ثبت شرکت در کانادا یکی از راههای بسیار عالی برای دریافت اقامت دائم (Permanent Residency) این کشور است؛ اگرچه ثبت شرکت سریعاً منجر به دریافت اقامت دائم نمیشود و در مراحل اولیه شخص متقاضی یک ویزای موقت (Temporary visa) دریافت میکند؛ ولی افرادی که از این طریق به کانادا مهاجرت کنند بهراحتی میتوانند پس از گذشت یک بازه زمانی برای دریافت اقامت دائم درخواست دهند. برای ارزیابی شرایط خود برای مهاجرت به کانادا با وکیل مهاجرت به کانادا در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در ارتباط باشید.
اگر شما هم قصد سرمایهگذاری در کشور کانادا را دارید و از خود میپرسید که بهترین سرمایهگذاری در کانادا چیست؟ باید بدانید که ثبت شرکت نوعی سرمایهگذاری بسیار عالی در این کشور محسوب میشود. اگر شما کسبوکاری در کشور خود دارید و اکنون میخواهید به کشور کانادا مهاجرت کنید، ثبت شرکت یکی از بهترین راههایی است که پیش روی شما قرار دارد. در این روش درواقع شما شرکتی را که در ایران صاحب آن هستید، به کانادا منتقل میکنید. درصورتیکه کسبوکار شما در درازمدت برای این کشور سودآوری داشته باشد و از نظر اقتصادی به این کشور کمک کند، دولت کانادا از کسبوکار شما حمایت میکند؛ درنتیجه شما در این روش مهاجرتی علاوه بر دریافت ویزای کانادا، از حمایتهای مادی و معنوی دولت کانادا هم برخوردار خواهید شد. ثبت شرکت در کشور کانادا مراحل و شرایطی دارد که بهتر است قبل از هر چیز با آنها آشنا شوید. در این مقاله به تمام اطلاعاتی که درمورد مراحل ثبت شرکت در کانادا نیاز هست دست پیدا خواهید کرد. پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleشرایط موردنیاز برای ثبت شرکت در کانادا
قوانین موجود برای ثبت شرکت در کانادا در هر استان متفاوت است. شما پس از آنکه استان موردنظر خود را انتخاب کردید، باید اقدام به کسب اطلاعات کامل در مورد قوانین ثبت شرکت آن استان کنید. شما در وبسایت رسمی اداره مهاجرت کانادا میتوانید جدیدترین قوانینی که در این حوزه وضع شدهاند و سایر اطلاعات مهم را ببینید. اما در حالت کلی شما برای ثبت شرکت در کانادا لازم است که شرایط زیر را داشته باشید.
- در اختیار داشتن حداقل ۵۱ درصد از سهام شرکت
- ارائه یک طرح شفاف قابلقبول به مقامات مسئول
- اثبات اینکه شما توانایی اداره یک شرکت را دارید. (در حالتی که کسبوکار شخصی باشد)
- شرکت باید به نام شخصی ثبت شود که حداقل ۳ سال تجربه کار بیزینسی و مدیریتی را داشته باشد.
- شخصی که قصد ثبت شرکت در کشور کانادا را دارد باید حتماً یک مدرک تحصیلی معتبر داشته باشد.
- شخص متقاضی باید اثبات کند که کسبوکار او میتواند منجر به ایجاد اشتغال برای حداقل ۲ شهروند کانادایی شود.
- مدیرعامل شرکت حتماً باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشد.
- داشتن گواهی عدم سوءپیشینه یکی از الزامات ثبت شرکت در کشور کانادا است.
- عدم داشتن سابقه ورشکستگی درگذشته برای شخص متقاضی ثبت شرکت.
- شخص متقاضی ثبت شرکت باید متعهد شود که فقط در حیطه کاری شرکت، فعالیت کند. در غیر این صورت او مرتکب تخلف شده و مطابق قانون با او برخورد میشود.
- ارائه یک مدرک زبان معتبر برای شخص متقاضی ثبت شرکت الزامی است. این مدرک زبان باتوجهبه استان انتخابی او میتواند مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی باشد. (تافل و آیلتس دو مدرک زبان معتبر در تمام استانهای کشور کانادا هستند.)
- افرادی که قصد ثبت شرکت در کشور کانادا را دارند، باید متعهد شوند که ظرف مدت ۳ سال به تمام تعهدات قانونی خود در رابطه با شرکت پایبند هستند.
- شخص متقاضی باید نوع شرکت و مکان تأسیس آن را در نظر گرفته باشد.
- دریافت LMIA در حالتی که کسبوکار شخصی باشد. در مورد LMIA در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد.
LMIA چیست؟
ارزیابی اثرگذاری بر بازار کار کانادایی Labour Market Impact Assessment یا بهاختصار LMIA خوانده میشود و نشاندهنده اثر یک کسبوکار بر اقتصاد کشور کانادا است. دولت کشور کانادا برای استخدام و اعطای ویزای کاری موقت به یک فرد خارجی، ابتدا این فاکتور را ارزیابی میکند. اگر اثر استخدام این شخص مثبت یا خنثی باشد، دولت این کشور نسبت به اعطای ویزای کاری این شخص اقدام میکند؛ در غیر این صورت اثبات میشود که شخص اثر مثبتی در اقتصاد این کشور نداشته و حق ورود و کار در این کشور را ندارد. باید توجه داشته باشید که اگر محرز شود که با ورود این تبعه خارجی، یک فرصت شغلی از یک شهروند کانادایی گرفته میشود، با صدور مجوز LMIA مخالفت میشود. دریافت این مجوز برای ثبت شرکت فقط در صورتی لازم است که کسبوکار فرد متقاضی شخصی باشد.
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت در کانادا
در حالت کلی بسته به شرایط شما، ممکن است مدارک مختلفی از سوی اداره مهاجرت از شما خواسته شود؛ اما تقریباً تمام افرادی که قصد اخذ ویزای کانادا از طریق ثبت شرکت را دارند، باید مدارک زیر را داشته باشند.
- شناسنامه، کارت ملی و سایر مدارک هویتی
- گواهی عدم سوءپیشینه
- مدارک تحصیلی ترجمه شده شخص متقاضی ثبت شرکت در کانادا.
- داشتن یک طرح کسبوکار (business plan)
- مدارک ازدواج
- مدارک نشاندهنده سابقه شغلی مدیریتی شخص متقاضی ثبت شرکت.
- فرمهای مربوط به اساسنامه و تنظیم آن.
- فرمهای مربوط به مشخصات شرکت؛ مانند آدرس، نوع شرکت و نام آن.
- مدارک مربوط به تمکن مالی برای ۱ سال زندگی در کانادا.
انواع شرکتها در کانادا
برای اینکه بخواهید در کشور کانادا یک شرکت ثبت کنید، لازم است ابتدا با انواع شرکتها آشنا شوید. این شرکتها بر حسب نحوه سازماندهی دستهبندی شدهاند و نوع مالکیت شرکت، نحوه سازماندهی آن را مشخص میکند. مباحث مربوط به مدیریت مالی و مالیات که یک کسبوکار باید بپردازد هم بر همین اساس تعیین میشود. شما بر اساس شرایط خود میتوانید یکی از انواع شرکتها در کانادا را انتخاب کرده و از طریق آن نسبت به اخذ ویزای کانادا اقدام کنید. 4 نوع مالکیت برای شرکتها تعریف میشود. در ادامه با هم این مالکیتها را بررسی خواهیم کرد.
مالکیت انحصاری (The Sole Proprietorship)
مالک این نوع کسبوکار بهتنهایی و بدون دخالت شخص دوم، شرکت را مدیریت و کنترل خواهد کرد. گزارشهای مالیاتی در این نوع مالکیت به اظهارنامه مالیاتی شرکتی جداگانه نیازی ندارد. این نوع از شرکتها برای افرادی که قصد دارند یک کسبوکار را بدون حاشیه ایجاد کنند یا برای افرادی که سابقه طولانی در زمینه مدیریت شرکت ندارند، مناسب است. در مقابل هیچ سهامی برای فروش به سرمایهگذاران وجود ندارد و فروش دچار مشکل میشود. به همین دلیل بانکها تمایلی به وام دادن به این شرکتها ندارند. از معایب این روش میتوان به این موضوع اشاره کرد که درآمد شرکت با درآمد شخصی فرد جمع شده و همین موضوع باعث افزایش مالیاتی میشود که شرکت باید بپردازد.
مالکیت سهامی (The corporation)
در این نوع از شرکتها مسئولیت اعضا محدود است. صاحبان این شرکت مسئولیتی در قبال بدهیها و تعهدات شرکت ندارند. درآمد این نوع شرکتها بهصورت حقوق یا سود سهام واریز میشود. البته این موضوع الزامی نیست؛ ولی معمولاً درآمد این شرکتها اینگونه پرداخت میشود. این نوع پرداخت این امکان را به صاحبان شرکت میدهد که وضعیت مالیاتی شرکت خود را بهینهسازی کنند. در مقابل، این نوع مالکیت گرانترین نوع کسبوکار برای راهاندازی است و کارهای اداری زیادی را به دنبال خواهد داشت. در این روش از ثبت شرکت، ریسک کمتری به نسبت سایر روشهای ثبت شرکت وجود دارد. به عبارت بهتر در این نوع از مالکیت، شخص متقاضی مقداری از سهام شرکت را برای خود میخرد و در مقابل مقداری از حق مالکیت شرکت را از آن خود میکند.
شرکتهای سهامی در کشور کانادا به چه صورتهایی میتوانند ثبت شوند؟
دو روش برای ثبت این شرکتها وجود دارد.
- ثبت شرکتها از طریق برنامه فدرال
در این روش میتوان فعالیت خود را بلافاصله پس از تنظیم اساسنامه و دریافت شماره بیزینس آغاز کرد و سپس به پیگیری کارهای بانکی مربوط به آن پرداخت.
- ثبت شرکت از طریق برنامه استانی
در این روش باید دقت داشت که هرکدام از استانها شرایط خاصی برای ثبت شرکت در نظر دارند. بهتر است در مورد قوانین و شرایطی که هر استان وضع میکند اطلاعات بهروز داشته باشید و مطابق قوانین و شرایط آنها برای ثبت شرکت اقدام کنید.
مالکیت مشارکتی (The Partnership)
در این نوع، مالکان بهصورت برابر مدیریت و ریسکهای ناشی از ثبت شرکت را برعهده خواهند داشت. در این روش هم دقیقاً مانند مالکیت انحصاری، نیازی به اظهارنامه شرکتی جداگانه وجود ندارد. باید دقت داشته باشید که در این نوع از مالکیت ممکن است میان مالکان ناهماهنگی و اختلافنظر وجود داشته باشد؛ زیرا باتوجهبه اینکه این شرکت یک مالک خاص ندارد، در تصمیمگیریهای مشترک، ممکن است برای رسیدن به یک نقطهنظر توافقی مشکلاتی به وجود بیاید. این روش معمولاً به دلیل مسائل حقوقی پیچیدهاش توسط کسانی مانند زن و شوهر انجام میشود. در این نوع از مالکیت شرکت، صاحبان شرکت فقط در میزان مبلغی که روی آن سرمایهگذاری میکنند باهم شریک نیستند. آنها میتوانند در مواردی مانند مهارت و تخصصی که برای اداره شرکت دارند، نیروی کار ماهر و غیره نیز با یکدیگر شراکتی داشته باشند. این دسته از شرکتها به سه شکل ثبت میشوند.
- تمام شرکا در مسئولیتها، سود و ضرر به نسبت برابر با هم شریک هستند.
- شرکای اصلی مسئولیت امور را برعهده دارند. این شرکا میتوانند تعدادی شرکای دیگر هم با مسئولیت محدود هم داشته باشند که فقط در حد بیان ایده و نظر در تصمیمگیریهای شرکت دخیل باشند.
- شخص متقاضی ثبت شرکت میتواند با یکی از شرکا قرارداد ببند و در صورت بروز هرگونه مشکل فقط آن شخص مسئول باشد.
مراحل ثبت شرکت در کانادا
برای ثبت شرکت و دریافت ویزای کارآفرینی کانادا مراحلی وجود دارد که این مراحل را بهصورت گامبهگام با هم بررسی خواهیم کرد.
- گام اول: بررسی و پردازش دقیق و منطقی ایدهای که در سر دارید. شما باید سعی کنید از مشاوران حوزه کاری خود کمک بگیرید و با تمام چالشها، نقاط ضعف و قوت و غیره آشنا شوید. حتی بهتر است برآورد کنید که چه میزان نیروی کار یا حمایت مالی برای راهاندازی کسبوکار خود نیاز دارید.
- گام دوم: نوع مالکیت شرکت و شرکا را انتخاب کنید. بهتر است باتوجهبه وضعیت و شرایط خود یکی از شرکتهایی که قبلاً درمورد آنها توضیح دادیم را انتخاب کنید. در زمینه یافتن یک سرمایهگذار خوب و قابلاعتماد برای شرکت تلاش کنید. یافتن یک شریک یکی از مراحل مهم کار شماست.
- گام سوم: شما باید یک برنامه تجاری یا نمونه طرح (Business Plan) خوب و دقیق بنویسید.
- گام چهارم: حالا زمانی است که شما باید نام شرکت خود را انتخاب کنید. این مرحله اگرچه ساده به نظر میرسد؛ اما یکی از مراحل مهم کار شماست. نام شرکت نباید تکراری یا طولانی باشد. مکان احتمالی تأسیس شرکت را هم انتخاب کنید.
- گام پنجم: نوشتن اساسنامه شرکت و قوانین مربوطه. این بخش یکی از کلیدیترین بخشهای راهاندازی کسبوکار است.
- گام ششم: حالا که مراحل مهم را پشت سر گذاشته و مکان و ایالت موردنظر خود را تعیین کردید، نسبت به پرداخت هزینههای مربوط به ثبت شرکت اقدام کنید. فرمهای مربوط به ثبت شرکت را هم تکمیل کنید.
- گام هفتم: شما باید نسبت به دریافت مجوزهایی که برای ثبت شرکت نیاز است اقدام کنید. بهتر است قبل از ثبت شرکت به فکر این مورد باشید و مجوزهایی که برای ثبت شرکت نیاز است را بهدقت بررسی کنید. ثبت برخی از شرکتها نیازمند داشتن یک گواهینامه تجاری است.
- گام هشتم: تمامی اوراق بهادار، قراردادها، مبادلات شرکت، و صورتجلسه مدیران را مهروموم کنید.
- گام نهم: برای شرکت یک حساب افتتاح کنید و امور بانکی آن را در کانادا انجام دهید.
- گام دهم: نسبت به انتخاب و استخدام نیروهای ماهر و متخصص اقدام کنید.
در حالت کلی این ۱۰ گام، مهمترین مراحل ثبت شرکت در کشور کانادا بودند؛ اما بهتر است از افرادی که در این زمینه تخصص و تجربه دارند هم کمک بگیرید. ثبت شرکت در کشور کانادا بههرحال ریسکهایی دارد و بهتر است بههیچعنوان بیگدار به آب نزنید و قبل از هر کاری با یک شخص صاحبنظر مشورت کنید.
مالکیت تعاونی (The cooperative)
در این نوع از مالکیت شرکت، مسئولیت محدود است و تحت مالکیت و کنترل اعضای خود شرکت خواهد بود. به همین دلیل در این نوع مالکیت ممکن است تصمیمگیری در مورد موارد مختلف، بهکندی انجام شود. در این نوع، مالکان شرکت در مورد هر اتفاق و چالشی که در شرکت به وجود بیاید، نظرات و ایدههای خود را با هم به اشتراک گذاشته و سپس به نتیجه و جمعبندی خواهند رسید؛ که همین امر ممکن است زمینه ایجاد اختلافنظر بین اعضا را فراهم کند.
هزینههای ثبت شرکت در کانادا
فقط برای ثبت شرکت در هر استان از کشور کانادا یک هزینه ثابت باید پرداخت کنید. دیگر هزینههای ثبت شرکت در کانادا بر اساس نوع شرکتی که ثبت میکنید و فعالیتی که انجام میدهید متفاوت است. شرکتها در کانادا میتوانند به ۳ صورت منطقهای، استانی و فدرالی ثبت میشوند. باتوجهبه محلی که قرار است شرکت در آن ثبت شود، هزینه متفاوتی برای ثبت شرکت از متقاضی دریافت میشود. شرکتهایی که بهصورت استانی ثبت میشوند، هزینه ثبت آنها برای هر استان متفاوت خواهد بود.
در جدول زیر هزینه ثبت شرکت در استانهای مختلف کشور کانادا قرار داده شده است. همانطور که قبلاً هم گفتیم این هزینهها تمام هزینههای مربوط به تأسیس شرکت را پوشش نمیدهد و فقط مبلغی است که شما باید برای ثبت اولیه شرکت پرداخت کنید.
استان | هزینه ثبت شرکت |
انتاریو | 360 دلار |
بریتیش کلمبیا | 350 دلار |
پرنس ادوارد | 305 دلار |
منیتوبا | 350 دلار |
نیوبرانزویک | 350 دلار |
نیوفاندلند | 200 دلار |
نوااسکوشیا | 336 دلار |
کبک | 360 دلار |
آلبرتا | 450 دلار |
لابرادور | 200 دلار |
حداقل سرمایه برای تأسیس یک شرکت در کانادا چقدر است؟
حداقل مبلغی که برای تأسیس یک شرکت در کشور کانادا نیاز است، با توجه به نوع شرکت، مکان تأسیس آن و بسیاری از موارد دیگر متفاوت است و نمیتوان مبلغ دقیقی برای آن در نظر گرفت؛ اما در حالت کلی برای ثبت یک شرکت حداقل لازم است در حدود ۱۰۰۰۰۰ دلار داشته باشید.
شرایط اقامت همراه در ویزای استارتاپ کانادا چگونه است؟
شخص اقدامکننده برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا، درصورتیکه واجد شرایط برای دریافت این ویزا باشد، میتواند تمام اعضای خانواده خود را بهعنوان همراه با خود ببرد. این قانون شامل همسر فرد متقاضی و فرزندان زیر ۲۲ سال او میشود. از نظر دائمی و یا موقتی بودن ویزای همراهان نیز باید دانست که از نظر نوع ویزا، تفاوتی میان شخص درخواست دهنده و همراهان وجود ندارد و همراهان نیز میتوانند اقامت دائم خود را دریافت کنند. همسر شخص متقاضی، اجازه کار در کشور کانادا را خواهد داشت و فرزندان نیز میتوانند از امکانات تحصیلی بهرهمند شوند.
در سازمان مهاجرتی SEP Immigration تمامی خدمات و سرویسهای مربوط به ویزا، اقامت، سیتیزنشیپ، پناهندگی و دادگاه های تجدیدنظر به صورت کاملا حرفهای ارائه میشود.
مطمئنا بزرگترین دغدغهی افراد قبل از شروع کار با هر دفتر و سازمان مهاجرتی، اطمینان از رسمی بودن و مجوز دار بودن آن سازمان است. ما با افتخار دارای مجوز رسمی از شورای سیاست گذاری و نظارت بر مشاورین مهاجرت کانادا هستیم.
تمامی سعی ما در تیم SEP Immigration دادن اطلاعات دقیق، به روز و تخصصی به شما عزیزان میباشد. ما در این سازمان مهاجرتی سعی خواهیم کرد تمام شرایط شما را بررسی کرده و سپس بر اساس آن روشهای مهاجرتی مناسب را اعلام کنیم. سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی از پلهی اول مهاجرت، همراه شما خواهد بود!
وکیل رسمی مهاجرت، آقای سپهر فلاحتی با شماره وکالت RCIC# R533959 از انجمن وکلای رسمی کانادا و سالها تجربه و پروندههای موفق مهاجرتی در دادگاههای مهاجرتی، شما را در همهی مراحل مهاجرت به کانادا همراهی میکنند.
در کل مسیر مهاجرت، سفر و بعد از ورودتان به کانادا همراه شما هستیم. فقط کافی است برای مشاوره مهاجرت به کانادا کلیک کنید تا کارشناسان ما در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در سریعترین زمان با شما ارتباط بر قرار کنند.