مهاجرت به کشور کانادا از طریق استارتاپ (Startup) یکی از بهترین راههای اخذ ویزای این کشور است. امروزه به دلیل حمایت عالی دولت کانادا از استارتاپها و کسانی که ایدههای نو و خلاقانه دارند، بسیاری از افراد خواهان راهاندازی کسبوکار استارتاپی خود در این کشور هستند. اگر شما هم قصد مهاجرت به کانادا را دارید با وکیل مهاجرت به کانادا در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در ارتباط باشید.
برای راهاندازی و کسب حمایت از سازمانهای مربوطه در کشور کانادا شما به یک ایده نو نیاز دارید؛ اما این بهتنهایی کافی نیست. ایده شما باید حتماً پتانسیل سودآوری و توجیه اقتصادی داشته باشد؛ برای اثبات این موضوع شما نیاز دارید که یک بیزینس پلن (Business Plan) حرفهای بنویسید؛ این بیزینس پلن یا نمونه طرح یکی از مهمترین مراحل کار شماست. درواقع یک نمونه طرح دقیق میتواند حمایت سازمانهای مورد تأیید این کشور را در پی داشته باشد و برعکس؛ اگر نمونه طرح شما صحیح و قانعکننده نوشته نشده باشد، نمیتواند بهخوبی از ایده شما دفاع کند. به همین دلیل است که داشتن یک ایده خوب به تنهایی کافی نیست؛ بلکه این نمونه طرح جذاب است که میتواند ایده شما را در دید سازمانهای حمایت گذار منطقی و سودآور جلوه دهد و در نهایت آنها را مجاب به حمایت از کسبوکار شما کند.
فهرست مطالب
Toggleاستارتاپ به چه معناست؟
استارتاپ به معنی راهاندازی یک کسبوکار نو و بر پایه خلاقیت است. استارتاپ باید بتواند برای افراد جامعه اشتغالزایی کرده و سودآور باشد. استارتاپها بر پایه فناوریهای بهروز و تکنولوژیها جدید بنا میشوند و به همین دلیل با کسبوکارهای سنتی متفاوت هستند. در کسبوکار سنتی معمولاً هیچچیز جدید یا نوآورانهای وجود ندارد و معمولاً بهسرعت فرایند بازگشت سرمایه هم آغاز میشود؛ اما در مقابل معمولاً سود حاصل کمتر از سود حاصل از استارتاپ است.
در کسبوکار استارتاپی یک ایده جدید بهصورت مرحلهبهمرحله از یک ایده خام به یک کسبوکار قدرتمند تبدیل شده و سودآوری بالایی هم دارد. در بسیاری از مواقع سازمانهای حمایتی یا یک سرمایهگذار به کمک فرد صاحب ایده میآید و در نهایت در سود حاصل با او شریک میشود.
چرا کشور کانادا برای مهاجرت از طریق استارتاپ مناسب است؟
کانادا مهد استارتاپهای موفق جهان است. این کشور از سالهای گذشته تا کنون برای بسیاری از استارتاپها امکان ایجاد کسبوکار را فراهم کرده است. حمایتهای عالی این کشور از کسبوکارها، فراهمکردن شرایط خوب برای مهاجران، مهاجرپذیر بودن، اقتصاد عالی، امنیت و پیشرفته بودن سیستم همگی باعث شدهاند تا این کشور تبدیل به یکی از مقصدهای مهاجرتی شود. در ادامه با هم بررسی میکنیم که چرا کانادا یک کشور عالی برای مهاجرت است.
شرایط عالی برای مهاجرت همراهان
افرادی که قصد ایجاد کسبوکار در یک کشور جدید را دارند قطعاً علاقه دارند که همراه با خانواده و عزیزان خود به کشور جدید مهاجرت کنند. کانادا این امکان را فراهم کرده است که فرد متقاضی به همراه خانواده خود اقامت این کشور را دریافت کند. علاوهبرآن این کشور به همراهان فرد متقاضی اجازه داده که روند کار و تحصیل خود را هم دنبال کنند؛ بنابراین برای همراهان فرد متقاضی شرایط عالی در نظر گرفته شده است. این در حالی است که در برخی کشورها این امکان وجود ندارد. کسانی که موفق به دریافت اقامت کانادا از طریق استارتاپ میشوند هم مانند همراهان خود اجازه دارند که بهصورت تماموقت در این کشور کار کنند.
امکان دریافت اقامت دائم در کشور کانادا
اگرچه ویزای استارتاپ کانادا (Canadian startup visa) در ابتدا یک ویزای موقتی (Temporary visa) است اما پس از گذشت زمان میتوان آن را به ویزای دائم تغییر داد. درواقع برای فرد متقاضی ورک پرمیت (Work Permit) یا اجازه کار صادر میشود و او میتواند برای مدت مشخصی در این کشور کار کند. پس از آن میتواند از راههای قانونی آن را تغییر دهد؛ بنابراین از طریق راهاندازی کسبوکار در این کشور میتوان ویزای دائم (permanent visa) آن را دریافت کرد.
امنیت بالا در کشور کانادا
یکی از نکات مهم و مثبت در کشور کانادا، امنیت بالای آن است. حتماً شما هم بهعنوان یک فرد مهاجر، هدفتان این است به کشوری سفر کنید که از نظر امنیت، بتواند امنیت شخصی شما را تضمین کند. اگر امنیت مناسبی در یک کشور وجود نداشته باشد، فرد مهاجر ممکن است قربانی یک جرم شده و دارایی خود را از دست دهد. قطعاً میدانید که ناامنی فقط به ازدستدادن دارایی منجر نمیشود و اثرات بسیار بدی مانند احساس آسیبپذیری در شخص قربانی، استرس و اضطراب دائمی و غیره به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین یکی از مهمترین مسائل برای هر فرد مهاجر، امنیت بالای کشور مقصد است. کشور کانادا ششمین کشور امن جهان است. برخی شهرهای آن مانند تورنتو هم در ردیف اولین شهرهای امن جهان قرار گرفتهاند.
بیمههای درمانی عالی
یکی از خدمات مهم دولت کانادا، ارائه خدمات رایگان پزشکی به شهروندان و مقیمان دائم این کشور است. حتماً برای شما هم پیشآمده که در مواقع بیماری به فکر هزینههای درمان باشید یا از پس هزینههای مربوط به آن برنیایید. خبر خوب برای افرادی که قصد دارند به کانادا مهاجرت کنند این است که هزینه درمان تقریباً رایگان است. به این معنی که این دولت حدود ۸۰ درصد از هزینه داروها را برعهده میگیرد و شهروندان فقط ۲۰ درصد آن را پرداخت میکنند. سایر هزینههای مربوط به بیماری مانند عکسبرداری و انواع آزمایشها هم شامل بیمه میشود. حدود ۱۰ درصد از تولید ناخالص این کشور صرف پوشش هزینههای درمانی میشود.
فرصت شغلی بالا
کشور کانادا از نظر رشد اقتصادی یکی از پیشروترین کشورهای دنیا است. به همین دلیل در این کشور همواره نیروی کار لازم است. این کمبود نیروی کار تا حدی است که سیاستگذاری کلی کشور کانادا به سمت استفاده از کارکنان خارجی رفته است. در کشور کانادا نرخ بیکاری کمتر از ۷ درصد گزارش شده است که آمار بسیار چشمگیری است. این کشور در زمینه صنعت، تولید، خدمات و حتی در زمینه کشاورزی نیاز به نیروی کار فعال دارد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد این کشور را برای مهاجرت انتخاب میکنند؛ در کانادا دیگر نیازی نیست که نگران کمبود شغل یا منبع درآمد باشید. آنها باکمالمیل پذیرای نیروی کار جدید هستند.
چه استارتاپهایی شانس دریافت ویزای استارتاپ کانادا را دارند؟
در حالت کلی اگر میخواهید ویزای استارتاپ کانادا را دریافت کنید، باید ۴ شرط کلی زیر را برآورده کنید.
- کسبوکار و استارتاپ شما باید واجد شرایط باشد.
- باید مدرک زبان خود را آماده کرده باشید.
- پول کافی بهاندازه تمکن مالی (Financial Ability) و سایر هزینههای مهاجرتی را داشته باشید.
- یک نامه پشتیبان (Letter of Support) از یکی از سازمانهای رسمی کانادا دریافت کرده باشید.
در ادامه در مورد هرکدام از این شرطها توضیح میدهیم تا بیشتر با این فرایند آشنا شوید.
منظور از کسبوکار واجد شرایط برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
همانطور که قبلاً هم گفتیم منظور از واجد شرایط بودن یک طرح این است که علاوه بر نوآورانه بودن، قابلیت سودآوری، اشتغالزایی و امکان رقابت با سایر کسبوکارها را داشته باشد. از طرفی لازم است طرح کسبوکار یا بیزینس پلن شما عالی باشد که در آن از نظر اقتصادی، نیروی کار و بسیاری مسائل دیگر بررسی شده باشد. شرایط زیر از دیگر الزامات داشتن کسبوکاری است که صلاحیت دریافت ویزای استارتاپ را دارد:
- هر متقاضی برای دریافت این ویزا باید دارای حداقل ۱۰ درصد از حق رأی مرتبط با سهام کل شرکت را داشته باشد. باید توجه داشت که حداکثر ۵ نفر میتوانند بهعنوان مالک درخواست دهند.
- متقاضیان و سازمان تعیینشده به طور مشترک بیش از ۵۰ درصد از کل حق رأی مرتبط با سهام کل شرکت را در اختیار داشته باشند.
- تجارت شما باید توانایی ثبت رسمی در این کشور را داشته باشد.
مدرک زبان معتبر برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا چه مدرکی است؟
برای مهاجرت با کانادا از طریق استارتاپ شما باید اثبات کنید که زبان رسمی این کشور را میدانید. این کار برای ارتباط با مردم این کشور و کار و تحصیل در آن لازم است. اما سؤال اینجاست که چه مدرکی برای اداره مهاجرت معتبر است؟ برای اینکه مدرک شما رسمی و معتبر باشد لازم است حداقل CLB5 برای زبان انگلیسی و حداقل NCLC5 برای زبان فرانسوی را کسب کرده باشید. در این صورت شرط دوم را هم برآورده کردهاید.
هزینههای مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ
هزینههای مربوط به مهاجرت بههیچوجه ثابت نیست و برای هرکس متغیر است؛ اما در حالت کلی لازم است که شما بتوانید از پس هزینههای مربوط به مهاجرت مانند هزینه تمکن مالی، هزینه اجازه کار (Work Permit fee) و هزینههایی مانند هزینه ترجمه مدارک و سایر هزینههای متغیر بر بیایید. مقدار تمکن مالی برای هر خانواده با تعداد مشخص و هر یک نفر، مقدار معینی است که هرسال یک نرخ دارد؛ اما سایر هزینهها برای هر فرد متفاوت است. این هزینهها حتی شامل تهیه بلیت رفت و خریدهای پیش از رفتن هم میشود.
چرا استارتاپها باید یک طرح کسبوکار بنویسند؟
دریافت یک نامه از سازمانهای حمایتی کشور کانادا یکی از مهمترین کارهایی است که باید بکنید. درواقع نوشتن یک طرح خوب برای کسبوکار در این زمان به کار میآید. در کشور کانادا سه گروه سرمایهگذاری بزرگ وجود دارند که شما برای اینکه بتوانید اقامت کانادا از طریق استارتاپ را دریافت کنید، لازم است که از یکی از این سازمانها نامه حمایتی دریافت کنید. در ادامه این سازمانها را به شما معرفی میکنیم.
- گروه سرمایهگذاران ریسکپذیر کانادا (Venture Capital Firms)
- گروه سرمایهگذاران فرشته کانادا (Angel Investor Groups)
- گروه سرمایهگذاران انکوباتور کانادا (Business Incubators)
برای دریافت نامه حمایت مالی از این گروهها، شما اول باید باتوجهبه نوع کسبوکار خود، یکی از آنها را برای حمایت از کسبوکارتان انتخاب کنید؛ زیرا هرکدام از این گروهها یک حداقل مقدار برای سرمایهگذاری روی پروژهها تعیین کردهاند و متناسب با آن روی پروژههای دریافتی سرمایهگذاری خواهند کرد. حالا که یکی از آنها را انتخاب کردید، باید یک بیزینس پلن یا همان نمونه طرح را برای آنها ارائه دهید. ممکن است حتی برخی از این شرکتها، شما را ملزم به دفاع حضوری از بیزینس پلنتان کنند که در این صورت لازم است به کانادا سفر کنید و با تشریح و توضیح ایده خود، نامه حمایت مالی را از آنها دریافت کنید. در این مرحله داشتن یک نمونه طرح خوب بسیار کمککننده است؛ زیرا کارشناسان این شرکتهای سرمایهگذار در مرحله اول تنها چند دقیقه زمان برای خواندن طرح شما صرف میکنند. پس خیلی مهم است که طرح شما جامع، همراه با ارزیابی اقتصادی و قانعکننده باشد. مشاوران سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در این زمینه میتوانند به شما کمک کنند تا هم گروه سرمایهگذاری مناسب خود را پیدا کنید و هم یک طرح خوب برای ایده و کسبوکار خود بنویسید و با خیال راحت مراحل بعدی مهاجرت از طریق استارتاپ را طی کنید.
طرح استارتاپ کانادا چیست؟
طرح استارتاپ کانادا یک نمای کلی از ایده و کسبوکار شما را نشان میدهد. در واقع در یک سمپل کسبوکار شما ایده خود را بهخوبی شرح میدهید. برای آن توجیه اقتصادی میآورید، ویژگیهای کسبوکار و هدف آن را به طور کامل و واضح توضیح میدهید و در صورت امکان تعداد افرادی که برای شروع کسبوکار نیاز دارید را هم ذکر میکنید. در این طرح کسبوکار بهتر است درمورد اهداف درازمدت و کوتاهمدت خود نیز صحبت کنید. درواقع طرح استارتاپ برای کسی که تاکنون ایده شما را نشنیده است، یک شمای کلی از ایده و تجارت شما را نشان میدهد؛ بنابراین بسیار مهم است که شما ایده خود را چگونه به سازمانهای حمایت گذار معرفی میکنید؛ زیرا همانطور که قبلاً هم گفتیم کارمندان این سازمانها تنها چند دقیقه زمان را به خواندن طرح شما اختصاص میدهند. این هنر شماست که چطور کسبوکار خود را در یک متن معرفی کنید. چاد فریلینگ که یکی از مربیان تهیه طرحهای کسبوکار است، میگوید: یک طرح کسبوکار قوی میتواند ابزار مؤثری برای شرکتها در تمام مراحل از راهاندازی تا شرکتهای بالغ باشد.
نمونه طرح استارتآپ کانادا شامل موارد زیر است که در ادامه در مورد هرکدام از آنها توضیح خواهیم داد.
- نمونه طرحها و قالبهای تجاری عمومی
- نمونه طرح سازمانهای توسعه کسبوکار
- نمونه طرحهای بانکی
نمونه طرحها و قالبهای تجاری عمومی
شما هم احتمالا از خود میپرسید که برای نوشتن یک طرح استارتاپ از چه قالب و فرمتی باید استفاده کرد؟ یا اصلا چه فرمتی فرمت استاندارد و رسمی برای این کار است؟ شما برای اینکه بتوانید نظر سرمایهگذار را جلب کنید، باید یک طرح رسمی و خوب بنویسید؛ اما گاهی ممکن است نتوانید به هر دلیل خلاقیت لازم برای طراحی قاب و فرمت را به خرج دهید. در این شرایط بهتر است از نمونه طرحها و قالبهای تجاری که در سایتهای مختلف قرار داده شده است استفاده کنید. یکی از این سایتها سایت ایبا است. در این سایت به چند زبان مختلف نمونه طرحهایی برای شما قرار داده شده است. قالبهای این سایت را میتوان بهصورت رایگان دانلود کرد. یکی دیگر از سایتهای مفید در این حوزه سایت یونیویشن است که قالبهایی را متناسب با نوع نیاز کاربر در اختیار او قرار میدهد.
نمونه طرح سازمانهای توسعه کسبوکار
طرح کسبوکار یک پلن حیاتی و ضروری برای هر سازمان یا استارتاپ است. درواقع این طرح به دیگران میگوید که هدف شما و کسبوکارتان چیست؟ در چه حوزهای فعالیت دارید، چگونه تجارت میکنید و بودجه مالی شما چقدر است. برای این کار سازمانهایی که در حوزه کسبوکار فعال هستند قالبهای خاصی را مدنظر دارند. بهدستآوردن این نمونه طرحها رایگان است و میتوان آنها را از سایتهای مختلف دانلود کرد. در ادامه دو مورد از نمونه طرح سازمانهای توسعه کسبوکار را به شما معرفی میکنیم.
CBDC- طرح کسبوکار
این یک ابزار است که تمام موارد موردنیاز برای نوشتن طرح کسبوکار را در برمیگیرد. در این ابزار شما باید در هر قسمت نوارهای خالی مربوط به فیلد خواسته شده را پر کنید. در قسمتهای مشخص توضیحات خود را نیز ارائه خواهید کرد. سپس این نرمافزار نتیجه نهایی طرح شما را در قالب یک فایل به شما میدهد. در واقع در این طرح کسبوکار شما نیازی نیست صفر تا صد طرح را خودتان بنویسید؛ بلکه فقط موارد موردنیاز را پرکرده و در نهایت طرح شما با بهترین کیفیت به شما تحویل داده میشود.
الگوهای طرح کسبوکار BDC
این الگو مانند طرح کسبوکار قبلی ابزار نیست و تنها یک قالب است. این الگو در واقع یک نمونه از طرح کسبوکار استارتاپ کانادا بوده و مورد تأیید این سازمانهاست. شما هم میتوانید از این نمونه طرح برای نوشتن طرح خود استفاده کنید و هم میتوانید با الگو گرفتن از آن، یک طرح برای خودتان بنویسید. با رعایت فرمت کلی این نمونه طرح، میتوانید شانس خود را در دریافت ویزای استارتاپ کانادا و تأیید طرح و کسبوکار خود افزایش دهید.
نمونه طرحهای بانکی
برخی از استارتاپها و کسبوکارهای نوآورانه، طرحهایی را در زمینههایی که مربوط به بانکداری است ارائه میکنند. این طرحها ممکن است از سمت بانکهای مورد تأیید کانادا مورد حمایت قرار بگیرند. برای این کار فرد متقاضی لازم است که یک طرح خوب از کسبوکار خود را به آنها ارائه کنند تا آنها پس از مطالعه نظر خود را درمورد حمایت کردن یا نکردن اعلام کنند. برای این کار برخی نمونه طرحها وجود دارند که میتوانند به افرادی که قصد نوشتن طرح کسبوکار دارند، کمک کنند. اما این بهتنهایی کافی نیست. اگر شما قصد دارید که از بانک خاصی در کشور کانادا حمایت مالی بگیرید، بهتر است قبل از نوشتن طرح کسبوکارتان، به سایت این بانک مراجعه کنید و از آخرین اطلاعات آن باخبر شوید. با این کار شما از بهروزترین اولویتهای آنها مطلع میشوید و میتوانید آنها را در طرح خود جای دهید تا شانس بیشتری برای دریافت حمایت آنها داشته باشید.
طرح استارتاپ کانادا چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
هرچقدر هم که ایده و کسبوکار شما خوب و عالی باشد، اگر شما یک طرح استارتاپ خوب نداشته باشید، انگار تمام زحمات شما به باد رفته است؛ زیرا همانطور که قبلاً هم گفتیم، این طرح کسبوکار است که بیزینس شما را به دیگران معرفی میکند. هرچقدر طرح استارتاپ شما هوشمندانهتر، جامعتر و گیراتر نوشته شود به نفع شما خواهد بود. در ادامه با هم ویژگیهایی که یک طرح استارتاپ معمولی را از یک طرح استارتاپ عالی متمایز میکند بررسی میکنیم.
نوشتن اهداف کوتاهمدت و بلندمدت
برای اینکه بخواهیم اهداف کوتاهمدت و بلندمدت را بنویسیم، لازم است ابتدا با تعریف آنها آشنا شویم. هدف تجاری یا Business objectives نتایج مشخص و قابل ارزیابی هستند که یک شرکت یا کسبوکار برای خود تعیین میکند. این اهداف دارای یک بازه زمانی مشخص برای تحقق هستند. تعیین این بازه زمانی هم خود نیازمند دقت و تجربه است. برای تعیین آن، صاحبان شرکت باید بررسیهای لازم را انجام دهند و فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرند. تعیین این اهداف به شما و کسبوکارتان کمک میکند تا یک تیم قوی را در جهت اهداف خاص و مشخص خود گرد هم جمع کنید و به سمت موفقیت حرکت کنید. اهداف شما باید SMART باشد. در حوزه بیزینس پلن واژه SMART به این معناست که اهداف تجاری در طرح کسبوکار شما مشخص، قابلاندازهگیری، قابل دستیابی، واقعبینانه و بر اساس زمان باشند. این کار باعث میشود که اهداف تجاری شما در طول زمان قابلپیگیری باشند؛ بنابراین تعیین و نوشتن درست و اصولی این اهداف در طرح کسبوکار یک مسئله بسیار مهم است که باید به آن دقت کنید.
تحلیل رقابتی
این هم یکی از بخشهای مهم در تهیه طرح کسبوکار است. تحلیل رقابتی باعث میشود که شما از کسبوکارهای مرتبط با حوزه خود اطلاع داشته باشید، با اهداف تجاری آنها آشنا شوید و نقاط ضعف و قوت آنها را بدانید. در حالت کلی این کار به شما یک تصویر کلی از فضای کاری و رقبایی که در حوزه شما کار میکنند، میدهد. نوشتن این موضوع در طرح کسبوکار به سرمایهگذار نشان میدهد که شما بازار هدف و رقبا را تجزیهوتحلیل کردهاید و بهاصطلاح بیگدار به آب نزدهاید. مسائل زیادی وجود دارد که شما باید درمورد رقبای احتمالی خود بدانید؛ از ساختار سازمانی و اهداف آنها گرفته تا نحوه قیمتگذاری یا نحوه تعامل آنها با سازمانهای دیگر.
تعیین بازار هدف و برنامه بازاریابی
ابتدا شما را با تعریف دقیق بازار هدف آشنا میکنیم. بازار هدف متشکل از تمامی افراد، سازمانها و بخشهایی است که محصولات شما را خریداری میکنند، از خدمات شما استفاده میکنند یا به هر نحوی باعث رشد کسبوکار شما میشوند. سرمایهگذاران علاقهمندند بدانند که شما در مورد بازار هدف خود چه دیدی دارید؛ برای آنها مهم است که بازار هدف شما کجاست و تا چه حد در مورد آن تحقیق و بررسی کردهاید. بهتر است در طرح کسبوکار خود به طور واضح درمورد بازار هدف، نیازهای بازار هدف و چالشهایی که وجود دارد صحبت کنید تا سرمایهگذار از بررسی و تحقیق شما اطمینان حاصل کند. موضوع مهم بعدی بازاریابی در بازار هدف و چگونگی آن است. شما باید در طرح کسبوکار خود بهصورت دقیق بیان کنید که برای جذب مشتریهای جدید چه برنامهای دارید و از چه زیرساختی برای بازاریابی استفاده میکنید. حتی بهتر است برای آن بودجهای هم در نظر گرفته و به آن اشاره کنید.
ساختار تجاری مناسب
سرمایهگذاران قطعاً تمایل دارند که تیم شما را بررسی کنند. آنها میخواهند بدانند آیا افراد لایق و توانمند کسبوکار شما را هدایت میکنند یا خیر. شما در طرح کسبوکار خود باید درمورد اعضای کلیدی و دیگر اعضا به طور کامل توضیح دهید و نحوه همکاری آنها برای رسیدن به یک تجارت موفق و سودآور را شرح دهید. در واقع در این بخش از طرح کسبوکار شما باید ساختار کلی شرکت، اعضای تشکیلدهنده هر بخش و وظایف آنها را برای سازمان حمایتکننده به طور شفاف بیان کنید.
ارزیابی اقتصادی
تجزیهوتحلیل مالی هم یکی از مواردی است که حتماً در طرح کسبوکار باید گنجانده شود. تحلیل و ارزیابی اقتصادی به سرمایهگذار شما میفهماند که کسبوکار شما سودآور است یا خیر. در این بخش باید بسیار دقت کنید که نتایج مفید و ضروری این ارزیابی را در طرح کسبوکار خود بگنجانید؛ زیرا ممکن است با تجزیهوتحلیلهای بیمورد و فاقد اهمیت، سرمایهگذار را از خواندن طرح خود خسته کنید. باتوجهبه اینکه معیارهای زیادی برای اثبات سودآوری یک کسبوکار وجود دارد، حتماً در این بخش دقت زیادی به خرج دهید و با بررسی پارامترهای مهم اقتصادی، طرح کسبوکار خود را توجیه کنید. در ادامه در مورد چند پارامتر مهم که حتماً باید در طرح کسبوکار خود به آنها اشاره، و آنها را ارزیابی کنید صحبت خواهیم کرد.
- حاشیه سود خالص: به این معناست که چقدر دریافتی دارید و از این مقدار چقدر سود خالص شماست.
- گردش حسابهای پرداختی: بررسی صورتحسابها و بررسی حداقل زمان ممکن برای پرداخت آنها.
- کل بدهی به کل دارایی: همانطور که از اسم آن هم پیداست نسبتی از کل بدهی شرکت یا کسبوکار به کل دارایی آن را نشان میدهد.
چگونه طرح کسبوکار استارتاپ کانادا را بنویسیم؟
برای نوشتن یک طرح کسبوکار خوب باید به ترتیب موارد زیر را آماده کنید و در طرح کسبوکار خود بنویسید. در این بخش ما در ۴ بخش، به شما آموزش میدهیم که چگونه یک طرح کسبوکار خوب بنویسید.
بخش اول: مشخصات شرکت یا کسبوکار
در این بخش شما باید مواردی که مربوط به کلیت و ماهیت شرکت است را بنویسید. در این بخش باید ایده نوآورانهای که کسبوکار شما بر پایه آن بنا شده است را به طور کامل و جذاب شرح دهید. شرکت خود را کوتاه و مختصر توصیف کرده و موقعیت مکانی احتمالی آن در آینده را هم بنویسید. در مورد محصولات یا خدماتی که کسبوکار شما ارائه میدهد هم در این بخش صحبت کنید.
شما در این بخش باید مهارت ها، دانش و تجربیاتی را که شما و تیمتان برای دستیابی به اهداف شرکت به ارمغان می آورید را مشخص کرده و درمورد آن صحبت کنید. میزان زمان و تلاشی که در راستای برپایی کسبوکار خود داشتهاید را در این بخش بهطور مختصر و کوتاه در قالب یک تاریخچه شرح دهید. در مورد ساختار شرکت، مسائل مقرراتی و بیمهای و اهداف کسبوکارتان هم در همین بخش صحبت کنید. همانطور که در بخش قبل هم گفتیم ذکر این موراد در طرح کسبوکار بسیار ضرورت دارد و میتواند نظر سرمایهگذاران را جلب کند. اگر درمورد بازار هدف و ارزیابی رقبا هم مطلبی دارید در همین بخش آن را بنویسید. درمورد شکافهایی که بهواسطه کسبوکار شما پر میشود و چالشهای احتمالی که ممکن است برای شما بهوجود بیاید هم باید صحبت کنید.
بخش دوم: فروش و بازاریابی
در این بخش باید مشخص کنید که برای فروش بیشتر محصولات یا عرضه بیشتر خدمات یا در حالت کلی برای سودآوری بیشتر کسبوکارتان چه برنامهای دارید. همچنین میزان زمانی که این کار از شما میگیرد و نتایج و بازخورد آن را هم باید تحلیل کنید. اگر محصولی برای عرضه دارید در این بخش درمورد قیمتگذاری آن صحبت کرده و حتماً به این اشاره کنید که چگونه به این قیمت برای این محصول رسیدهاید. در این بخش باید یک فرض را برای فروش یا سودآوری خود در نظر بگیرید؛ برای مثال باید مشخص کنید که انتظار دارید در سهماهه اول به چه میزان سود برسید.
بخش سوم: مشخصکردن اطلاعات مهم و اصلی
در این بخش شما باید اطلاعات مهم شرکت را وارد کرده و درمورد آنها توضیحاتی بیان کنید. در مورد مکان تأسیس شرکت و اینکه چرا آن مکان را انتخاب کردهاید بهروشنی توضیح دهید. میزان داراییها و وسایلی که نیاز دارید را لیست کرده و درمورد آنها توضیح دهید؛ برای مثال اگر نیاز به ماشینآلات سنگین دارید، آنها را در این قسمت بیان کنید. اگر شما این ماشینآلات را در اختیار دارید باز هم در این قسمت به مالکیت این موارد اشاره کنید. درمورد تعداد کارکنان و کارمندانی که برای راهاندازی و پیشبرد اهداف شرکت نیاز دارید توضیح داده و درمورد چگونگی چرخه پرداختی آنها هم صحبت کنید.
بخش چهارم: ارزیابی اقتصادی
این بخش یکی از مهمترین بخشهای یک طرح کسبوکار است. در این بخش شما باید بهصورت شفاف هزینههایی که برای شروع یک کسبوکار نیاز دارید را بنویسید. جریان نقدی کسبوکارتان را در بازههای ۱ماهه پیشبینی و بررسی کنید تا کارفرما آنها را ارزیابی کند. هرچه در این بخش محاسبات و ارزیابی شما دقیقتر باشد بهتر است. درمورد ارزیابی اقتصادی و پارامترهای مهمی که حتماً باید در این بخش گنجانده شوند هم قبلاً صحبت کردیم. این شاخصها را هم در همین بخش بنویسید. در این بخش سعی کنید جاهطلب نباشید و برای هر چیزی که مینویسید یا ادعا میکنید توجیه درستی داشته باشید.
تهیه یک طرح کسبوکار خوب با مشورت متخصصان
در این مقاله درخصوص مواردی که برای نوشتن یک طرح کسبوکار خوب لازم است صحبت کردیم. همچنین با نمونه طرحهای کسبوکار استارتاپ کانادا و مراحل نوشتن آن آشنا شدیم؛ اما نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که نوشتن یک طرح خوب نیازمند زمانگذاشتن، بررسی دقیق، تجربه و آگاهی عمیق در این زمینه است. بهتر است قبل از ارسال طرح کسبوکار خود به سازمانهای حمایتی، حتماً از کمک یک مشاور مجرب بهرهمند شوید؛ زیرا کسی که سالها در این حوزه مشغول به کار بوده میتواند کسبوکار شما را بهگونهای در قالب یک طرح کسبوکار پیادهسازی کند که نظر سرمایهگذار را به آن جلب کند؛ بنابراین بهتر است در این راه حتماً از کمک یک مشاور حاذق بهرهمند شوید.
در سازمان مهاجرتی SEP Immigration تمامی خدمات و سرویسهای مربوط به ویزا، اقامت، سیتیزنشیپ، پناهندگی و دادگاه های تجدیدنظر به صورت کاملا حرفهای ارائه میشود.
مطمئنا بزرگترین دغدغهی افراد قبل از شروع کار با هر دفتر و سازمان مهاجرتی، اطمینان از رسمی بودن و مجوز دار بودن آن سازمان است. ما با افتخار دارای مجوز رسمی از شورای سیاست گذاری و نظارت بر مشاورین مهاجرت کانادا هستیم.
تمامی سعی ما در تیم SEP Immigration دادن اطلاعات دقیق، به روز و تخصصی به شما عزیزان میباشد. ما در این سازمان مهاجرتی سعی خواهیم کرد تمام شرایط شما را بررسی کرده و سپس بر اساس آن روشهای مهاجرتی مناسب را اعلام کنیم. سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی از پلهی اول مهاجرت، همراه شما خواهد بود!
وکیل رسمی مهاجرت، آقای سپهر فلاحتی با شماره وکالت RCIC# R533959 از انجمن وکلای رسمی کانادا و سالها تجربه و پروندههای موفق مهاجرتی در دادگاههای مهاجرتی، شما را در همهی مراحل مهاجرت به کانادا همراهی میکنند.
در کل مسیر مهاجرت، سفر و بعد از ورودتان به کانادا همراه شما هستیم. فقط کافی است برای مشاوره مهاجرت به کانادا کلیک کنید تا کارشناسان ما در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در سریعترین زمان با شما ارتباط بر قرار کنند.