این روزها که بحث مهاجرت داغ است بسیاری از افراد به دنبال راهی تضمینی و مناسب شرایط خود برای مهاجرت هستند. از میان روشهای مهاجرت به کانادا، دو روش کارآفرینی و خود اشتغالی میتواند برای آن دسته از افراد که قصد مهاجرت کاری دارند مناسب باشد.
هدف ما در این مقاله نیز بررسی این دو روش است. شاید شما نیز بدانید که ویزای خود اشتغالی (Self-employment visa) بیشتر برای ورزشکاران و هنرمندان کاربردی است. ورزشکاران حرفهای و اهالی هنر که سابقه کاری و رزومه قوی داشته باشند میتوانند واجد شرایط دریافت ویزای خود اشتغالی باشند. از طرفی دیگر، کانادا تسهیلاتی را برای افرادی که به دنبال راهاندازی کار هستند در نظر گرفته است. مهاجرت از طریق راهاندازی یک کسبوکار در کانادا که اغلب سرمایه زیادی هم نیاز ندارد در حوزه ویزای کارآفرینی (Entrepreneur visa) قرار میگیرد. در ادامه بهصورت مفصل این دو ویزا و تفاوتهای آنها را بررسی میکنیم. با سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی همراه باشید تا اطلاعات لازم را برای اخذ ویزا کانادا به شما ارائه دهیم.
فهرست مطالب
Toggleویزای خود اشتغالی کانادا چیست؟
یکی از راههای مرسوم مهاجرت به کشورهای دیگر از جمله کانادا دریافت ویزای خود اشتغالی است. در این نوع مهاجرت، فرد دارای یک حرفه و سابقه کار است و از همه مهمتر آنکه در حرفه خود موفق است. چرا که مانند سایر روشهای مهاجرت شما باید سفارت را متقاعد کنید که دارای مهارت، انگیزه و توانایی کافی در حرفه خود هستید.
داشتن سابقه کار کافی و حرفهای یکی از مهمترین معیارهای دریافت این ویزا است. همانطور که اشاره کردیم این نوع ویزا بین هنرمندان و ورزشکاران بسیار پرطرفدار است. اما این ویزا محدود به هنرمندان و ورزشکاران نیست و افراد دیگری مانند کشاورزان حرفهای هم میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند. درواقع اگر مهارتی دارید که در آن آنقدر قوی هستید که افسر مهاجرت را قانع کنید، شما میتوانید برای مهاجرت به کانادا به روش خود اشتغالی اقدام کنید؛ بنابراین افراد میتوانند بهصورت دائم به کانادا و در قالب خود اشتغالی مهاجرت کنند اگر در زمینههای فرهنگی، هنری و ورزشی فعالیت حرفهای کرده باشند و تمایل داشته باشند که حرفه خود را در کانادا ادامه دهند.
چه کسانی واجد شرایط دریافت ویزای خود اشتغالی هستند؟
یکی از مهمترین مدارکی که برای دریافت ویزای خوداشتغالی باید ارائه کنید، سوابق کاری است. سابقه کاری شما باید نشان دهد که در طول دو سال گذشته در حوزه حرفهای خود فعالیت کردهاید. هرچه رزومه شما قویتر باشد، شانس دریافت ویزا نیز بیشتر خواهد شد. همانطور که میدانید در چند سال اخیر رقابت بالایی جهت دریافت ویزا صورتگرفته است؛ بنابراین در این رقابت تنگاتنگ داشتن یک رزومه خوب نقش مهمی جهت افزایش شانس مهاجرت خواهد داشت. بهطورکلی برای دریافت ویزای خود اشتغالی باید حداقل یکی از سه مورد زیر را بهعنوان شرایط اولیه داشته باشید:
- ۲ سال سابقه کار که بهصورت مستقل یا خوداشتغالی بوده باشد
- ۱ سال سابقه کار مستقل و به همراه آن ۱ سال سابقه کار بینالمللی
- ۲ سال سابقه کار بینالمللی
شرایط بالا هم برای هنرمندان و هم برای ورزشکاران صدق میکند. داشتن سابقه کار برای دریافت ویزای خود اشتغالی شرط لازم است، اما کافی نیست. برای آنکه بتوانید ویزای خود اشتغالی دریافت کنید باید ۳ شرط زیر را نیز داشته باشید:
- داشتن تمکن مالی (Financial Ability )
- کسب حداقل ۳۵ امتیاز در سیستم امتیازبندی
- تطبیق مهارت و شغل متقاضی با مشاغل مجاز برای دریافت ویزای خود اشتغالی
مدارک لازم برای دریافت ویزای خود اشتغالی کانادا
مدارکی که نیاز است برای اداره مهاجرت ارسال کنید عبارتاند از:
- مدارک شناسایی (پاسپورت، شناسنامه، کارت ملی و گواهی تولد بهصورت ترجمه شده)
- گواهی معیار انطباقپذیری
- عکس پرسنلی
- گواهی عدم سوءپیشینه ( Police Clearance Certificate)
- مدارک تحصیلی
- مدرک آزمون زبان خارجی (حداقل CLB5)
- اسناد و گواهی تمکن مالی (Certificate of Financial Ability )
- گواهی سلامت
- سند ازدواج
- مدارک شناسایی فرزندان
- گواهی CSQ در صورت درخواست ویزای کبک
چه اقداماتی برای دریافت ویزای خود اشتغالی لازم است؟
برای دریافت ویزای خود اشتغالی ۳ گام مهم را باید سپری کنید. در گام اول که بهصورت آنلاین انجام میشود، شما فرمهای مربوطه را تکمیل و مدارک لازم را ایمیل میکنید. این ایمیل باید به اداره مهاجرت ارسال شود. مرحله بعد، احراز هویت شما خواهد بود که بهصورت حضوری انجام میشود. این مرحله حین بررسی مدارک انجام میشود و برای احراز هویت باید به سفارت کانادا مراجعه کنید.
بدیهی است که با توجه به آنکه سفارت کانادا در ایران حضور ندارد باید به یکی از کشورهای همسایه سفر کنید. البته لازم به ذکر است که دعوت شما به سفارت از طریق ایمیل انجام میشود و چنانچه در پرونده شما مشکلی وجود نداشته باشد تاریخ مراجعه شما تعیین میشود. مرحله احراز هویت، شامل گرفتن عکس متقاضی و ثبت اثر انگشت او است که در پروسه انجام فرایند مهاجرت به آن بیومتریک نیز گفته میشود. در مرحله سوم، فرد ویزای خود را دریافت میکند.
پس از این که دو مرحله اول طی شود، درصورتیکه سفارت کانادا موافقت کند، فرد ویزای خود اشتغالی دریافت میکند.
اگر بخواهیم مرحله دیگری به این مراحل اضافه کنیم، مرحله بررسی مجدد مدارک خواهد بود. پس از آنکه به کانادا سفر کنید، در بدو ورود مدارک شما بهخصوص مدارک مربوط به تمکن مالی یک سال اول دوباره بررسی میشوند. درصورتیکه مدارک شما با اظهاراتتان مغایرت داشته باشد از ورود به کانادا منع میشوید.
هزینههای دریافت ویزای خوداشتغالی کانادا
در ابتدای امر باید بگوییم که در صورت انصراف فرد متقاضی از دریافت ویزا، هزینههای ویزا به او بازگردانده نمیشود؛ بنابراین حتماً این موضوع را مدنظر خود قرار دهید. هزینههای مربوط به ویزا در همان مراحل اولیه پرداخت میشود و فیش پرداخت هزینه به همراه مدارک برای اداره مهاجرت ارسال میشود. در مجموع هزینه دریافت ویزا برای هر فرد ۲۰۷۵ دلار کانادا است. این هزینه بابت امور زیر دریافت میشود:
- بررسی فرمها و مدارک متقاضی
- انجام امور بیومتریک و احراز هویت
- هزینه حق اقامت دائم که ۵۰۰ دلار کانادا است
معرفی برخی مشاغل خود اشتغالی کانادا
ویزای خود اشتغالی کانادا اغلب برای هنرمندان و ورزشکاران است که برخی مشاغل آن عبارتاند از:
- نوازنده و خواننده
- تهیهکننده، کارگردان و بازیگر
- مترجم
- روزنامهنگار
- طراح داخلی
- تکنسین هنرهای داخلی
- ورزشکار
- مربی ورزشی
- داور مسابقات ورزشی
ویزای کارآفرینی کانادا چیست؟
در کنار ویزای خود اشتغالی، ویزای کارآفرینی کانادا هم گزینهای مناسب برای مهاجرت کاری به کانادا است. برخی از ایالتهای کانادا شرایطی را برای کارآفرینان خارجی فراهم میکنند تا با سرمایه کم بتوانند کسبوکار خود را در این کشور راه بیندازند و به رشد اقتصادی کانادا کمک کنند. ما تا به اینجا شرایط و مراحل دریافت ویزای خود اشتغالی کانادا را بیان کردیم و اکنون قصد داریم همین موارد را برای ویزای کارآفرینی بررسی کنیم.
چه کسانی واجد شرایط برای دریافت ویزای کارآفرینی کانادا هستند؟
دولت کانادا در راستای بهبود و رشد اقتصادی خود از کسبوکارهایی که متناسب با نیاز اقتصادی کانادا باشند استقبال میکند. در واقع اگر شما انگیزه و تخصص کافی برای راهاندازی یک کسبوکار را داشته باشید، این امکان برایتان فراهم خواهد شد تا کسبوکار خود را در یکی از ایالتهای کانادا راهاندازی کنید. بالاتر بیان کردیم که سرمایه چندان زیادی برای دریافت این ویزا نیاز نیست و میزان این سرمایه برای هر ایالت کانادا متفاوت است. برای دریافت ویزای کارآفرینی باید شرایط زیر را داشته باشید:
- داشتن حداقل سرمایه لازم برای کارآفرینی
- داشتن حداقل ۳ سال سابقه مدیریتی در ۵ سال اخیر
- ایجاد حداقل یک موقعیت شغلی برای یکی از شهروندان کانادا
درصورتیکه واجد شرایط بالا باشید میتوانید مراحل دریافت ویزای کارآفرینی را آغاز کنید. در مرحله اول باید ایالت موردنظر خود را انتخاب کنید. گفتیم که هر ایالت قوانین خاص خود را دارد و سرمایه شما برای دریافت این ویزا بر اساس قوانین همان ایالت تعیین میشود.
پس در این مرحله شما باید تحقیقات خود را آغاز کنید و ایالتی را انتخاب کنید که هم با شرایط شما سازگار باشد و هم اهداف اقتصادی نزدیکی با کسبوکار شما داشته باشد. در مرحله بعد باید رزومه خود را آماده کنید و برنامه مشخصی برای راهاندازی کسبوکار خود داشته باشید. هرچه رزومه شما قویتر باشد شانس دریافت ویزا نیز بیشتر خواهد بود. در نهایت با تکمیل فرمهای مربوطه و ارسال آنها به همراه مدارک و پس از بررسی آنها، ویزای شما صادر میشود. پس از سفر به کانادا باید شرکت خود را ثبت کنید که دارای مراحل مخصوص خود است.
مدارک لازم برای دریافت ویزای کارآفرینی
برای دریافت ویزای کارآفرینی باید مدارک زیر را تهیه و ارسال کنید:
- مدارک تحصیلی
- نامه حمایتی (Letter of Support)
- مدارک هویتی (شناسنامه یا پاسپورت)
- مدارک تمکن مالی (میزان خالص داراییهای فرد و حداقل مبلغ برای سرمایهگذاری)
- گواهی عدم سوءپیشینه
- مدرک زبان خارجی ( حداقل CLB5)
- مدارک سابقه مدیریتی
- سند ازدواج و تمام مدارک رسمی مربوط به ازدواج
- مدارک پزشکی
ارائه نامه پشتیبان، در تمام ایالتها لازم است بهجز استان کبک. در این استان نیازی به ارائه نامه پشتیبان نیست و تنها از طریق وبسایت Immigrate to Québec to do business ثبتنام افرادی که قصد مهاجرت از طریق کارآفرینی به این استان را دارند انجام میشود.
معرفی چند برنامه کارآفرینی در کانادا
برای آنکه بیشتر با قوانین هر استان برای مهاجرت کارآفرینی آشنا شوید، چند برنامه کارآفرینی را در ادامه بررسی میکنیم.
برنامه کارآفرینی انتاریو
- ۲ سال سابقه مدیریتی در کسبوکاری با سود بالا
- داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
- ارائه طرح کسبوکار و اثبات سودآوری آن
- داشتن سرمایه ۸۰۰ هزاردلاری
- حداقل مالکیت یکسوم در یک کسبوکار مشارکتی
- ایجاد شغل برای حداقل یک شهروند کانادا
- اقامت ۹ماهه در انتاریو در زمان کسبوکار
برنامه کارآفرینی کبک
- ۲ سال سابقه مدیریتی در کسبوکاری با سود بالا
- داشتن سرمایه ۹۰۰ هزاردلاری
- ارائه طرح کسبوکار یا طرح توجیهی برای خرید یک کسبوکار
- پرداخت ۲۰۰ هزار دلار برای تضمین پروژه
برنامه کارآفرینی منیتوبا
- ارائه مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه
- ۲ سال سابقه مدیریتی
- داشتن سرمایه ۵۰۰ هزاردلاری
- بازدید از مانیتوبا در یک سال اخیر
- داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
تفاوتهای کلی ویزای خود اشتغالی و ویزای کارآفرینی کانادا در یک نگاه
در حالت کلی این دو ویزا هر دو از طریق مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری به دست میآیند. اما این دو علیرغم شباهت در این موضوع، تفاوتهایی هم باهم دارند. در ویزای کارآفرینی شما باید بتوانید اثبات کنید که حداقل میتوانید برای یک شهروند کانادایی شغل ایجاد کنید؛ اما در ویزای خود اشتغالی اینطور نیست. در ویزای کارآفرینی لازم است شخص قادر به تأمین مقدار مشخصی سرمایه برای سرمایهگذاری باشد. اثبات این موضوع بسیار مهم است؛ اما در ویزای خوداشتغالی نیازی به اثبات این موضوع نیست. در ویزای خوداشتغالی باید شخص در یک رشته یا زمینه خاص، مهارتی عالی داشته باشد تا پس از مهاجرت آن مهارت فردی، به کسب درآمد یا شهرت برای کانادا منجر شود؛ اما در ویزای کارآفرینی، شخص اقدامکننده برای دریافت ویزا باید ایده نوآورانه و خلاقانه خود را بهگونهای از تمام جنبههای اقتصادی، اجتماعی و … پرورش دهد که علاوه بر تأمین شغل برای دیگر افراد شهروند کانادا، بتواند در سطح بینالمللی هم رقابت کند.
مهاجرت آسان با همراهی سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی
پروسه مهاجرت همیشه پروسهای سخت و با دوندگیهای فراوان است. در کنار اینکه این پروسه زمانبر و پر از استرس است، نیاز به آگاهی از قوانین و شرایط دارد؛ برای مثال در برخی کشورها مانند کانادا، هر ایالت ممکن است قوانین و مقررات خاص خود را داشته باشد. همچنین برای مهاجرت و دریافت ویزا در هرکدام از این استانها، مدارک یا شرایط خاصی مدنظر باشد. کسب آگاهی از این شرایط، اقدام برای جمعآوری مدارک و پیگیری پروسه مهاجرت برای بسیاری از افراد میسر نیست. مؤسسه مهاجرتی سپهر فلاحتی با در نظر گرفتن شرایط ویژه هر شخص، در کمترین زمان ممکن پروسه مهاجرت را برای شما طی میکند.
در سازمان مهاجرتی SEP Immigration تمامی خدمات و سرویسهای مربوط به ویزا، اقامت، سیتیزنشیپ، پناهندگی و دادگاه های تجدیدنظر به صورت کاملا حرفهای ارائه میشود.
مطمئنا بزرگترین دغدغه افراد قبل از شروع کار با هر دفتر و سازمان مهاجرتی، اطمینان از رسمی بودن و مجوز دار بودن آن سازمان است. ما با افتخار دارای مجوز رسمی از شورای سیاست گذاری و نظارت بر مشاورین مهاجرت کانادا هستیم.
تمامی سعی ما در تیم SEP Immigration دادن اطلاعات دقیق، به روز و تخصصی به شما عزیزان میباشد. ما در این سازمان مهاجرتی سعی خواهیم کرد تمام شرایط شما را بررسی کرده و سپس بر اساس آن روشهای مهاجرتی مناسب را اعلام کنیم. سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی از پله اول مهاجرت، همراه شما خواهد بود!
وکیل رسمی مهاجرت، آقای سپهر فلاحتی با شماره وکالت RCIC# R533959 از انجمن وکلای رسمی کانادا و سالها تجربه و پروندههای موفق مهاجرتی در دادگاههای مهاجرتی، شما را در همه مراحل مهاجرت به کانادا همراهی میکنند.
در کل مسیر مهاجرت، سفر و بعد از ورودتان به کانادا همراه شما هستیم. فقط کافی است برای مشاوره مهاجرت به کانادا کلیک کنید تا کارشناسان ما در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در سریعترین زمان با شما ارتباط بر قرار کنند.
برای دریافت ویزای خوداشتغالی چه مدارکی نیاز است؟
مدارک شناسایی، گواهی عدم سو پیشینه، سند ازدواج، مدرک زبان و مدارک تحصیلی
مدارک لازم برای ویزای کارآفرینی کدامند؟
مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی، سابقه مدیریتی، گواهی عدم سو پیشینه، سند ازدواج و مدارک پزشکی