در شرایط کنونی، بسیاری از خانوادهها تمایل دارند فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بفرستند. تحصیل فرزندان در کشور پیشرفتهای مانند کانادا باعث میشود از امکانات آموزشی آن استفاده کرده و راه پیشرفت خود را هموار کنند. درواقع شما با تحصیل در کشور کانادا روی آینده خود سرمایهگذاری کردهاید. با دریافت ویزای تحصیلی، در کنار فرزند، خانواده او نیز میتواند به کانادا مهاجرت کند که این موضوع نیز مزایایی را برای خانواده به همراه خواهد داشت. بهتر است پیش از آنکه هرگونه اقدامی برای فرستادن فرزند خود به مدارس کانادا انجام دهید، بیشتر در خصوص آن مطالعه کنید و بهخوبی با شرایط مدارس کانادا آشنا شوید. برای شاخت سیستم آموزشی کانادا، شرایط دریافت ویزا کانادا و انجام اقدامات لازم با سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در ارتباط باشید. در این مقاله قصد داریم که شما را با شرایط تحصیل در مدارس کانادا بیشتر آشنا کنیم.
ویزای تحصیلی کانادا
مجوز تحصیل در کانادا، مدرکی است که به شما داده میشود تا در این کشور تحصیل کنید. برای دریافت این مجوز شما نیاز دارید که در یکی از مراکز رسمی و موردتایید این دولت پذیرفته شوید. این مراکز را با نام Designated Learning Institution یا به اختصار DLI میشناسند. EduCanada وبسایت رسمی دولت کانادا در مورد تحصیل در مدارس این کشور است که شما میتوانید با مراجعه به آن از آخرین اطلاعات و قوانین مطلع شوید.
شرایط دریافت ویزای تحصیلی کانادا
اگر بخواهیم شرایط دریافت ویزای تحصیلی را بهصورت خلاصه مرور کنیم میتوان گفت که این ویزا 4 شرط اصلی دارد:
- دریافت نامه پذیرش
- داشتن تمکن مالی
- نداشتن سوءپیشینه
- داشتن مدرک زبان
البته متقاعدکردن افسر مهاجرت نیز یکی از شروط دریافت ویزا است و باید گفت مهمترین بخش فرایند مهاجرت است. روند دریافت ویزای تحصیلی باتوجهبه شرایط متقاضی، متفاوت خواهد بود. فرایند دریافت ویزای تحصیلی میتواند از 2 روز تا 9 ماه زمانبر باشد؛ البته در حالت کلی نمیتوان مدتزمان مشخصی را برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا تعیین کرد. این مدتزمان به شرایط مختلفی بستگی دارد.
ویزای دانشآموزی نیز یک نوع ویزای تحصیلی است. شروع سن تحصیل در کانادا از 5 تا 6 سالگی بوده و مدتزمان دریافت مدرک دیپلم 12 سال است. مدارسی که ازایندست هستند را اصطلاحاً K-12 خطاب میکنند. برخی ایالتها هم هستند که قوانین متفاوتی دارند؛ بهعنوانمثال در استان کبک طول دوره دیپلم 11 است و دوره پیشدانشگاهی نیز 2 سال به طول میانجامد.
مدارس در کانادا 5 روز در هفته باز هستند و از اواخر ماه آگوست شروع میشوند. این دوره تحصیلی تا اوایل ژوئن ادامه دارد. دقت داشته باشید که کانادا کشوری دوزبانه است و در مدارس آن به زبانهای انگلیسی و فرانسوی تدریس میشود. بهطورکلی سیستم آموزشی مدارس کانادا به 2 مقطع ابتدایی و متوسطه تقسیم میشود که در ادامه به بررسی این دو مقطع خواهیم پرداخت.
دوره ابتدایی مدارس کانادا
این دوره که معادل دوره دبستان در کشور ایران است، از سنین 6 تا 7 سال (کلاس اول) شروع میشود و تا سنین 13 تا 14 سالگی (کلاس هشتم) ادامه پیدا میکند. مانند ایران، در مدارس ابتدایی کانادا دروس پایه تدریس میشود که شامل خواندن، نوشتن، ریاضیات، تاریخ، جغرافیا، هنر و تربیتبدنی است. زبان فرانسوی و برخی دیگر از زبانهای خارجی نیز در مدارس کانادا تدریس میشود.
دوره متوسطه مدارس کانادا
دوره متوسطه در کانادا از سنین 14 تا 15 (کلاس نهم) شروع میشود و تا سنین 17 تا 18 (کلاس دوازدهم) ادامه پیدا میکند. در انتاریو دانشآموزان یک سال بیشتر و در کبک 2 بیشتر برای دوره پیشدانشگاهی تحصیل میکنند. دوره پیشدانشگاهی در کانادا توسط دولت تأمین مالی میشود. برنامه درسی در دبیرستانهای کانادا به 2 دسته تقسیم میشود: دسته پیشرفته و دسته عمومی. برنامه درسی عمومی دانشآموزان را برای رفتن به کالج آماده میکند و دسته پیشرفته آنها را برای رفتن به دانشگاه آماده خواهد کرد.
انواع مدارس در کانادا
مدارس در کانادا به 3 دسته دولتی، خصوصی و شبانهروزی تقسیم میشوند. در ادامه این مدارس را با هم بررسی خواهیم کرد.
مدارس دولتی کانادا
این مدارس با بودجه دولتی و بر اساس قوانین استانی اداره میشوند. تحصیل در این مدارس برای فرزندان افرادی که مقیم کانادا بوده یا شهروند این کشور باشند رایگان است؛ ولی دانشآموزان خارجی باید مبلغی را بهعنوان شهریه پرداخت کنند. این تصور غلط را نباید داشته باشید که مدارس دولتی سطح پایینی دارند. در کانادا مدارس دولتی جایگاه ویژهای دارند و دولت به آنها توجه بسیاری میکند. مدارس مشهور و شناخته شده دولتی کانادا اغلب در محلههای گرانقیمت این کشور قرار دارند. مدارس در کانادا رتبهبندی میشوند و این رتبهبندی بر اساس امکاناتی که مدرسه دارد و شرایطی که برای تحصیل مهیا میکند انجام میشود. همچنین نظارت بر مدارس دولتی در کانادا بهوسیله انجمنهای استانی در این کشور انجام میشود. مانند آنچه که در ایران داریم، در کانادا نیز انجمن اولیاومربیان وجود دارد. این انجمن PAC نام دارد و مسئولیت آن جمعآوری اعتبار جهت خرید تجهیزات آموزشی است. این تجهیزات شامل سیستمهای امنیتی مدرسه، تابلوهای هشداردهنده، کامپیوتر، تجهیزات سرگرمی و فراغت، سیستمهای الکترونیکی مانند سیستم حضوروغیاب است. خرید آموزش الکترونیکی که شامل تختههای هوشمند و ابزار کمکآموزشی است نیز بر عهده انجمن اولیاومربیان است. البته دولت کانادا اغلب این لوازم را برای مدارس تهیه میکند و خرید آنها از سوی انجمن برای کمک به مدرسه و بهتر کردن شرایط آموزش است.
در کانادا نیز مانند ایران، مدارس دولتی فقط دانشآموزانی را میپذیرند که محل زندگی آنها در محدوده نزدیک مدرسه باشد. دانشآموزانی که فاصله زیادی تا مدرسه داشته باشند ثبتنام نمیشوند. کلاسهای این مدارس عموماً شلوغ است و فرایند پذیرش و ثبتنام در آنها نسبت به مدارس خصوص زمان بیشتری نیاز دارد. دقت داشته باشید که اولویتبندی و ثبتنام دانشآموزان خارجی در مدارس دولتی بر عهده افراد نیست و مرجع تصمیمگیری دراینخصوص آموزشوپرورش کانادا است.
مدارس خصوصی کانادا
مدارس خصوصی از انواع دیگر از مدارس کانادا هستند که دانشآموزان میتوانند در آنها تحصیلات خود را ادامه دهند. این مدارس در ساختار و سیستم آموزشی خود تفاوتهای بسیاری با مدارس دولتی دارند. بهعنوانمثال یکی از مهمترین تفاوتهای این مدارس با مدارس دولتی، کلاسهای فوقبرنامه و شهریه آنها است. خانواده دانشآموزان میتوانند در این مدارس با پرداخت هزینه بیشتری، فرزند خود را در کلاسهای آموزشی فوقبرنامه ثبتنام کنند تا دروس را باکیفیت بهتری آموزش ببیند. تحصیل در این مدارس هم برای شهروندان کانادا، هم افرادی که اقامت دائم دارند و هم دانشآموزان خارجی شامل پرداخت شهریه میشود. مدارس خصوصی در کانادا اهداف آموزشی خاص خود را دنبال میکنند. امکانات موجود در این مدارس بسته به فلسفه آموزشی آنها متفاوت است. ممکن است مدرسهای روی مباحث هنر و موسیقی تأکید داشته باشد و مدرسه دیگری روی فعالیتهای تربیتبدنی. هر یک از مدارس خصوصی کانادا پیشنهادها و امکانات ویژهای را ارائه میدهند که خانوادهها میتوانند متناسب با روحیات فرند خود آن مدارس را انتخاب کنند.
هزینه تحصیل در مدارس خصوصی کانادا از 15 هزار دلار تا 25 هزار دلار در سال متغیر است. این شهریه باتوجهبه امکانات مدرسه و شرایط ویژهای که ارائه میکند تعیین میشود. علاوه بر این، مقطع تحصیلی دانشآموز نیز در مقدار شهریه مدرسه تأثیر دارد.
مدارس شبانهروزی کانادا
مدارس شبانهروزی کانادا مانند مدارس شبانهروزی ایران به آن دسته از مدارس گفته میشود که خوابگاه در اختیار دانشآموز قرار میدهند. دانشآموزان 5 روز در هفته را در مدرسه میگذرانند و آخر هفتهها میتوانند به خانه بازگردند. ازآنجاکه کانادا کشوری توسعهیافته است، خوابگاههای دانشآموزی در این کشور دارای بهترین امکانات رفاهی و تفریحی برای دانشآموزان هستند. همچنین علاوه بر امکانات رفاهی، خوابگاههای دانشآموزی در این کشور محیطی آموزشی را فراهم میکند تا دانشآموزان به طور کامل در جو تحصیل قرار داشته باشند. بهعنوانمثال در برخی مدارس شبانهروزی، معلمان و مربیان زمان بیشتری را با دانشآموزان سپری میکنند. مدارس شبانهروزی کانادا بهنوعی مدرسه خصوصی محسوب میشوند و شهریه آنها نسبتاً زیاد است.
مزیتی که مدارس شبانهروزی نسبت به دیگر مدارس دارد این است که دانشآموزان علاوه بر تحصیل، مهارتهای اجتماعی و زندگی گروهی را میآموزند و بهخوبی پرورش پیدا میکنند تا بتوانند پس از اتمام تحصیل وارد فضای کار و جامعه شوند. این موضوع آینده بهتری را برای فرد رقم میزند. برای یک دانشآموز خارجی، قرارگرفتن در محیطی که همه به انگلیسی یا فرانسوی صحبت میکنند میتواند باعث تقویت زبان او شود. شهریه مدارس شبانهروزی کانادا باتوجهبه امکانات رفاهی آنها و زبانهایی که در آنها تدریس میشود تعیین خواهد شد. امکانات این مدارس شامل کلاسهای موسیقی، نقاشی، تئاتر، زبان و … است. هزینه تحصیل در مدارس شبانهروزی کانادا حدود 30 تا 70 هزار دلار کانادا در سال است که باتوجهبه امکانات مدرسه میتواند متغیر باشد.
بورسیه تحصیلی مدارس کانادا
میتوان گفت که بورسیه تحصیلی در مدارس کانادا بسیار کم پیدا میشود. دلیل این موضوع این است که مدارس دولتی این کشور عده زیادی از دانشآموزان شهروند یا مقیم کانادا را پذیرش میکنند و این دانشآموزان شهریهای پرداخت نمیکنند. بورسیه محدودی در مدارس کانادا وجود دارد که فقط مدارس خصوصی کانادا در اختیار دانشآموزان خارجی قرار میدهند. دادن این بورسیه به دانشآموزان خارجی بهواسطه اهداف تحقیقاتی و بر اساس عملکرد تحصیلی این دانشآموزان خواهد بود. اغلب این بورسیهها توسط مؤسسات خصوصی که فعالیتهای تحقیقاتی دارند به دانشآموزان تعلق میگیرد.
هزینه تحصیل در مدارس کانادا
هزینه اخذ ویزای تحصیلی کانادا مربوط به ارسال مدارک و بررسی آنها توسط سفارت و اداره مهاجرت کانادا است. اما هزینه تحصیل جدای از هزینههای اخذ ویزا است. هزینه زندگی دانشآموزان در کانادا به استانی که در آن زندگی میکنند بستگی دارد. منطقه، شهر و سبک زندگی فرد از مواردی هستند که بر هزینههای زندگی اثر میگذارند. بااینحال به طور حدودی و متوسط میتوان تخمینی از هزینهها داشت. محل اسکان دانشآموز میتواند خوابگاه یا خانه باشد. هزینه خوابگاه ماهیانه حدود 800 تا 1200 دلار کانادا است. اگر فرد به همراه خانواده به کانادا مهاجرت کند هزینه اجاره یک آپارتمان در کانادا چیزی حدود 1500 تا 2000 دلار کانادا در ماه خواهد بود. البته آپارتمان دوخوابه هزینه بیشتری دارد. همچنین هزینه حملونقل 100 تا 200 دلار، هزینه خوردوخوراک حدود 700 دلار و سایر هزینههای زندگی حدود 300 تا 400 دلار خواهد بود.
ویزای والدین برای تحصیل فرزند در کانادا
والدین دانشآموزانی که در مدارس کانادا تحصیل میکنند میتوانند اقدام به دریافت ویزا کنند. این ویزا با نام ویزای همراه یا ویزای توریستی کانادا شناخته میشود. با دریافت این ویزا، خانواده دانشآموز میتوانند طی دوران تحصیلی او در کانادا حضور داشته باشند. همچنین دانشآموزانی که در مقطع بالاتر از دبیرستان تحصیل میکنند، میتوانند از طریق این ویزا همسر و فرزندان زیر 19 سال خود را به کانادا ببرند. دقت داشته باشید که این ویزا فقط تا زمانی که فرزند در حال تحصیل باشد اعتبار دارد. نکته مهم در خصوص ویزای همراه این است که والدینی که این ویزا را دریافت میکنند اجازه کار و تحصیل در کانادا را نخواهند داشت؛ بنابراین فرد باید مدارک تمکن مالی خود را ارائه کند و ثابت کند که در مدت حضورش در کانادا میتواند هزینههای زندگی خود را پرداخت کند. یک نکته مهم دیگر برای افزایش شانس دریافت این ویزا اثبات وابستگی به ایران است. این موضوع به این معنی است که فرد باید وابستگی خود به ایران را که شامل وابستگی عاطفی، کاری، مالی و … است را اثبات کند.
مدتزمان دریافت ویزای تحصیلی
مدتزمانی که طول میکشد تا مدارک شما بررسی شده و برای شما ویزای تحصیلی صادر شود بسیار متفاوت است. کمترین زمان برای دریافت این ویزا 16 هفته است. اگر درخواست شما نزدیک به شروع سال تحصیلی در کشور کانادا باشد، احتمالا زمان بیشتری طول میکشد تا مدارک شما ارزیابی شود؛ زیرا حجم تقاضا در این بازه زمانی بیشتر است.
دریافت آسان ویزای تحصیلی
تمام افراد میتوانند روند مهاجرت و تحصیل در کشور کانادا را خودشان بهصورت گامبهگام انجام دهند؛ اما لازمه این کار داشتن اطلاعات بهروز و صرف زمان زیادی است. برای اینکه بتوانید خودتان بهتنهایی تمام این روند را طی کنید، لازم است که با تمام قوانین فعلی ایالت موردنظر خود آشنا شوید. ممکن است در پروسه مهاجرت شما این قوانین تغییراتی هرچند جزیی داشته باشند؛ بنابراین اطلاعات شما باید همواره بهروز باشد. اگر نمیتوانید برای انجام تمام این مراحل زمان صرف کنید، بهتر است از کمک مشاوران و متخصصان این حوزه بهرهمند شوید. آنها با داشتن تجربه و اطلاعات بهروز به شما کمک میکنند که راحتترین راه برای مهاجرت را انتخاب کنید. آنها در این مسیر همراه شما هستند تا تمام مراحل مهاجرت شما در سریعترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت انجام شود. موسسه مهاجرتی سپهر فلاحتی سابقه طولانی در زمینه مهاجرت داشته و بهترین و قویترین کادر را درکنارهم جمع کرده تا به افرادی که قصد مهاجرت دارند، کمک کند.
در سازمان مهاجرتی SEP Immigration تمامی خدمات و سرویسهای مربوط به ویزا، اقامت، سیتیزنشیپ، پناهندگی و دادگاه های تجدیدنظر به صورت کاملا حرفهای ارائه میشود.
مطمئنا بزرگترین دغدغهی افراد قبل از شروع کار با هر دفتر و سازمان مهاجرتی، اطمینان از رسمی بودن و مجوز دار بودن آن سازمان است. ما با افتخار دارای مجوز رسمی از شورای سیاست گذاری و نظارت بر مشاورین مهاجرت کانادا هستیم.
تمامی سعی ما در تیم SEP Immigration دادن اطلاعات دقیق، به روز و تخصصی به شما عزیزان میباشد. ما در این سازمان مهاجرتی سعی خواهیم کرد تمام شرایط شما را بررسی کرده و سپس بر اساس آن روشهای مهاجرتی مناسب را اعلام کنیم. سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی از پلهی اول مهاجرت، همراه شما خواهد بود!
وکیل رسمی مهاجرت، آقای سپهر فلاحتی با شماره وکالت RCIC# R533959 از انجمن وکلای رسمی کانادا و سالها تجربه و پروندههای موفق مهاجرتی در دادگاههای مهاجرتی، شما را در همهی مراحل مهاجرت به کانادا همراهی میکنند.
در کل مسیر مهاجرت، سفر و بعد از ورودتان به کانادا همراه شما هستیم. فقط کافی است برای مشاوره مهاجرت به کانادا کلیک کنید تا کارشناسان ما در سازمان مهاجرتی سپهر فلاحتی در سریعترین زمان با شما ارتباط بر قرار کنند.