا جاب آفر یا پیشنهاد شغلی رسمی ارائه دهد و نمره زبانش معادل با CLB موردنظر برای آن گروه شغلی یا ناکی باشد که در آن مشغول کار است. به این ترتیب باید نمرهاش معادل با جدل زیر باشد:
- ناک شغلی 0 و A نمره زبان در سطح CLB ۶ مورد نیاز است
- ناک شغلی B نمره زبان در سطح CLB ۵ مورد نیاز است
- ناک شغلی C نمره زبان در سطح CLB ۴ مورد نیاز است
در ضمن علاوه بر این موارد مشابه با سایر روشهای مهاجرتی به کانادا متقاضی باید تمکن مالی لازم برای تامین هزینههای زندگی را نیز داشته باشد.
منطقه یا کامیونیتی منتخب هم باید جمعیتی کمتر یا معادل 50 هزار نفر داشته، حتما یکی از مناطق لیست بالا باشد، بتواند فرصت شغلی به متقاضی ارائه داده و ظرفیتهایی ماننده خانه و … برای اسکان متقاضیان جدید و مهاجران داشته باشد.
مهاجرت برای کسانی که فرانسوی زبان هستند
برای کسانی که در رشته زبان فرانسه تحصیل کردند و تسلط خوبی به این زبان دارند، یک روش مهاجرتی دیگر، شرکت در برنامه اکسپرس اینتری است که در بالا معرفی کردیم، با این تفاوت که متقاضی باید در هر چهار مهارت
- صحبت
- خواندن
- نوشت
- گوش دادن
در زبان فرانسه معادل نمره NCLC 7 را به دست آورد. اگر این نمره زبان را داشته باشد، وارد پول یا اصطلاحاً استخر قرعهکشی EOI شده و میتوانید با رسیدن به امتیاز موردنیاز از طریق روش اکسپرس اینتری، برنامه نیروهای متخصص فرانسوی زبان درخواست مهاجرت به کانادا را بدهد.
احتمالا با این معرفی ذهنتان به سمت شهر مونترال و استان کبک رفته باشد، ولی خوب است بدانید که سایر استانها مانند نوااسکوشیا و انتاریو هم از این طریق نیروی متخصص جذب میکنند.
هزینه مهاجرت به کانادا چقدر است؟
برای اینکه هزینه دقیقی از مهاجرت به کانادا بگوییم، باید اول روش مهاجرت، تعداد افراد خانواده، شرایط و سابقهای که دارید بررسی شود. قاعدتاً هزینه هر روش با روش دیگر متفاوت است و بسته به تعداد افراد خانواده و مدارک هزینهها تفاوت دارد. به همین منظور ما یک دستهبندی کلی برایتان آماده کردیم تا بر اساس آن بتوانید برای بودجه موردنیازتان برنامهریزی کنید.
به این ترتیب شما باید برای مواردی مانند:
- تمکن مالی و تامین هزینههای یک سال زندگی بر اساس تعداد افراد خانواده
- سرمایه لازم برای اقدام از طریق روشهای سرمایهگذاری، استارتاپ و خوداشتغالی
- هزینه ترجمه تمامی مدارک، اخذ گواهی عدم سوپیشینه و آزمایشهای پزشکی
- هزینه بررسی مدارک، فرایند بایومتریک برای اعضای خانواده و … که بر اساس نوع برنامه مشخص میشود
را در نظر داشته باشید.
جداول هزینههای مهاجرت به کانادا
که شامل موارد زیر است:
- هزینه بررسی پرونده اقامت موقت
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
استادی پرمیت |
۱۵۰ دلار برای هر نفر |
بازیابی وضعیت دانشجویی |
۳۵۰ دلار |
نوع درخواست |
هزینه (دلار کانادا) |
ویزای ویزیتوری | ۱۰۰ دلار برای هر نفر |
تمدید مدت اقامت به عنوان ویزیتور یا توریست | ۱۰۰ دلار برای هر نفر |
بازیابی وضعیت توریستی | ۲۰۰ دلار |
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
ورک پرمیت | ۱۵۵ دلار برای هر نفر |
دارنده اوپن ورک پرمیت | ۱۰۰ دلار |
بازیابی وضعیت ورکر | ۳۵۵ دلار |
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
آتوریزیشن یا اجازه الکترونیکی سفر | ۷ دلار |
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
اجازه اقامت موقت |
۲۰۰ دلار برای هر نفر |
- هزینه انجام انگشت نگاری
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
بایومتریک یا انگشت نگاری |
۸۵ دلار برای هر نفر |
بایومتریک برای هر خانواده |
۱۷۰ دلار |
بایومتریک برای خانواده سه نفره |
۲۵۵ دلار |
- هزینه بررسی پرونده اقامت دائم
مهاجرت بیزینسی که شامل خوداشتغالی، استارتاپ و مهاجرت تجاری کبک میشود:
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
بررسی پرونده متقاضی با داشتن حق اقامت دائم |
۲۱۴۰ دلار |
بررسی پرونده متقاضی بدون داشتن حق اقامت دائم |
۱۶۲۵ دلار |
بررسی پرونده همسر با داشتن حق اقامت دائم |
۱۳۶۵ دلار |
بررسی پرونده همسر بدون داشتن حق اقامت دائم |
۸۵۰ دلار |
بررسی پرونده فرزند وابسته |
۲۳۰ دلار برای هر فرزند |
مهاجرت از طریق اکسپر اینتری که شامل فدرال اسکیل ورکر و تجربه کانادایی و برنامه استانی است:
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
بررسی پرونده متقاضی با داشتن حق اقامت دائم |
۱۳۶۵ دلار |
بررسی پرونده متقاضی بدون داشتن حق اقامت دائم |
۸۵۰ دلار |
بررسی پرونده همسر با داشتن حق اقامت دائم |
۱۳۶۵ دلار |
بررسی پرونده همسر بدون داشتن حق اقامت دائم |
۸۵۰ دلار |
بررسی پرونده فرزند وابسته |
۲۳۰ دلار |
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
کارت اقامت دائم |
۵۰ دلار |
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
حق اقامت دائم کانادا |
۵۱۵ دلار |
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
تراول داکیومنت اقامت دائم |
۵۰ دلار |
- هزینه بررسی پرونده های اسپانسرشیپ خانواده
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
بررسی پرونده اسپانسرشیپ همسر متقاضی با داشتن حق اقامت دائم |
۱۰۸۰ دلار |
بررسی پرونده اسپانسرشیپ برای فرزند |
۱۵۰ دلار برای هر فرزند |
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
بررسی پرونده اسپانسرشیپ پدر و مادر یا پدربزرگ و مادربزرگ با داشتن حق اقامت دائم |
۱۰۸۰ دلار |
اسپانسر پدر و مادر یا پدربزرگ و مادربزرگ بدون داشتن حق اقامت دائم |
۵۶۵ دلار |
بررسی پرونده همسر پدر یا مادر / پدربزرگ یا مادربزرگ با داشتن حق اقامت دائم |
۱۰۸۵ دلار |
بررسی پرونده همسر پدر یا مادر / پدربزرگ یا مادربزرگ بدون داشتن حق اقامت دائم |
۵۷۰ دلار |
بررسی پرونده فرزند وابسته پدر یا مادر / پدربزرگ یا مادربزرگ |
۱۵۵ دلار |
- هزینه بررسی درخواست های شهروندی
نوع درخواست | هزینه (دلار کانادا) |
درخواست شهروندی برای فرد بزرگسال ۱۸ سال و بالاتر با در نظر گرفتن هزینه حق شهروندی |
630 دلار |
هزینه حق شهروندی برای فرد بزرگسال بدون تابعیت ۱۸ سال و بالاتر که از پدر و مادری کانادایی متولد شده |
۱۰۰ دلار |
درخواست شهروندی برای افراد زیر ۱۸ سال |
۱۰۰ دلار |
هزینه بایومتریک برای هر نفر 85 دلار است که برای خانوادههای دو نفره 170 دلار و برای خانوادههای سه نفره 255 دلار میشود. برای بررسی پرونده نیز بسته به نوع درخواست باید هزینه لازم را جهت بررسی پرونده (مثلاً بررسی پرونده سرمایهگذاری یا پرونده ویزای کاری) بپردازید که به این موارد هزینه بلیط در صورت ویزا شدن و … نیز اضافه میشود که برای اطلاعات بیشتر میتوانید با دفتر موسسه مهاجرتی سپهر فلاحتی تماس بگیرید.
چقدر باید منتظر نتیجه ویزا بمانم؟
برای اطلاعات دقیق از مدت زمان گرفتن نتیجه میتوانید سری به سایت دولت کانادا زده و با انتخاب نوع برنامه درخواستی و کشورتان، از حداکثر زمانی که باید منتظر نتیجه بمانید، مطلع شوید. در عین حال در نظر داشته باشید که این زمان ممکن است تغییر کند ولی بهصورت کلی:
- زمان انتظار برای ویزای توریستی کانادا 148 روز
- زمان انتظار برای ویزای تحصیلی 12 هفته
- زمان انتظار برای برای ویزای کاری 16 هفته
- زمان انتظار برای روش آتلانتیک 18 ماه
- زمان انتظار برای فدرال اسکیل ورکر 26 ماه
- زمان انتظار برای تجربه کانادایی 11 ماه
- زمان انتظار برای برنامه استانی 21 ماه
- زمان انتظار برای خوداشتغالی 41 ماه
- زمان انتظار برای سرمایهگذاری در کبک 63 ماه
- زمان انتظار برای اسکیل ورکر کبک 32 ماه
- زمان انتظار برای استارتاپ ویزا 31 ماه
- زمان انتظار برای اسپانسر شیب همسر (داخل کانادا) 15 ماه
- زمان انتظار برای اسپانسرشیپ همسر خارح کانادا) 23 ماه
است که بر اساس شرایط مختلف ممکن است تغییر کند. هر گونه تغییری در روند پرونده به صورت پیام برای شما در حساب کاربریتان ارسال خواهد شد.
جدول مدت زمان رسیدگی به پرونده های مهاجرتی
در جدول زیر میانگین زمانبندی رسیدگی به پروندههای مهاجرتی را خواهیم دید.
برنامه مهاجرتی | مدت زمان رسیدگی به پروندهها |
ویزای توریستی |
148 روز |
سوپر ویزا |
56 روز |
ویزای تحصیلی |
۱۲ هفته |
ویزای کاری |
۱۴ هفته |
برنامه مهاجرتی آتلانتیک |
۱۸ ماه |
فدرال اسکیل ورکر |
۲۶ ماه |
تجربه کانادایی |
۱۱ ماه |
فدرال اسکیل ترید |
۴۲ ماه |
برنامه استانی |
۲۱ ماه |
خوداشتغالی |
۴۱ ماه |
سرمایه گذاری کبک |
۶۳ ماه |
اسکیل ورکر کبک |
۳۲ ماه |
ویزای استارتاپ |
۳۱ ماه |
اسپانسرشیپ همسر(داخل کانادا) |
۱۵ ماه |
اسپانسر شیپ همسر(خارج کانادا) |
۲۳ ماه |
اسپانسر شیپ فرزند |
مشخص نیست |
اسپانسر شیپ والدین و پدر/مادربزرگ |
۳۴ ماه |
برای مهاجرت به کانادا از کجا شروع کنم؟
در صورتی که هرکدام از روشهای مهاجرت به کانادا که معرفی کردیم، مناسب شرایط شما باشد میتوانید برای اطلاع دقیق از قوانی بهروز مهاجرت کانادا با سازمان سپهر فلاحتی تماس بگیرید. در کل مسیر مهاجرت، سفر و بعد از ورودتان به کانادا همراه شما هستیم. فقط کافی است برای مشاوره مهاجرت به کانادا کلیک کنید تا کارشناسان ما در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در سریعترین زمان با شما ارتباط بر قرار کنند.
این سازمان به مدیریت “آقای سپهر فلاحتی” عضو سمی انجمن وکلای مهاجرت در تورنتو کانادا تأسیس شده تا متقاضیان ایرانی را برای مهاجرت به کانادا همراهی کند. کانادا کشوری مهاجرپذیر با دهها روش مختلف برای اخذ اقامت و ویزای دائم است که بعد از یک جلسه مشاوره با متخصصان ما میتوانید بهترین روشی را که مناسب سرمایه و شرایطتان باشد، انتخاب کنید.
اگر به دنبال آیندهای متفاوت و تضمین شده هستید و میخواهید زندگی مطمئنی را در کانادا ادامه دهید برای شروع کار، انتخاب بهترین روش مهاجرت بر اساس آخرین بهروزرسانیهای اداره مهاجرت در سال 2023 میتوانید با ما تماس بگیرید تا فوراً بعد از 48 ساعت کاری اولین جلسه مشاوره را برایتان تنظیم کنیم. از ابتدای مسیر و برای برنامهریزی دقیق تا ورود به کانادا و شروع زندگی متفاوت در این کشور کنارتان خواهیم بود
2 Comments
سلام وقت بخیر
یه سوالی داشتم
امکانش هست برای گذروندن دوره زبان انگلیسی به کانادا بیاییم و بعد از اتمام دوره بجای ورود به دانشگاه ویزامونو به ویزای کاری تبدیل کنیم؟؟
و برای هر شغلی ممکنه؟
سلام دوست عزیز
لطفا فرم ارزیابی رایگان در لینک زیر رو تکمیل بفرمایین تا با اطلاع از جزئیات شرایطتون کارشناسان ما راهنماییتون کنن.
https://sepimmigration.com/free-evaluation-form/